Hava Durumu

Komik bir tuvalet kavgası

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2019 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 08:22

Okurum Sn. Şerif İpek'ten gelen ilginç bir 'iddianın' yer aldığı mail şaşırttı.

Paylaşıyorum:
"27-28 Nisan'da Fethiye BBB tesislerinde 11 yaşındaki oğlum satranç turnuvasına katıldı. Her turnuvada olduğu gibi biz de veliler olarak yüzme havuzu ve spor salonu karşısında bulunan kantinde bekledik.
Çocukların maç sonrası ve biz velilerin bekleme sırasında düne kadar spor salonu girişinde veya yüzme tesisleri bekleme salonundaki tuvaletleri sorunsuz biçimde kullanıyorduk.
Son turnuvamızda görevlilerin bize bunları kullanmamızın yasak olduğunu, parkın alt tarafındaki halka açık WC'leri kullanmamız gereğini bildirdiler. Biz de oraya gittik. Ama içeri girilecek durumda değildi.
Bunu defalarca BBB beyaz masasına şikayet ettik. Ama hep aynı cevabı aldık. Aşağıdaki parkın içindeki tuvaletleri kullanmamız gerekmiş. Sonuçta onlar kabul etmese de satranç bir spor aktivitesi. Bu yasağa rağmen biz de çocuklarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz.
Orada bulunmamız, parkı gezmek veya tuvalet ihtiyacımızı gidermek değil; bu spora destek vermek. Bu yasağı anlamış değilim. Neden? Sorunun orada bekleyen aileler adına dikkate alınmasını rica ederim. O tesislerde hemen her ay, bazen ayda birkaç kez satranç turnuvası var. Komik bir tuvalet kavgası yapıyor ve arabaya atlayıp Podyum'a tuvalete gidiyoruz. Oradaki personelin veya yöneticilerin bu anlamsız yasaklamaları nedeniyle.
Konunun dikkate alınması ricasıyla." Şerif İPEK

VATANDAŞLARIMIZ ALDATILIYOR MU?

"BURULAŞ'ın internet sayfasında; 'Bütünleşik bilet sistemine dahil tüm araçlarda akıllı BursaKart ile binişlerde, 90 dakika içinde, üç aktarmaya kadar yapılan aktarmalarda tam için 1,25 TL indirimli için 0,85 TL aktarma indirimi uygulanmaktadır' diye yazıyor.
Tüm araçlarda denmesine rağmen; özellikle 9/M ve 9/D hat no'lu hatlarda bu durumun uygulanmadığını bildirmek istiyorum.
9 /M ya da 9/D hat no'lu otobüslerde, bırakın 90 dakikayı, arka kapıdan inip, önden yeniden binseniz bile, ya da arkadan gelen aynı hat numaralı otobüse binseniz bile, kartınızı okuttuğunuzda, aktarma indirimi uygulanmamakta.
Ulaşıma yapılan son zamlardan sonra; yukarıda bahsettiğim hatlarda fiyat 3,35 TL oldu.. Aktarma indiriminin bahse konu hatlarda uygulanmaması vatandaş 'aldatılıyor' anlamına gelmez mi?.
Konuyla ilgili olarak yetkililerden bir açıklama bekliyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ÖNCE KAZA SONRA DA ÖNLEM Mİ?..

"T/2 tramvay hattı çalışmaları nedeniyle Gençosman eski PTT binası önündeki kavşakta da bir düzenleme yapıldı. Bu çalışmada doğalgaz ile ilgili tesisler biraz yer değiştirdi.
Ve bu tesisler Yeni Yalova Yolu'ndan Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ne dönüş ile kavşağın ortasında ve tehlikeye açık bir şekilde kaldı.
Fakat yaklaşık iki aydan beri bu tesisler çelik bariyer ile korumaya alınmadı. Yetkililere soruyorum. İlla burada meydana gelecek kazadan sonra mı gerekli olan önlemler alınacak?.
Saygılarımla.." Cengiz SAKARKAYA

TEKNOLOJİYE KARŞI SOKAK OYUNLARI

İznik'teki ilk ve ortaokullarda bin öğrenci sokak oyunlarıyla buluştu.
İlçe Kaymakamlığı, Belediye Bşk. Milli Eğitim Md. ve Gençlik, Spor İlçe Md. koordinasyonuyla yapılan etkinlikte gençlerin spor tesislerine gelmesini beklemeden okullara gidilip gerçekleştirildi.
Okullarda unutulmaya yüz tutan oyunlarla ilgili öğretmenlerce çocuklara öğretilen oyunlar İznik'in merkez ve taşradaki 35 okulunda yapıldı.
Halat çekme, ip atlama, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi sokak oyunlarıyla günümüzde gençleri etkileyen teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalık yaratması hedeflenen etkinlikte 5 bin çocuğa birebir ulaşılarak sokak oyunları öğretildi.
Öğrenciler sokak oyunlarıyla mutlu bir gün yaşadılar.

GENÇ KUŞAK SOLİSTLER

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, perşembe akşamı Bursa'dan yetişen, ülke çapında ve dünyada başarılı olan iki genç solisti müzikseverlere sunacak. Birçok yarışmada derece alan yetenekli piyanist Ecem Alnıaçık ve uzun yıllardır eğitim ve solistlik kariyerini ABD'de sürdüren başarılı keman sanatçısı Emre Engin bu konserde yer alacak.
Konseri genç kuşağın şeflerinden Can Okan yönetecek. Ölümsüz besteci Brahms'ın keman konçertosu ile ünlü Rus piyanist-besteci Rahmaninov'un meslektaşı ve yakın dostu, Alman asıllı Rus piyanist-besteci Nikolay Medtner'in piyano konçertosu programda yer alacak. Ayrıca Mendelssohn'un İskoçya ziyaretinde hayran kaldığı Hebrid takımadalarına yazdığı eseri "Fingal Mağarası Uvertürü" de orkestra tarafından seslendirilecek.
Konser saat 20'de AKKM'de (Merinos).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.