Hava Durumu

Köfteyle baklava kardeş oldu

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2017 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2017 04:59

Mutlu pazarlar..
Bilindiği gibi İnegöl'ün mobilyası, kaplıcası ve ayçekirdeği gibi önemli markalarından biri olan 'İnegöl köftesi' de ilçenin en önemli tanıtım markası.
Köftesiyle dünyaya ün salan İnegöl'de Erzurum yöresi lezzetlerin sergilendiği yöresel ürünler etkinlik çadırının ilçe sakinleriyle buluşmasından sonra geçenlerde Gaziantep lezzetlerine de sıra geldi.

Gaziantep Yöresel Ürünler Etkinlik Çadırı, ilçe Bld. Bşk. Alinur Aktaş ve konukların katılımıyla açılırken Gaziantep'in dünyaca ünlü kebap ve baklavaları İnegöl köftesiyle adeta kardeşliklerini ilan ettiler.
Bursa Gaziantepliler Derneği Bşk. Bilal Şengüloğlu, derneğin 1991'de kurulduğunu hatırlattı ve "İlk kez Alinur Aktaş Başkanımızın desteğiyle İnegöl'de Gaziantep'i tanıtmak adına, şehrimizin UNESCO dünya mutfağı mirası listesine girmiş mutfağını yansıtarak burada hemşerilerimizle İnegöllüleri bir arada bulundurmak adına önemli bir organizasyon gerçekleştirdik" dedi.

Konuşma sonrası açılışı yapan, Aktaş ve beraberindeki heyet çadırdaki sergileri de gezip ürünleri inceledi. Bşk. Aktaş, alandaki mangalın başına da geçince renkli görüntüler oluştu.
Her köşesinde ayrı bir yöresel lezzet ve ayrı bir güzellik olan ülkemizin değerlerini korumak hepimizin görevi.
Köftenin, kebapların ve baklavaların tadına varanlara afiyet olsun.

Hastanede şenlik var

Geçenlerde Dörçelik Çocuk Hastanesi'ne palyaçolar, korsanlar adeta bir baskın yaptı!.
Bursalı gençlerin örnek bir etkinliğiydi bu. Nilüfer Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören minikleri ziyaretinde yaşandı bu renkli, coşkulu saatler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nca yaşama geçirilen "Damla Projesi" kapsamında hastaneye gelen gençler, "Projenin gönüllülük esaslı ve insan odaklı bir çalışma olduğunu belirtirken, maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplumsal bir girişime destek olmayı hedeflediklerini" söylediler.
Palyaço, korsan, pamuk prenses kostümleri giyen gönüllü gençleri bir anda karşılarında gören minik hastaların yanaklarında gülücükler oluşurken onlara sunulan armağanlara da çok sevindiler..
Minik hastalar sürpriz ziyaretle moral depoladılar.
Bravo size gençler.

Türkülerle güzel Bursa

Büyükşehir Bld. Orkestra Şb. Md.'nün etkinlikleri yoğun şekilde sürüyor.
Kuruluşun Türk Halk Müziği Bölümü korist ve solistleri 'Geçmişten Günümüze Türkülerle Bursa' konserini, 28 Şubat Salı günü saat 20'de Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda geniş bir repertuarla gerçekleştirecek.
Türkülere gönül verenler için unutulmayacak bir gece.

Yeni bir kitap

YARIM KALAN BAZI AŞKLAR:- Yazar Ece Karaağaç, Alakarga Yayınları arasında çıkan 'Yarım Kalan Bazı Aşklar' isimli kitabında adından çok söz ettireceğe benziyor.
Aşk, dostluk ve aile kavramını sorgulayan eserde yazar 'insana olan inancınızı daima diri tutmalısınız' diyor.

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlar,
Sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon no'larınızın bulunması.
Adınızın sayfada açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve iletinizin altına 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
Sorunlardan uzak nice güzel günlere..

Alo, burası Yıldırım

ŞABANBAHÇE SOKAK:- "16/2/2017 köşenizdeki 'Şabanbahçe'de büyük tehlike' başlıklı, Mollaarap Mah. Şabanbahçe Sk.'taki duvarın yıkılacak durumda olduğu, vatandaşlar ve özellikle küçük öğrencilere can güvenliği tehlikesi arz ettiği konulu okur şikayeti Fen İşleri Md.'nce incelenmiştir.
Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Md.'nün kararı gereği tescilli duvar için belediyemizce gerekli güvenlik önlemleri alınmış, tescilli parselle ilgili Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Md.'ne projeler teslim edilmiştir. İlgili kurumun kararı doğrultusunda gerekli çalışmalarımız yapılacaktır. Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld.Basın Halkla İlşk. Md.

Kaldırımlar ve medeniyet

"İsveç'te diyorlar ki:
'Eğer bir yerde çok fazla kasis varsa orada trafik kültürü düşüktür.'
Sebebini sorunca onlar da şöyle açıklar:
'Tabelayı okumak yetmiyorsa, okuduğunu anlamıyorsa, fiziksel engel ile durdurmak zorunda kalıyorsun demektir. Bu aynı şekilde kaldırım yüksekliği için de geçerlidir, kaldırımlar yükseldikçe medeniyet iner.'
O ülkenin trafiğine bak medeniyetini gör!."
(Teşekkürler Cengiz SAKARKAYA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.