Hava Durumu

Kışın ıslandık şimdi pişiyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2018 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 07:13

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden şehir merkezine ulaşımda kullanılan Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait otobüs duraklarının yapımı yaklaşık bir yıldan bu yana bitirilemedi.
Bu nedenden ötürü üstü açık duraklarda geçtiğimiz kış sezonu boyunca yağmur ve kar yağışlı havalarda otobüslerimizin gelmesini beklerken ıslandık durduk.
Bir süreden beri durakların montajları yapılıyor ve üzerleri kapatılıyor.
Ama yapılan bu çalışmalarda durakları kapalı hale getirmesi gereken çatı kısımları şeffaf bir malzeme ile kaplanıyor.
Oysa, şeffaf malzemeler güneş ışıklarını tamamen içeriye geçirdiği için kış sezonunda ıslandığımız duraklarda şimdilerde de yakıcı güneş altında adeta pişiyoruz.
Ayrıca bu duraklarda oturma banklarının olmaması yüzünden yaşlı ve hasta insanlar mecburen yerlere oturmak zorunda kalıyorlar.
Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki durakların bu durumu dikkate alınırsa vatandaşlar için iyi olacak.
Ayrıca; otobüs terminalinin önündeki geniş meydan yakın zamana kadar ekilen çiçeklerle kaplı bir alandı. Orası da değiştiriliyor ve şimdi burada da bir çalışma yapılmaya başlanılmış..
'Su şehri' diye tanımlanan Bursamız'da bu alana bir havuz yapılsa kente gelecek olan yerli ve yabancı konuklarımız için güzel bir görüntü ve imaj sağlanabilir.
Saygılarımla.."
Nihan TOPÇUOĞLU

Alo,burası Osmangazi ÇEKİRGE MEYDANI

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 24 Nisan 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Çekirge Meydanı Projesi Ne Zaman Gerçekleşecek?' başlıklı bir okur uyarı yazısına yer verilmiştir.
'Çekirge Meydanı Mimari, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Tasarımı Proje Yarışması' kapsamında düzenlenen proje yarışması sonuçlandırılmış, projenin mahiyeti, süreci ve dağıtılan ödüller 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete'de, dereceye girenler ise 23 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur..
Ancak bölgenin coğrafi ve mülkiyet durumu ile tarihi dokunun söz konusu proje ile uyumu konusundaki araştırmalarımız devam ediyor.
Araştırmalarımızın neticesinde çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz."

ASFALT-MEYDAN DÜZENLEME

"2 Nisan 2018 tarihli köşenizde 'Hizmetlere Gelince Bekle Babam Bekle!" ve "Bitmeyen Düzenleme' başlıklı okurlarınıza ait yazılara yer verilmiştir.
Ovaakça-Santral Mahallesi 5. Gün Sokak, asfalt kaplama programına alındı ve çalışma programı doğrultusunda sorun giderilecektir.
Demirtaş bölgemizdeki yeni meydan düzenleme çalışmalarımıza ise devam ediyoruz. En kısa zamanda çalışmalarımız tamamlanacaktır.
Konulara duyarlı okurlarınıza ve bunları bize yansıttığınız için teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın ve Halkla İlşk. Müdürlüğü

Biçildi sulandı

"2 Mayıs köşenizdeki uyarı yazım ses getirdi ve Yıldırım Bld. Park Bahçeler Md. çalışanları çevremizdeki üç parkta çimleri biçip suladı. Teşekkürler.
Ancak bu işte geç kalındı. Ekteki fotoda çim köklerinin kuruduğu ve çürüdüğü görülüyor. Dilek ve beklentimiz çimlerin kısa zamanda sağlıklı hale gelmesi
Teşekkürler."
Necmettin ŞENGÜL

Mihraplı Park'ta ilginç bir turnuva

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından milli basketbolcu Mustafa Güçyetmez'in katkılarıyla yarın ve pazar günleri Mihraplı Parkı'nda 'Sokak Basketbolu' turnuvası gerçekleştirilecek.
Mihraplı Parkı'ndaki bu ilk sokak basketbolu turnuvası etkinliğine katılmak isteyenler 0533 729 36 33 ve 0506 999 66 16 numaralı telefonlara gerekli kayıtlarını yaptırabilecekler.
Turnuvanın basketbola meraklı gençler tarafından büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

Sönmez İlkokulu önüne korkuluk yapılsın

"Yeşilova semtimizdeki Sönmez İlköğretim Okulu önünde bulunan yaya kaldırımları fotoğrafta da görüleceği üzere çok dar.
Böyle olmasına rağmen yayaların yararlanabilecekleri kaldırımların üzerlerine akşamları park edilmiş bulunan araçlar yüzünden tamamen işgal de ediliyor.
Bu yüzden yaya kaldırımlarını kullanamıyoruz ve taşıt yolundan tehlikeli bir şekilde okula ulaşım sağlıyoruz.
Belediyemizin bu konuda dikkatini çekiyoruz ve okulumuzun önündeki yaya kaldırımlarının belediyece parklara yapılan yeşil renkli ve dirençli çelikten yapılmış bir metre kadar yükseklikte ve içinde çarpı şeklinde güçlendirme olan korkuluklar ile çevrilmesini rica ediyoruz. Bu gerçekleştirildiği takdirde kaldırımın işgali ve taşıt yolundan yayalara doğru gelecek bir tehdidin ve olası kazaların önlenmesi sağlanacaktır.
Saygılarımızla.."
Yeşilova sakinleri adına bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.