Hava Durumu

Kiremit tozunun faydaları!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2016 01:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 01:04
“7/11/2016 tarihli köşenizde yer verdiğiniz Mihraplı Park’la ilgili ‘Ayakkabı ve paçalar kızıl kere kızıl’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Şikayetçi okurunuz iki adet tabela içeriklerinin yanlış olduğunu belirtiyor. Ancak tabelalarla yapılan yönlendirmelerimiz doğrudur. Vatandaşımızın ‘kızıl toprak serilmiş yol’ olarak söz ettiği Mihraplı Parkımız’ın killi topraktan özel üretim teknikleri sonucu elde edilen Kiremit Tozu ( İrmiği ) ile hazırlanmış olan yürüyüş ve koşu parkurudur. 
Vatandaşımız ayakkabı ve paçalarının tozlanmasından duymuş olduğu rahatsızlıkta haklı olabilir, fakat sağlıklı yaşam ve spor için artık yürüyüş ve koşu parkurlarında kiremit tozu kullanılıyor. 
Bunun sağladığı bazı faydalar şunlardır:
Bu özellikli toprak hijyeniktir, mikrop barındırmaz. Hiçbir yapay sentetik zeminin sunamadığı esneklik, kaydırganlık ve vücuttaki elektriği toprağa geçirme özellikleriyle; ayak sağlığının korunması, beldeki disk kayma riskinin azalması ve zeminden kaynaklanan vücut yorgunluğunun önlenmesini sağlar. 



Yapay ve sentetik zeminler iletken olmadıkları için hareket esnasında insan vücudunda toplanan enerjiyi toprağa iletemez ve sporcunun vücudunda 8000 volta kadar elektrik biriktirmesine neden olur. 
Biriken elektriğin sporcunun kalbini tehlikeli bir şekilde zorladığı mini futbol sahalarında meydana gelen ölüm vakaları tıpça bilinen bir gerçektir. 
Aktivite esnasında kiremit tozuyla döşenen yüzeylerde yaşanan düşme olaylarında, optimum esneme yapma özelliği sayesinde kemikler daha az etkilenir, kırık, çıkık, burkulma olayları minimuma iner. 
Ayrıca; kesici madde içermediği için düşmelerden sonra deride yaralanma ve sıyrık; sportif malzemelerde ise yırtılma durumları oluşmaz. 
Kiremit tozu sadece kiremitten yapılmaktadır. İçeriğinde tuğla, toz ve kırığı, kömür tozu, toprak, taş vb. maddeler bulunmamaktadır. 
Sonuç olarak değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Mihraplı Parkı’nın yürüyüş ve koşu yolu parkurunda, kiremit tozu tercihimizin sebebi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve yararlı spor yapabilmelerini sağlamaktır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

TEŞEKKÜR PANOSU
10 Kasım sabahı

“10 Kasım 2016 tarihinde sevgili Atamız’ın 78. ölüm yıldönümü sabahı çok hoşuma giden bir olaya bizzat tanık oldum..
Saat 09.00 gibi Çekirge, Konur Tıp Merkezi önünden geçiyordum. Bu sağlık kurumunun tüm doktor ve çalışanları kapı önünde saygı duruşunda ve bir doktor da Atatürk ile ilgili bir konuşma yapıyordu.
Harika bir görüntüydü. Atatürk’ü kurum olarak saygı ile hatırlamak ve anmak,yeni nesillere aktarmak ve görüşlerini yaşatmak en çok ihtiyacımız olan şey. Bunlar  günümüzde çok ama çok önemli.
Sonradan öğrendim, konuşmayı ve organizasyonu Dr.Vasıf Atabey yapmış.
Kendisine çok çok teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.”
Hürol BOZKURT
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.