Hava Durumu

Kiracının elektrik borcu

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 07:49

"31.5. 2018 Perşembe sayfanızda yayınlanan okurunuz İsmail Karakaş'a ait yakınma ile ilgili açıklamamız aşağıdaki gibidir.
Elektrik piyasası mevzuatına göre elektrik aboneliklerinin fiili kullanıcılar adına olması gerekmekte olup, fiili kullanıcı adına olmayan aboneliklerdeki elektrik kullanımı 'usulsüz elektrik kullanımı' olarak tanımlanmaktadır.
İsmail Karakaş'ın şikayetine konu olan abonelikle ilgili yapılan incelemeler neticesinde; kullanım hakkı sahiplerinin değişmesine rağmen 2000 yılından beri fiili kullanıcılar tarafından abonelik alınmadığı, devamlı olarak eski isim üzerinden kullanım yapıldığı tespit edilmiştir.
Mülk sahiplerinin sıkıntı yaşamamaları için bu gibi usulsüz kullanımlara müsaade edilmemesi ve elektrik aboneliklerinin fiili kullanıcılar tarafından üzerlerine alınması gerekmekte olup aksi taktirde muhatap kendileri olmaktadır.
İsmail Karakaş'ın kiracısının 25.5.2018 tarihinde abonelik işlemi için Şirketimize başvurmasıyla birlikte usulsüz elektrik kullanıma ilişkin süreç sonlanmış, abonelik işlemi başvuruda bulunduğu gün içerisinde tamamlanmıştır.
Başkasının adına düzenlenen elektrik faturalarını ödeyerek elektrik kullanımı yapan müşterilerimiz; usulsüz kullanım tespiti durumunda, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği gereği kesme-bağlama bedelinin 5 katı kadar ceza ile karşı karşıya kalabiliyor.
Özellikle ev sahipleri; kiracılarının ödemediği elektrik faturalarını ödemek zorunda kalabiliyor. Bu gibi kötü durumlarla karşı karşıya kalınmaması için elektriği kim kullanıyorsa elektrik aboneliği o kişinin üzerine olmalıdır. Müşterilerimiz elektrik aboneliklerini zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde www.limakuludag.com.tr internet sayfası üzerindeki online işlemlerden, 444 6 646 numaralı çağrı merkezinden, mobil uygulama üzerinden ya da müşteri işlem merkezleri aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirebilirler.
Müşterilerimize sizin aracılığınızla bilgilendirme fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederiz." n LİMAK Uludağ Elektrik Kurumsal İletişim Birimi

Yan yatmış bir elektrik direği

"Nilüfer ilçesi, Ataevler Bölgesi, Okul Sokak'taki İslam Uyar Meslek Lisesi önünde bulunan sokak aydınlatma direği oldukça tehlikeli bir şekilde yan yatmış olarak duruyor.
Bu kesim özellikle yüzlerce öğrencinin okullarına gidip geldiği bir yer. Ve yan yatmış durumdaki sokak aydınlatma direği her an beklenmedik üzücü olaylara sebebiyet vermeden gerekli çalışmanın yapılmasını rica ederiz..
Saygılarımızla.."
Öğrenci velileri

Gülümsemek istiyoruz

"Nilüfer ilçesi, 100. Yıl Mahallesi sakiniyim.
Gönderdiğimiz fotoğraflarda görülen yer, ilçemizdeki Özlüce bölgemizin göbeği sayılacak bir konumda olan Emirkoop İlköğretim Okulu'nun yanı.
Bugüne kadar yapmış bulunduğumuz çeşitli başvurulara rağmen bunları dikkate almayan sayın yetkililere sesleniyoruz.
Nilüfer gibi bir yerde de bizler de gülümsemek istiyoruz.. Bunun için perişan haldeki park yerimizin ele alınmasını gerekli düzenlemelerin yapılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunarız."

Neredesin BUSKİ?

"Osmangazi, Ovaakça Merkez Mahallesi, Öz Sokak'ta bulunan Hekimoğlu Eczanesi önünde iki ay kadar önce kanal kazısı yapıldı..
BUSKİ'nin müteahhit firması tarafından kepçeyle kazılan yolumuzda gerekli asfalt yama onarımı yapılmadı ve yolun bu bölgesi fotoğrafımızda görüldüğü gibi öylece bırakıldı..
Bu durum sokağımız sakinleri olarak bize zarar vermektedir. Dağılan kum ve çakıl taşlari buradan gelip geçen araçlar tarafından tehlike arzetmekte, ayrıca hijyenik olarak olumsuzluk yaratmakta, eczanenin hemen girişi kötü bir durum oluşturmaktadır..
BUSKİ idarecilerine durumu defalarca ilettik. Ama maalesef olumlu bir sonuç alamadık.
Sorunu bu defa da gazetenizin aracılığıyla bir kez daha duyuruyor ve artık bu onarımın acilen yapılmasını rica ediyoruz."
Sokak sakinleri adına Fuat GİDER

İl Sağlık Müdürlüğü'nün dikkatine!

"İnegöl ilçemizde 15 yıldan bu yana Engelliler Derneği Başkanıyım.
İlçemizde bugün için üç bin engelli çocuğumuz var. Ayrıca beş bin aile de bakım ücreti alıyor.
Durum böylesine üzücü bir halde. Ama maalesef buradaki sağlık kuruluşunda bir tane bile psikiyatri uzmanı hekimimiz yok.
Bu yüzden aileler çocuklarını Bursa'daki sağlık kuruluşlarına tedavi ve kontroller yaptırmak için götürüp getirme zorunda kalıyorlar.
Çocuklarımıza ve ailelerine yardımcı olabilmek için dernek olarak bir imza kampanyası başlattık.
Konu hakkında İl Sağlık Müd. yetkililerinin de duyarlılık gösterip ilçemizde hiç olmazsa haftada bir gün psikiyatr hekimi bulundurmasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla."
Halil PEYNİRCİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.