Hava Durumu

Kilitlenip kalan bir kavşağa çözüm önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2018 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 07:50

"Uzun zamandır gerekli önlemler alınmadığı için hemen her gün aynı problemle iç içe yaşamaya çalışıyoruz.
Sorunumuz şudur:
Nilüfer Beşevler'de Carrefour tarafına çıkış yapabilmek için Eğitimciler Caddesi'nden Konak Caddesi'ne, Konak Caddesi'nden Beşevler Caddesi'ne, Beşevler Caddesi'nden Yıldırım Caddesi'ne çıkılması gerekiyor.
Buradan gelen trafik Yıldırım ve Beşevler caddelerinden gelen trafikle birleşince kavşaklar kilitleniyor. Çok noktalarda iyileştirme sağlandı ama Beşevler-Yıldırım Caddesi ve Konak-Beşevler Caddesi üzerindeki bu kavşaklarda yeşil ışıkta geçiş yapıp da kavşakta sıkışıp kalan ve diğer yöne yeşil yandığında ilerleyemeyen araçların sorununa henüz el atılamadı.
Sorunun çözümü için önerim şöyle:
1.) Sıkışık saatlerde her iki noktaya da birer trafik polisi görevlendirilmesi ve trafiği yoğun bir gayretle tanzim etmelerinin sağlanması, kavşaktaki bu sıkışıklığın kaldırılması ile araç sürücülerinin kendilerine yeşil ışık yandığında dönüş yapmalarının sağlanması.
2.) Orhaneli Caddesi'ndeki Opet akaryakıt istasyonundan hemen sonra 'U' dönüşü için trafik lambası konulması ve şerit düzenlemesi yapılarak araçların Carrefour yönüne dönüşleri için olanak sağlanması.
Bu sayede Eğitimciler ve Konak caddelerinden gelen trafik yükü en azından Opet'in önünden Orhaneli Caddesi'ne ve Carrefour tarafına verilir.
Beşevler ve Yıldırım caddelerindeki anormal yükün bir kısmı buradan halihazırda var olan çıkışlarla Mihraplı vb. yönlere trafiğin sorunsuz akması sağlanır.
Bu iyileştirmelerin de yapılmasını Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'tan umutla bekliyoruz.
Saygılarımla.." - Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Müh.

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

"Osmangazi ilçesi, Yeniceabat Mahallesi'nde (köyü) yeni yapılan çeşitli okullar nedeniyle bu bölgede binlerce öğrenci öğrenim görüyor.
Fakat ulaşım yollarındaki kaldırımlarda büyük bir tehlike var.
Çünkü yaya kaldırımlarının kenarlarındaki bahçeler ve tarlalardan kaldırımlara taşan, boyları da uzamış otlar ve ağaç dalları nedeniyle kaldırımlar sanki iptal edilmiş. Böylesi bir durum mevcut.. Bazı noktalar da orman gibi..
Bu yüzden öğrenciler kaldırımlardan yürüyemeyecekleri için ana yola inebilirler. Bu yol ise çok dar olduğundan süratle gelen araçların kendilerine çarpma ve yaralanma tehlikesi olasılıkları çok fazla.
Kaldırımlarda oluşan tehlikenin giderilmesi, otlar ve ağaç dallarının temizlenmesi için okullar açılmadan önce sayın yetkililerin harekete geçmeleri çok yerinde olacaktır.
Saygılarımla uyarıyorum.." - İbrahim COŞKUN

HIZ KESİCİ SETLER GEREK

"Demirtaş bölgesi, Sakarya Mahallesi 21. Bahçe Sokak ve 20. Sokak girişi arasında kalan ve trafik akışı bir hayli yoğun olan dörtyol ağzında devamlı trafik kazaları meydana geliyor..
En son tehlikeli olayda, bir araç bu noktada bisiklet kullanan bir çocuğa çarptı. Çocuk yaralandı.
Fotoğrafını da çekip gönderdiğimiz bu tehlikeli noktaya yaklaşılmadan önceki yollar üzerine birer hız kesici set konulmasını çok rica ediyoruz..
Aksi halde söz konusu bu dörtyol ağzında daha pek çok kazalar olabilir.
Saygılarımızı sunarız." - Sokak sakinleri adına Mümin DÜNDAR

UEDAŞ'IN DİKKATİNE

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan bazı sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor. Lambalarımız bir gece yanarsa, diğer gece yanmıyor. Onarılmasını ve kalıcı çözüm sağlanmasını rica ediyoruz. Bölgenin geneli için gerekli kontroller yapılırsa yanmayan lambalar konusunda hiç sorun kalmayacak.
Yine aynı bölgede, 29 Ekim Mahallesi, İstasyon Sokak Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi arkasındaki lambalar da arızalı. Bir direkte de nedendir bilinmez armatür bile yok zaten.
Ayrıca; Altınşehir Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı genelinde bulunan bazı sokak ay-dınlatma lambalarınını durumu da böyle, pek çoğu uzun zamandan bu yana yanmıyor. Bu bölgedeki aydınlatma sorununun da ele alınmasını dileriz. Buradaki ayrdınlatmaların biri Burger King yakınında, diğeri ise hemen karşı-sında. UEDAŞ şirketinin konuyla ilgili sayın yöneti-cilerine durumu aksettiriyor ve gerekli onarımların yapılmasını çok çok rica ediyoruz.Saygılarımızı sunarız.." - Çevre sakinleri

TEBRİKLER ESMA KURT

"Kurban Bayramı öncesi alışverişe gittiğimiz Sur Yapı AVM Marka'da sadece dolaşmak ve ürünleri görmek için girdiğimiz Boyner Mağazası'nda karşılaştığımız satış görevlisi genç, güzel, güler yüzlü ve sempatik bir genç kız elemana hayran olduk.
İşini öylesine seviyordu ki, arı gibi de çalışıyordu. Bu yüzden alışveriş de yaptık.
İkna edici söylemleri ve insan ilişkileriyle çok takdir ettiğim satış elemanının adı Esma Kurt imiş..
Kendisini tebrik edip kolaylıklar diliyorum. Güler yüzü hiç solmasın ve örnek olması için köşenizde bu mesajımın yayınlanmasını rica ediyorum..
Saygılarımla.." - D.EMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.