Hava Durumu

Kentsel dönüşüm için git gel de git gel!.

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 04:45

Okurum Sn. Halil Altın'dan ilginç bir 'iddia':
***
"Nilüfer, Ataevler Mah. Umut Sitesi'nde kentsel dönüşüm için yıkılan bir dairem var. Bu durumda devletimizce kira yardımı alıyoruz. Bu yardımı alabilmek için bugün bir evrak, yarın başka bir evrak, ertesi gün imza için vs. defalarca eski Stat karşısındaki Çevre İl Md.'ne çağrıldım.
Bir keresinde oradaki bir yetkiliye 'neden böyle yapıyorsunuz? Devamlı git gel yapıyoruz' diye kibarca sordum.
Site yöneticimize 'Bir daha o adamı göndermeyin buraya' demişler.
Ben de bunun üzerine konuyu BİMER'e yazdım. (Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi)
Fakat bu yazımda "Arkadaşlar ben de devlet memuruyum hem de 30 yıllık, şu an da Nilüfer Bld.'nde çalışıyorum. Bugüne kadar insanların işlerini kolaylaştırmak için ve bürokratik engeller çıkarmadan Allah için herkesin işini hallettim. Bakın ben geçirdiğim beyin kanaması sonucu haklı olduğum konularda aşırı tepkiler veriyorum, benden yine bir evrak istediniz. Yeter artık lütfen hepsini biriktirip öyle isteyin, zaten trafik sıkışık ve Hasanağa Mah.'nde oturduğum için 30 km. uzaktan geliyorum. % 59 da engelliyim' diye yazdım.

Fakat orada öfkeyle bir ifade kullandım, belki bunu yazmamalıydım ama doğrusu da buydu. "Bu kez bana yine zorluk çıkarmayın rahatsızlığım sebebiyle kendimi kaybedip, aşırı tepki verebilirim" diyerek bu ve benzeri konularda yaşadıklarımı yazdım.
Bunun üzerine hemen Belediyeme yazarak hakkımda 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın bilmem kaçıncı maddesine göre tahkikat istemişler. 2012 yılında beyin kanaması geçirene kadar ( O zaman 24 yıllık memurdum) devlet memurluğum süresince 657 sayılı yasaya göre aldığım tek bir ceza yoktur. Çevre İl Müdürlüğü'ndeki çalışanlara sağlık durumumu belirterek bu kadar bürokrasi yapmamalarını ve olumsuzluklar yaşayabileceğimizi anlatmaya çalıştığım bir yazı için Belediyem bana 657 sayılı yasanın bilmem kaçıncı maddesine göre "Kınama" cezası verdi.
Bu rahatsızlığımdan sonra 6 ceza mahkemem oldu ve sağlık sorunlarım sebebiyle hepsi lehime sonuçlandı. Emekliliğe hak kazandım, doktorlarım 'Çalışırsan daha çok iyileşeceksin' dedikleri için çalışıyorum.
Sağ olsun Belediye Bşk.'mız Sn. Mustafa Bozbey sağlık durumumu anladığı için beni kendi köyüm olan Hasanağa'daki Nilüfer Bld. Ek Hizmet Binası'nda görevlendirdi. Hakkımda tahkikat isteyenler herhalde benim para için çalıştığımı sanıyor. Parayla işim olmaz, ben Hasanağalı'yım, doğup büyüdüğüm ve halen yaşadığım Hasanağa'da dededen kalma 7 ceddime yetecek kadar gayrimenkulüm var.
Hayırlı günler." Halil ALTIN

TEŞEKKÜR PANOSU

Prof.Dr. Sn.Gökgöz'e

"Rahatsızlığım nedeniyle UÜ Tıp Fak. Genel Cerrahi Anabilim Dalı meme cerrahı uzmanı Sn. Prof. Dr.Şahsuvar Gökgöz'ün tedavisi altındayım.
Kendisini hastalarına adayan Sn.Gökgöz, son tıp gelişmeleriyle hastalara cerrahi müdahelede bulunuyor. Hastlarıyla çok yakından ilgili. Disiplinli ve hastalarına yakın, samimi davranışları olan bir insan.
Hastaları olarak onu çok seviyor ve kendisine açık teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz."
Aysun ÖZTÜRK

Kartanesi Modaevi'ne

Önemli bir davet için diktirdiğim tuvaletimde oluşan bariz bir hata nedeniyle adeta çılgına döndüm. Terzimi aradım ama Bursa dışındaymış. Çaresizdim.
Başka bir alışveriş için gittiğim Ulucami yanındaki Sayılgan Uluca Pasajı'nda güzel bir rastlantı oldu.
Burada Kartanesi Modaevi sahibi Dilek Tüfekçibaşı ile karşılaştım. Sorunumu anlatınca, 'isterseniz size yardım edeyim' dedi.
Ve hemen tuvaletimdeki çok net ve bariz hatayı gidermek için aynı pasajda kat:1, No:55'teki atölyesine gittik.
Özenli ve titiz bir çalışma sonrası tuvaletim tekrar giyilebilir bir hale gelince çok sevindim. Ve gönlümden geçen emeğinin karşılığını da kendisine çok zor takdim edebildim.
Tok gözlü ve gerçek bir usta olan Modacı Dilek Hanım'a çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."
Neşe TORUN

Hayvanlar pislik içinde

"Bu fotoğrafı Kayapa'daki Çamlık Mahallesi, Oba İnşaat'ın civarında çektim.
Görülen hayvanların durumu çok vahim.. Pislik içinde yatıyorlar.
Bunların sahibi hayvanlarına gerekli duyarlılığı göstermiyor. Kayapa, Çamlık Mah. Yüksek Oba İnşaat'ın yanında bir ahırda kalıyorlar.
Tarım Hayvancılık Md. konuyla ilgilenirse iyi olur, sevba girer.."
Veysel KALKAN

Ha düştü ha düşecek

"Nilüfer, 19 Mayıs Mh. Uğur Mumcu Bulvarı 100. Yıl BursaRay İstasyonu'ndan Batıkent İstasyonu'na giden yolda bir sokak aydınlatma lambası iyiden iyiye yamulmuş.. Düştü düşecek gibi bir hali var.. Son derece tehlikeli bir şekilde duruyor. Üstüne çarpı işareti de koymuşlar. Acilen değişmesi gerekiyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanılmadan UEDAŞ'ın gerekli duyarlılığı göstermesini rica ederim."
Nihat ADAM Diş hekimi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.