Hava Durumu

Kent müzikle güzelleşir hakaret ederek değil!..

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 04:51

"Saygıdeğer Erdal Abicim;
Bizler sokak müziği yaparak çocuğumuzu okutmaya, ailelerimize ekonomik katkıda bulunmaya çalışan görme engelli müzisyenleriz.
Başta İstanbul, Ankara olmak üzere ülkemizin birçok ilinde rahatlıkla sokak müziği yapılabilirken Bursa'da zabıtalar tarafından engellenmemize bir anlam veremiyoruz.
Bizler sadece müzik yapıyoruz. Kaçak sigara da satmıyoruz. Bütün amacımız hiç kimseye muhtaç olmadan hayatımızı sürdürmek, çocuklarımızı okutmak ve ailelerimize bakmak.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Zabıtaların; özellikle biz müzik yaparkenki davranışlarını bir görseniz vallahi enstürmanınızla sert bir tepki gösterirsiniz. O kadar kabalaşıyorlarki hiç sormayın. Kavga etmemek için kendimizi zor tutuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'nin bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Hani nerede kaldı engellilere yapılan pozitif ayrıcalık.

İddia ediyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bu yaşanan sorundan haberi olsun anında bu problem biter. Çünkü Ankara'da her tarafta, caddelerde, sokaklarda müzisyenler var. İstanbul'da da. Hatta Boğaz vapurlarında bile var. Hiçbir sorun yaşanmıyor, herkes çoluğuna çocuğuna ekmek götürmenin derdinde.
Müzikten anlamayanların da sokak ve cadddelerde gürültü kirliliği yapmasından dolayı maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor. Bizleri de işi bilmezlerin yüzünden kaldırıyorlar. Büyükşehir Bld.Başkanımız Sn. Altepe'den ve sizlerden desteklerinizi ve yardımlarınızı bekliyor, ellerinizden öpüyoruz.
Saygılarımızla." Faruk ELİBOL, Mutlu BAYLOS, Umut TURAN

Minik Ahra'ya en anlamlı armağan!

Ekranıma düşen bu güzel fotoğrafı siz okurlarımla paylaşmak istedim.
İznik Dörtyol mevkiinde Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliği geçenlerde gerçekleştirilmiş.
İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Bld. Bşk. Osman Sargın ile kalabalık bir davetlinin bulunduğu törende vatandaşlara defne, fıstıkçamı, kara servi ve çit bitkileri fidanları dağıtılmış.. Vatandaşlara o gün tam ikibin adet fidan sunulmuş..
İznik Bld. Bşk. Osman Sargın o gün 3 yaşındaki minik Ahra'ya da bir çam fidanı hediye ederken 'yemyeşil ormanların çok geniş olsun Ahra' dileklerinde bulunmuş..
İşte o günün fotoğrafa dönüşen anısı..

Sahillerimiz ve Büyükşehir

7/3/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Sahilleri kim ele alacaksa alsın artık' başlıklı, okurunuz Sedat Kurtulmuş'a ait talep ilgili birimlerce incelenmiştir.
6360 sayılı yasa ile hizmet alanları il sınırı olarak belirlenen Bursa Büyükşehir Bld. kıyılarda halkın kullanımı için gerekli tüm yatırımları yapma konusunda yetkilidir.
Bursa Büyükşehir Bld. yasanın yürürlüğe girdiği Mart 2014'ten itibaren sahillerde özel olarak hizmet vermek üzere, Sahil Hizmetleri Daire Bşk. birimini kurarak, bu alanda yoğun hizmetler gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda tüm kıyı ve plajlarımız, deniz ve göllerimizin üstü dahil olmak üzere temizlenmekte, plajlarımızın duş, WC, kabin ihtiyaçları giderilmektedir.
Ayrıca Mudanya-Gemlik-İznik-Karacabey(Yeniköy) sahil düzenleme işlerimiz devam etmektedir. Bursa Büyükşehir Bld. nce önceki yıllarda Kıyı-Dolgu İmar Planı ve sahil düzenleme projeleri biten "Güzelyalı Feribot iskelesi ile Mütareke Binası" arasındaki 6 km.'lik alanın, 1 km.'lik kısmı olan "Mudanya İskelesi- Mütareke Binası Arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon İnşaatı" halen süresi içinde devam etmektedir.
Kamu İhale Mevzuatı'na göre ihalesi yapılan bu bölümün inşaatı mahkeme ve Kamu İhale Kurumu kararları ile aksamıştır. Mudanya İskelesi- Mütareke binası arası sahil düzenlemesinin bu yaz tamamlanıp kullanıma açılması hedeflenmektedir.
Mudanya İskelesi'nden Güzelyalı Feribot İskelesi'ne kadar projesi bitmiş bölüm, önümüzdeki yılın yatırım programına alınabilecektir. 2017 yılında, ilgili yazıda bahsedilen alanlar da dahil olmak üzere, kıyılarda ve plajlarda bakım ve onarım faaliyetleri yapılacak ve tüm eksikler giderilecektir. Yine, yazıda belirtilen "sahildeki tek WC" Mudanya Bld.'nin kaldırdığı WC yerine, Büyükşehir Bld.'nce yapılmıştır. İhtiyaç olması ve uygun yer bulunması halinde WC sayısı artırılacaktır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk.Şube Md.

Tekstil Araştırmaları Derneği'nin etkinliği

"Üreten ülke olmalıyız, milli ekonomiyi kurmalıyız, ürünlerimizi daha pahalıya satmalıyız" ilkesiyle dört yıldır her ay bir etkinlik düzenleyen Tekstil Araştırmaları Derneği bugün de Beşevler Dernekler Yerleşkesi'nde Sanayici Özkan İrman ve Kalite Uzmanı Berna Tetik'le dernek üyelerini bir araya getiriyor.
Saat 14'30 da başlayacak olan toplantıda İrman ve Tetik mesleki deneyimlerini dile getirecekler.
Kimya Mühendisi/Tekstil Araştırmaları Derneği Başkanı Ekrem Hayri Peker Konak Mah. Seçkin Sokak No:23/1'deki Nilüfer Bld. Beşevler Dernekler Yerleşkesi'ndeki toplantıya isteyenlerin ücretsiz olarak katılabileceklerini belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.