Hava Durumu

Kendileri de bu işi beğendi mi acaba?..

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 08:07

"Orhaneli yolunda gayet düzgün olan asfalt zeminde, gönderdiğim fotoğrafta da görüldüğü uzere birçok bölümde tam ortasından bozuk şekilde satıh düzeltmesi yapılmış..
Ancak mevcut asfalt ile uyumlanarak ve yükseklik farkı olmayacak şekilde yapılması gerekecek yerde maalesef gelişigüzel yapılmış. Asfalt malzemelerini sanki oraya sadece döküp bırakmışlar. Gerekli düzeltmeler ne yazık ki yapılmamış.
Bu çalışmyı yapanlar bir baksınlar Allah aşkına, acaba bu yaptıklarını kendileri de beğeniyorlar mı dersiniz?.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim; çeşitli konulardaki yaşadığımız şikayetlerimizi sayın ilgililere gazetenizdeki köşenizden aktarırken, yapılan güzel çalışmaları da alkışlamak gerekir tabii.
İşte bunlardan biri de şu:
Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi'ndeki Konak Caddesi ile Marmara Caddesi'nin kesişme noktasındaki uzun zamandan beri son derece bozuk olan yol zemini asfalt onarımı yapılarak düzeltildi ve çok güzel oldu...
Çalışmayı yapan belediyeye ve çalışanlarına teşekkürler ederiz.."

Oktay IŞILER ve çevre sakinleri

Mudanya için ilginç öneri

"Şehirleri temsil etmesi hedeflenerek nehir veya deniz kıyılarında geçmişte çeşitli yapılar oluşturulmuş ve oluşturuluyor..
Örneğin; İstanbul'da Kız Kulesi ve Galata Kulesi, Kophenhag'da Deniz Kızı heykeli Türkiye'de ve yurtdışındaki ünlü deniz fenerleri, yel değirmenleri, saat kuleleri Londra'da 2000 yılında inşa edilen Dönme Dolap gibi.
Mudanya'da Şükrü Çavuş Mahallesi'nde bir Yel Değirmeni Parkı yapıldı ama hemen önüne apartman yapılmış.
Bursamızın pek çok yeri gibi parkın silueti de binalarla kapanmış. Büyükşehir ve Mudanya belediyeleri Güzelyalı İDO ve Yat Limanı'na cepheli bir yamaçta sembolik bir yapı yapılabilir mi?.
Burası Bursamıza deniz yolu ile giriş yapılan bir kapısı.
Yetkililer Türkiye'deki ve dünyadaki sahil şehirlerini gezip örnek alabilirler. Sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyorum. Saygılarımla."
Özgür ERAKKUŞ

Ücretsiz otopark

"Nilüfer ilçemizdeki Belediye Binamıza, Vergi Dairemiz ve Kaymakamlık binasındaki işlerimiz için aracımızla gittiğimiz zaman rahatça ve ücretsiz olarak kullanabileceğimiz yeni bir otopark alanı yapıldığı için Büyükşehir Belediyemiz sayın ilgililerine açık teşekkürlerimizi iletiyoruz..
Belediye binamız karşısında bulunan geniş ve büyük bir alan BURBAK tarafından düzeltilip tanzim edilen bölge sakinlerimiz tarafından çok olumlu bir şekilde karşılandı.
Düşünenler ve uygulayanlar sağ olsunlar, var olsunlar..
Basri SÜMER

FSM Bulvarı Şanzelize Caddesi gibi olacak

Büyükşehir Bld. kentin 'yeşil' kimliğini öne çıkarmak amacıyla park, bahçe, meydan ve refüjlerde düzenleme çalışmalarını sürdürürken, yol kenarlarındaki ağaçlara da kış bakımı yapmaya başladı. Bu kapsama Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın her iki yönünde bulunan toplam 570 adet çınar ağacında budamalar yapıldı.
Ancak farklı bir budama löntemi uygulandı ve bulvarın her iki yanında bulunan çınar ağaçlarındaki kış budaması işlemlerinde bulvarın görsel kimliğinin daha da ön plana çıkarılması hedefiyle Paris'in dünyaca ünlü caddesi Şanzelize'de olduğu gibi 'dikdörtgen formunda' özenli budamalar gerçekleştirildi.

Tehlikeli bir yamaç

Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bölgesi, Barbaros Mahallesi, Barbaros Caddesi (Cuma Pazarı yolu üzeri) ile Kırantepe piknik alanı arasında kalan oldukça dik bir yapıya sahip yamaçta gerekli olan korkuluklar bulunmuyor..
Bu yüzden küçük çocuklarımız dik yamaca tırmanıp sonra da aşağıya doğru hızla kayıyorlar. Allah göstermesin ama bir gün bir küçük çocuğun burada canı yanabilir..
Söz konusu olan yere acilen Osmangazi Beledi- yemiz tarafından çit telleri ile korkuluklar veya basa-mak şeklindeki merdiven- lerin yapılmasıı gerekiyor.
Osmangazi Belediyesi sayın yetkililere durumu aksettiriyor ve gereken tedbirlerin bir an önce alınmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."
Bölge sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Nilüferli kadınlar için mutfak sırları

"Nilüfer Bld.'nce düzenlenen 'Mutfak Atölyesi'ne katılan kadınlar, Şef Emre İdrisoğlu ile nar sirkesi, çökelekli turşu, sütlü biber turşusu ile nohut mayası ve ekşi maya yaptı. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'ndeki atölyeye, Esentepe, Konak, Balat, Fethiye, Kültür, Çatalağıl, İhsaniye, Gölyazı, Atlas, Ertuğrul mahallelerindeki kadın dernekleri başkan ve üyeleri katıldı. Organik ürünlü malzemelerin kullanıldığı atölyede Şef İdrisoğlu, turşu, sirke ve maya yapımının inceliklerini kadınlarla paylaştı. Atölyeye katılan kadınlar, şefin tarifleriyle sütlü biber turşusu, çökelekli turşu, nar sirkesi, nohut mayası ve ekşi maya yaptılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.