Hava Durumu

Kemal'e Uludağ'da yer yok mu!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2017 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 07:17

Yaklaşık elli yıldır Bursa'nın ve Kültürpark'ın simgesi olan karikatürist Kemal Akkoç Uludağ Sarıalan bölgesinde çalışma yapabilmesi için iki metrekarelik bir yer istiyor. Ama verilmiyor.
Bugüne dek Kültürpark'ta aralarında kent yöneticileri, siyasetçiler ile yerli-yabancı binlerce kişinin portrelerini kendine özgü çizgilerle karikatüre dönüştüren sanatçı bu konuda çok dertli. İddiaları şöyle:
***
"47 yıldan bu yana Kültürpark'ta yerli ve yabancı turistlere portre karikatürler çizerek Bursa turizmine karınca kararınca hizmet verdim.
Fakat son zamanlarda Kültürparkı'mızı ne yazık ki Suriyeliler sanki istila ediyor. Çalışma yapma olanağı yok. Yerli ve yabancı turistlerin eski ilgisi kalmadı parkımıza.

Bu nedenle ben de çalışmalarımı devam ettirebilmek için Uludağ Sarıalan bölgesine gidip orada karikatür çizmek istedim.. Çünkü yerli ve yabancı turistler artık Kültürpark'tan çok Uludağ-Sarıalan'ı tercih ediyor.
Fakat bu isteğimi gerçekleştiremiyorum.
Çünkü Uludağ'daki ilgili Orman Müdürü Ozan Bey, beni oyalıyor. 27 Haziran'da verdiğim dilekçe için 'kayda geçer ve ihale ile bu gerçekleşir' diyor. Oysa benim istediğim iki metrekarelik küçük bir yer. Saat 13.00 ile 17.00 arasında çalışma yapmak istiyorum.
27 Haziran'dan beri de bu isteğime bir yanıt alamadım. Gerekli kirayı da vermeye hazırım.

Sarıalan'a bazı şahıslar rengarenk tropikal kuşlar getirmiş. Vatandaşlar bu kuşların sahibine para verip fotoğraflar çektiriyor. Onlar rahatça çalışırken ben Bursa turizmine 47 yıllık katkımın devamını sağlayamıyorum..
Md. Ozan Bey'i son kez ziyaret edip arzumun akıbetini öğrenmek istedim ama o da Çanakkale'ye gitmiş."
***
Bursalı sanatçımızın bu girişimi bakalım ne zaman gerçekleşecek?. Dileriz yaz sezonu bitmeden tabii.

*Otoların camlarını kimler kırıyor?..

"Acemler'deki Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık üçyüz metre kadar bir mesafesi olan Çekirge, Kükürtlü Mh. Belde Cad. sakinleri yaklaşık üç aydan bu yana son derece huzursuz geceler yaşıyorlar.
Bunun nedeni de park ettiğimiz araçların özellikle arka sağ camları meçhul kişi veya kişilerce kırılıyor. Sabahları aracımızın başına gittiğimizde çok şaşırtan ve üzen bir durum bu.
Bugüne kadar komşularımıza ait yirmi kadar aracın camları gece saatlerinde tuz buz haline getirildi. Camlar kırılıyor ama araçların içinde bulunan herhangi bir eşya, çanta alınmıyor.
Ama yakınımızdaki bir bayiye giren kişi veya kişiler de 130 paket sigara ile 9 şişe çeşitli markalardaki viskileri alıp gitmişler.
Bu olaylar 300 metrelik bir mesafe içinde oluyor.
Güvenlik güçlerimizin yaşadığımız soruna acilen eğilip gerekli önlemleri almalarını saygılarımızla rica ediyoruz.."

Süha GÜRSOY

*Alo,burası Yıldırım

"04/07/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan "Değirmenönü Seyyarları" başlıklı, Değirmenönü Mahallesi genelinde faaliyet gösteren seyyar satıcılardan duyulan rahatsızlığı konu alan okur şikayeti incelenmiştir.
Şikayet üzerine Belediyemiz Zabıta ekipleri ivedilikle mahalle genelinde seyyar satıcılara yönelik denetimler yaparak ilgililer hakkında yasal işlem uygulamıştır.
Zabıta Müdürlüğü'nce konunun takibine devam edilmektedir.
Bilgilerinize sunarız."

Yıldırım Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Müd.

*İznik'te 'Mavi Tur' başladı

Büyükşehir Bld.nin düzenlediği Marmara Denizi ve Uludağ turlarından sonra İznik Gölü için planlanan 'mavi tur' da başladı. Tarihi İstanbul kadar eski olan İznik'i yerli ve yabancı tüm kesimlere tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Büyükşehir Bld. Bşk.Recep Altepe Akşemsettin isimli gemiyle yapılacak tur organizasyonuyla sabah evlerinden alınan vatandaşlar Orhangazi İskelesi'nden gölde tekne turu ile önce İznik Gölü'nü keşfe çıkacak.

Ardından İznik İskelesi'nde inilip tarihi-turistik mekanlar profesyonel rehberlerle gezilecek. Tur kapsamında Roma tiyatroları, Ayasofya Camii, 1. Murat Hamamı, göl evleri ve kayıkhane, Lefke Kapı ve surlar, Yeşil Camii, Nilüfer Hatun İmareti, Süleyman Paşa Medresesi ve İznik çini fırınları gibi tarihi ve turistik mekanların ziyaret edileceğini vurgulayan Başkan Altepe, 'bu yıl yaklaşık 10 bin kişiye ulaşmasını hedeflediğimiz İznik turuna katılım için vatandaşlar ikamet ettikleri muhtarlıklara başvurmalılar' diyor .

TEŞEKKÜR PANOSU

"Mudanya, Güzelyalı'da sahil kenarında vatandaşların oturup dinlenebilecekleri yerlerin eksikliğini gideren, oturma köşeleri yapan Belediye Başkanımız Sayın Hayri Türkyılmaz'a teşekkürlerimizi iletiyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz."

M.A

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.