Hava Durumu

Kedi bile pisliğini toprağa gömerken!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 07:51

Değerli okurlar; Yaz geceleri parklarımızda yoğunluk yaşanıyor. Sizlerden sahil, dere kenarları, piknik alanları ve parklarda gelişigüzel atılmış çöplerle, naylon poşetlerle ve gıda artıklarıyla ilgili çok sayıda fotoğraf ve şikayetler alıyorum.
Oysa kediler bile pisliğini toprağı eşeleyip içine gömüyorken bazı duyarsız kişiler de fotoğraflardaki gibi tüm çöplerini ortada bırakıyor.
Üstelik hemen iki-üç adım ötede çöp kutusu da varken.
Böylesi fotoları yayınlamak için maalesef köşemiz sınırlı. Parklara daha çok temizik görevlisi konularak bu sorunun çözülebileceğini de düşünemiyorum.
24 Nisan 2018 köşemizde değerli okurum Serkan Özgiray'ın güzel bir önerisi vardı. Ben bilhassa Nilüfer Bld.Bşk.Sn. Mustafa Bozbey'in bu yenilikçi öneriyi sahipleneceğini umuyordum. Belki de gözden kaçmıştır.
Gerçi İnegöl Bld. birkaç gün sonra sokak ve caddelerden topladığı çöpleri şehir merkezine dökerek farkındalık oluşturmaya çalıştı ama bu çalışmanın devamı en azından medyaya yansımadı.
Tüm belediyelerin bu konuya sarılmaları ve bir program oluşturmaları şart diye düşünüyorum.
Okurumun önerisi her yıl bahar-yaz aylarında belirlenen bir hafta boyunca tüm belediyeler ortak bir kararla park, cadde ve sokak temizliklerini bir hafta askıya almalı, temizlik ekipleri de bu arada yıllık izin yapmalı veya uzayan ağaç dallarının kesimi veya cadde ve sokaklarda çukur ve sorunlu rögarların tespiti gibi görevlerde çalışmalı şeklindeydi.
Bu öneriye katılıyorum. Ortak alanlardaki çöp sorununun yarattığı olumsuzluklara kökten çözüm bulunması için farkındalık böyle yaratılabilir.
Umarım öneri; büyük kitlelere ulaşır ve hak ettiği değeri bulur.

ERGUVAN FOLKLOR EKİBİ İTALYANLARI BÜYÜLEDİ

Yıldırım Bld. Erguvan Halk Oyunları Topluluğu İtalya'nın Pontelandolfo kasabasında düzenlenen 'Pontelandolfo Folk 2018 Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti.
32 kişilik ekip 5 günlük festivalde sahip oldukları köklü medeniyet mirasını en iyi şekilde yansıttı
Geleneksel kostümleri ve kendi kültürlerini yansıttıkları danslarıyla dostluk bağlarını pekiştiren Erguvan dansçıları etkinliklerde büyük alkış topladı.
Ekip Yıldırım ve ülkemizi başarıyla temsil etti diyen Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali, "Bizlerin gururu olan ve festivale damga vuran Erguvan Halk Oyunları Topluluğumuz'un tüm üyeleri ile kıymetli eğitmenleri Ergün Saatçi'yi tebrik ediyorum" diyor.
Festivalin kapanışının ardından İtalya'nın Napoli şehrine de giden ekip mensupları, oradaki tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan şehri gezdiler.
Dönüş yolculuğunda ise Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gelen Erguvan Halk Oyunları Topluluğu üyeleri, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Selanik şehrinde yaşadığı evi de ziyaret ederek Yıldırım'a unutulmaz anılarla ulaştı ve ekip üyeleri yakınları tarafından coşku ile karşılandı.
Erguvan Halk Oyunları ekibini gösterdiği yüksek başarı nedeniyle kutluyorum.

ALO, BURASI UEDAŞ

YER ALTINA ALINACAK:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde okurlarınızın talepleri ve uyarılarını bizlere ilettiğiniz için teşekkür ederiz.
Geçenlerde yayınladığınız bir talepte bahsi geçen Zümrütevler Mahallesi, Zengin Sokak'taki havai hatlı elektrik direkleri yatırım planımız kapsamında yeraltına alınacaktır.
Bursa halkının bilgisine sunarız.
Saygılarımızla."
UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

ALO, BURASI YILDIRIM

PARK AYDINLATILDI:- "23/07/2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan 'Yıldırım'da Sorunlar Var' başlıklı yakınmada Selimzade Mahallesi sakinlerinin semtlerinde bulunan çocuk parkının gece aydınlatılması konusunda talepleri vardı.
Bu istek incelenerek gerekli çalışma yapılmış ve hizmete sunulmuştur..
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Belediyesi Basın Yayın Müd.

YOKSA BURASI UNUTULDU MU?

"Nilüfer ilçemizde bulunan Işıktepe Caddesi'nden Ata Caddesi'ne iniş yolunda asfalt zeminin hemen solunda daha önceden sanki bir iş için gerekli olan kazı çalışması yapılmış ama sonradan da fotoğrafımızla belgelediğimiz bu yer ve çevresi adeta kendi kaderiyle baş başa bırakılmış gibi bir durum var..
Gerekli onarımın yapılması unutuldu mu acaba?.
Tüm bölgemiz sakinleri adına gerekli iyileştirmenin ivedilikle yapılması ricalarımızla.." D. E.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.