Hava Durumu

Kavşak dar, araçlar kaldırıma çıkıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2019 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 08:40

"Nilüfer ilçesindeki Beşevler bölgesi, Yıldırım Caddesi'nden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na doğıru dönüş yapılan kavşakta, sağa doğru dönüş şeridinin yol genişliği eğer iki araç yan yana geldiği zaman köşenize gönderdiğim fotoğraflarda da görülmüş olduğu şekilde kavşak kafi gelmiyor, yetmiyor ve araçlar kaldırımların üzerine çıkmak zorunda kalıyorlar.
Bu durumda da o anlarda yaya kaldırımdan geçmekte olan yaya vatandaşlar ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar..
Gönderdiğim diğer fotoğrafta da söz konusu olan dönüş yerinin araçsız durumunu yansıtıyorum.
Sorunun acilen dikkate alınarak gerekli iyileştirmenin yapılması çok yerinde olacaktır.
Sayın ilgili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyorum.
Saygılarımla.."

A. Metin KAYALILAR

MERDİVEN YÜRÜYOR

"Mudanya Yolu'ndaki Korupark BursaRay İstasyonu'nda Korupark AVM tarafındaki yürüyen merdivenler geçen cuma günü (05.04.2019) çalışmıyordu..
Sorunu 9.4.2019'da gönderdiğim fotoğrafıyla birlikte yayınlamıştınız.
Bunun üzerine merdivenlerdeki arıza hemen giderilmiş ve yürüyen merdiven yürümeye başlamış. Konu ile ilgili yeni fotoğrafını da gönderiyorum.
İlgililere ve gazetenize teşekkürlerim ve saygılarımla.."

Mustafa SİNOPLU

ANILAR VE TANIKLIKLAR

Bugün akşam üzeri saat 19.00'da Nilüfer ilçesi, Ataevler Bölgesi'ndeki Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi'nde Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 'Anılar ve Tanıklıklar' isimli söyleşi tüm vatandaşlara açık.
Etkinlikte 'Türkan Şoray ile Yüz Yüze/Gözlerinden Bellidir' isimli söyleşi kitabının yanı sıra daha pek çok önemli eser veren Ferdidun Andaç, şair-sanatçı Metin Altıok ve Füsun Akatlı'nın kızı olan ve 'Yıldız İzi' gibi daha pek çok kitabı bulunan ve bu kitapta, annesini, babasını ve çocukluğundan beri tanıdığı, hayatını renklendiren sanatçıları anlatan yazar Zeynep Altıok Akatlı ile 'Yeşilköy/Bizim Köyden Bir Tren Geçti' gibi eserleri olan Leyla Ruhan Okyar konuşmacı olacaklar.
İlginç tanıklıklar ve anıların gündeme getirileceği söyleşinin büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

BU ÇEŞMEYE BAKIM GEREK

"Yıldırım ilçemizde 1950 yılında yaptırılan ve Yıldırım için tarihi önem taşıyan beyaz çeşme son zamanlarda bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi.
Çeşmenin yalağı ise çöp içinde, mermerlerde de yer yer kirlilikler mevcut.
Sayın yetkilileri çeşmemizin tekrar eski haline getirilmesi için göreve davet ediyoruz.
Saygılarımızla.."

Hasan HARCIOĞLU ve çevre sakinleri

NEREDESİN GERİ DÖNÜŞ?

"Osmangazi ilçesindeki, Dikkaldırım Bölgesi'nde oturuyorum.
Geri dönüşte kullanılabilecek bazı atıkların belediyemiz tarafından alınması için iki defa aramama rağmen sokağımıza geri dönüşüm toplayan ekip ve aracı nedense gelmiyor.
Dikkaldırım bölgemizde geri dönüşüm atıkları bu yüzden artık vatandaş tarafından ne yazıktır ki biriktirilmiyor. Osmangazi Belediyemiz'in bu konuya eğilmesini rica eder ve saygılar sunarız.."

Bölge sakinleri

SUYUMUZUN BASINCI ÇOK AZ

"Nilüfer ilçesindeki Çamlıca Mahallesi, Gümüştepe mevkii sakinleri olarak BUSKİ abonesiyiz ve BUSKİ sisteminden gelen içme suyunu kullanmaktayız.
Fakat evlerimize gelen suyun basıncı çok düşük.. Ve hidrofor kullanmak zorunda kalıyoruz..
Bu da elektrik tüketimimizi doğal olarak artırıyor.
Gümüştepe bölgesinde yerleşim bölgelerine çok yakın konumda BUSKİ'ye ait bir su deposu da mevcut ama bizim sularımız yine de basınçsız bir şekilde evlerimize ulaşıyor.
BUSKİ'nin sayın yöneticilerinden bu sorunumuza çare bulmalarını ve sularımızdaki basıncın kuvvetlendirilmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunarız..."

Semt sakinleri

KALDIRIMLARA ULAŞMAK ÇOK ZOR

"Yıldırım ilçemizde Setbaşı kavşağından Namazgah Caddesi'ne çıkan ana caddenin sağ tarafı tamamen bir otopark gibi kullanılıyor.
Bu caddeye araçlar arka arkaya ve tampon tampon park ettikleri için caddede karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan yaşlılar, hastalar ve küçük yaştaki çocuklar güç durumlarda kalıyorlar.
Çünkü tampon tampona yanaşmış araçların aralarından geçebilmek ve kaldırımlara çıkabilmek başlıbaşına bir problem teşkil ediyor.
Bu cadde üzerinde çok fazla bir araç trafiği de olduğundan yayalar geçecek yer bulabilmek için cadde üzerinde yürürken zaman zaman araçların çarpma tehlikeleriyle de karşılaşabiliyorlar.
Hiç olmazsa bu cadde üzerinde belirli noktalara yaya geçitlerini oluşturmak için delinatör denilen kırmızı trafik dikmelerinin konulması son derece yerinde bir uygulama olacaktır.
Yıldırım Belediyesi ve diğer ilgili kuruluşların sorunu çözmelerini talep ediyoruz.
Saygılarımızla.."

Nesrin SÖLÖZLÜ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.