Hava Durumu

Kartlı su sayaçları hakkında

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2017 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 07:33

"20 ve 21 Kasım 2017 köşenizde yer alan 'Başkan Aktaş'a pehlivan tefrikası' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazılarda, kartlı su sayaçları ve KİOSK cihazlarıyla ilgili, dilek, öneri ve şikayetler yer almıştı.
BUSKİ açıklamasına göre, 18/11/2016 tarih ve 2016/2 Esas No'lu Genel Kurul kararında 'yeni aboneliklerde zorunlu hale getirilen EKS aboneliğinin isteğe bağlı yapılması' karara bağlandığı belirtilmiş ve geçmişe dönük aboneliklerde ise tarafımızdan, vatandaştan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda mevcut sayaç yerinde kalmak kaydıyla ve abone olunan ilgili grubun (mesken, işyeri, inşaat) depozito ücreti yatırılarak mekanik sayaca dönüştürme işlemi yapılıyor.


EKS sayaçlar için otomatik ödeme talimatı verilememesiyle ilgili olarak; merkezi sistemle akıllı sayaçlara erişim sağlanamadığından ve EKS kartlarına yükleme yapılabilmesi için terminale fiziksel temas gerekmesi nedeniyle, bankalar tarafından otomatik talimat ile EKS kartlarına yükleme yapılamıyor.
EKS kartlarına kontör yüklenmesiyle ilgili; BUSKİ veznelerinde, PTT Ulucami/Heykel, Demirtaş, Yunuseli, Emek, Millet Görükle ve Karacabey şubelerinde hafta içi ve mesai saatlerinde; KİOSK veznelerinde ise 7/24 EKS yüklemesi yapılabilmekte.
Bursa merkez ve ilçelerindeki 57 adet KİOSK cihazın günlük (Hafta sonu dahil) periyodik kontrolleri yapılmakta olup, arızalı olanlara derhal müdahale edilip işlevsel hale getirilmekte.
185 çağrı merkezimize de bu konuda arıza ihbarı yapılabiliyor ve sisteme en kısa süreçte müdahale ediliyor.
Ayrıca, saat 23.30- 00.30 arası bankalarca günlük tahsilat raporu alındığından, bu saat aralıklarında tahsilat işlemi yapılamıyor.
Mobil cihazlar üzerinden karta kontör yükleme teknolojisi ile de ilgili çalışmalar devam ediyor.
Küçük Sanayi İstasyonu'ndaki problem kurumumuzdan kaynaklanmamıştır. Bölgedeki haberleşme hatlarından oluşmuştur. Problem kurumun kendi imkanlarıyla giderilmiş, ayrıca 7/24 esasına göre çalışan iki nöbetçi ekip ile arızalar giderilmeye çalışılmaktadır.
Şehrin bazı noktalarındaki 57 adet otomatik ödeme veznesiyle ilgili yer seçimleri nüfus yoğunluğuna göre tercih edilmiş ve kamuya ait alanlara konulmasına özen gösterilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Bursa Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Bekleriz efendim!..

Değerli okurlarım;
Bana ulaştırdığınız şikayetler, öneri, dilek ve teşekkür mesajlarınızı gazetemizdeki bu köşede yayınladığım gibi, her cuma saat 11.15'te de Sönmez Medya'mızın güçlü ekranı AS Televizyon'dan 'Yazı İşleri' programımızda da (eğer sürpriz bir canlı yayın bağlantısı olmazsa) dile getirip yetkililere anlatmaya çalışıyorum.


Program sunucumuz Canan Deniz ve Haber Müdürümüz Bilgehan Hacıoğlu kardeşlerimle birlikte günün önemli olaylarını da dilimiz döndüğünce aktarırken bu sabah saat 11.15'te yine beraber olmayı diliyoruz.
Geçen haftaki yayın öncesi çekilen bu anı fotoğrafını sizlerle de paylaşıyor ve 'bekleriz efendim. Bizi izlemeye devam edin' diyoruz..

Bakın şu sevimli minik pazarcılara

Bu şirin çocuklar Osmangazi, Faik Yılmazipek İmam Hatip Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin 'Yerli Malı Haftası' nda veli ve öğretmenlerinin yaptığı geleneksel sevimli pazar etkinliğinde.
Kermes nitelikli etkinlikte minik pazarcılar sebze-meyve patlamış mısır, kek, saksıda yetiştirdikleri taze soğana kadar her şeyi bir liraya satıyorlar.


Geçen yıl da Zafer Plaza'da güzel bir kültür etkinliği yapmışlar. Sevimli giysileri ve şapkalarıyla 'bir liraaa, bir liraaa' diye bağırıp satış yaparken şirin kere şirin hepsi.
Pazara alışverişine (!) gelenleri de sayalım bir bir: Okul Müdürü İbrahim Atmaca, yardımcıları Orhan Eray Halis ve Ahmet Davarcı ile ana sınıfı öğretmenleri Esra Karsaklı ve Hatice Demir.


Neredeyse unutulmaya yüz tutan Yerli Malı Haftası'nı anımsattıkları için bravo çocuklar, tebrikler okul yönetici ve öğretmenleri.

Baz istasyonları ile dolu bulvar

"Fotolardaki baz istasyonlarının 800 m. civarından geçen insanların sağlığına ne kadar zararlı olduğunu anlatmak ìstemem.
Bursa'nın en popüler caddesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bunlardan daha çok var ve insan sağlığının ne kadar ucuz olduğunun göstergesi.
Bırakın bizleri; çocuklarımızın sağlığı daha önemli. Afrika ülkelerinde bile baz istasyonları en yüksek binaların çatılarına monte ediliyor.
Önlem alınması gerek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.