Hava Durumu

Karda yürümenin üç altın kuralı

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2017 04:50

Her yer kar-buz.. Ana caddeler kardan temizleniyor ama ara sokaklar berbat..  
Bu olumsuz hava koşullarında başınıza bir kaza gelmemesi ve düşüp kolunuzu, bacağınızı kırmamak için Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Tayfun Açıkgöz 'Üç altın kural var. Bunlara dikkat' diyor ve şunları ekliyor:. 
"Böyle havalarda sokakta yürürken çok dikkat edin. Bazı küçük önlemler alarak karda yürümenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ve bu keyfi yaşamak istiyorsak, üç altın kural var, bunlara uymalıyız. 

Bunlar arasında en önemlisi acele etmeden kısa, küçük ve yavaş adımlarla yürümek. Buzlu yollarda yürürken dengeli olmak, düşme riskini azaltmak için önem taşımaktadır. Karlı ve buzlu yolda yürürken dengenizi koruyabilmek için, ellerinizi asla cebinize sokmayın.  En az bir elinizin boşta olması gerek. İki elin dolu olması, kayma anında tutunmayı ve vücudun dengeyi sağlamasını güçleştirir. Bu da sakatlanmaya yol açabilecek sert düşüşler yaratabilir. Ayakkabı ve giysi seçiminize dikkat edin. Kaymayan tabanlı ayakkabı ve kışlık botlar ile bedeninizi saran palto -manto ve mont tarzında yumuşak, kaba giysilerin giyilmesi yararlı olur.. İşte bunlara dikkat edildiği takdirde karda yürümek bir eziyet değil keyif haline dönüşebilir."

TEŞEKKÜR PANOSU

Büyükşehir'den unutulmaz sürpriz

"Hafta sonunda Gönen'deki bir yakınımızı ziyaretten dönerken Karacabey yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle sekiz saat kadar mahsur kaldık. Bizim gibi yine yüzlerce araç ve binlerce insan yolların açılmasını korku ve endişe içinde çaresizce bekledik durduk.
Bu sırada Büyükşehir Bld. güzel bir sürpriz yaptı ve yolda mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıttı. Bu öyle makbule geçti ki anlatamam ve unutamam. 
Böyle insani bir yardıma koşan Büyükşehir Bld.'nin Sn. Bşk. Recep Altepe olmak üzere, tüm görevlileri ve kar tipi altında fedakarca çalışan tüm Karayolları personeline ve AKUT'a yürekten teşekkürlerimizi sunmak vicdani borcumdur. Allah hepsinden razı olsun."
H. Yeşim ÖZTÜRK

Özel güvenlik görevlileri...

"Büyük şehirlerde güvenlik görevlisi olarak çalışan binlerce insan var ve  görevlerini en iyi şekilde yapma gayretinde. Büyük şehirlerde görev yapanlar  2500 TL. aylık alırken  özel kurumlarda görev yapan personel asgari ücret alıyor.
Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Büyükşehirler'deki istasyonlarda şiddete maruz kalıyorlar darp ya da yaralanmalar olabiliyor. 
Sekiz saat ayakta durmak mı veya sabahtan akşama kadar masa başında oturup çalışmak mı daha iyi?

Bursa'da yaşayan bir olay gerçekten güvenliğin ne kadar zor görev yaptığını göstermişti. Büyükşehir kurumlarında görevli güvenlik görevlisi ile aynı kimlik taşıyan görevlinin maaşları arasında neden bu kadar fark var?. Aynı kimliği ikisi de taşıyor. Bir an önce maaş konusunda iyileştirme yapılması güvenlik görevlileri hakkında sağlam bir zemin oluşturulması gerek. Çoğu güvenlik personelinde sosyal hakların çoğu da yok. Asgari ücret yanında sadece ayakkabı desteği alıyorlar. 
Kış aylarında istasyonlarda ya da hastanelerde görev yapan güvenlik personelinin soğukta ayakları donuyor. Şu anda karın altında görev yapan o kadar çok personel var ki.. Ayakkabılarının altı delik olanlar bile vardır belki.. Kurumlarda çalışanlarla özel yerlerde çalışanlara üç ayda bir sosyal yardım yapılmalı.
Saygılarımla.." 
Ümit DEMİRALAY

Harmancık'ta önemli sorun

"Harmancık'ta kanalizasyon giderleri derelere akıyor. Bu da bölgemizi ve doğayı tehdit ediyor. Burada eko turizm tesisleri olmasına rağmen altyapı sorunları hala giderilmedi. Halkın sağlığı yeteri kadar önemsenmiyor.
Ayrıca, fosseptik depolarının olmaması, çevre yolu tarafından yazın mahalleye kötü kokular yayılması vatandaşları çok rahatsız ediyor.. Hatta ilçe merkezindeki çamaşırlık çeşmesi suyuna kanalizasyon sularının karıştığı mahalle sakinlerince de iddia ediliyor.Büyükşehir Bld.nden soruna acilen el atılmasını diliyoruz.
Ahmet KAYA 

Sanlıkol'un büyük başarısı

Harika bir haberi paylaşmak istiyorum. Fuji Records "Big Band 2016 Ödülü" listesinin ilk beşinde Bursa'nın tanınmış ailelerinden piyano öğretmeni Fethiye Sanlıkol ile fizik mütehassısı merhum Dr. Parkan Sanlıkol'un oğlu Mehmet Ali Sanlıkol'un 'Resolution' adlı albümü yer alıyor.
Tebrikler Mehmet Ali Sanlıkol, tebrikler onu yetiştiren annesi Fethiye Hanım, tebrikler sağ kolu/eşi Serap Hanım, ne mutlu sana kardeşi Saadet Leman ve ruhun şad olsun Parkan Sanlıkol. Doğa Müzikleri Derneği ailesi olarak mutluyuz, gururluyuz!"
Sezan KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.