Hava Durumu

Kaldırımlar otopark oldu!..

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2017 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 06:58

Son zamanlarda çok sık karşılaştığımız ve yaya vatandaşlarımız için ciddi tehlikeler yaratan kaldırım işgalleri ile ilgili iki ayrı okurumdan fotoğraflarla belgelenen yakınmalar aldım..
Bunlardan biri Mudanya'daki bir otobüs durağının dibi, diğeri de Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi BOİ durağı:


Okurum Özgür Er şunları yazıyor:
"Şehrin pek çok noktasında altı işyeri olan konutlar yapılıyor ama otoparkları olmadan ruhsat da veriliyor.
Mudanya 2 Durağı'nın olduğu noktada Bursa Caddesi'nde kaldırım işgali hâlâ devam ediyor.


Durakta oturup otobüsünü bekleyen kişi kaldırımdaki araçlardan otobüsü göremiyor.
Ayrıca; Güzelyalı, Atatürk Cad. PTT sırasında yer alan Karagüllüoğlu Sitesi yol boyu sitenin otoparkıdır diye tabela asmış.
Burası otoparksa, kaldırım nerede, kaldırımsa otopark nerede?. Geçen bunca zaman içinde ana cadde olan iki yerle ilgili Büyükşehir ve Mudanya Bld. sessiz kalıyor. Oysa bisiklet yolu, bebek arabalı, pazar arabalı, engelli araçlı herkesin rahat yürüdüğü, kenarları çiçekli kaldırımlarımız olsa Bursa'ya daha çok yakışmaz mı?
Umarım en kısa sürede ilgililer ilgisiz kalmaz ve el atarlar."
Nilüfer ilçesi Çamlıca bölgesi sakini okurum Kamil Y. de Çamlıca otobüs durağı yanındaki kaldırımlara park eden aracın fotosunu çekip göndermiş ve 'iyi ki bu aracı durağın içine park etmemişler' diye esprili bir yakınmada bulunuyor.

Dağıtım kutusu sorunu bitti

"Köşenizde yayınlanan hizmet alanımızdaki konu incelenmiştir.
Bu bölgede kot farkından dolayı gömülü olan saha dağıtım kutusunun deplasesi (yer değişikliği) ekiplerimizce tamamlanmış, anılan çalışmanın sonunda çevredeki parke taşı düzenlemesi tamamlanmıştır. (Fotoğrafta)


Ayrıca yazıda belirtilen aydınlatma sorunu bilgimiz dahilinde olup, yatırım programımız içerisinde değerlendirilerek çözülecektir.
Değerli müşterilerimizin görüşleri bizim için çok önemlidir. Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız.
Bilgilerinize sunar, mutlu günler dileriz. Saygılarımızla." ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.Kurumsal İletişim Md.

Hasanağa için bir yanıt var

1. Bu park, park alanı ve yol düzenlemesi vatandaşlarımızın belediyemiz, muhtarlığımız ve mahalle temsilcisine sözlü ve dilekçeli şikayetleri sonrası yapılmıştır.
2. Park içindeki ağaçların köklerinin yürüyüş yollarını kaldırması nedeniyle vatandaşların yürüyememesi, yeşil alanların düzensizliği nedeniyle çöp yığını oluşturması ve esnaf tedarikçilerinin kısa süreli park edememesi nedeni ile düzenleme yapılmıştır.
3. 10 adet denilen ağaç kesimi tamamen yanlıştır. Düzenlemede 3 ağaç yerinden kaldırılmış ve ağaçların gelişimi de düşünülerek 2 adet uygun alanlara ağaç dikim alanı bırakılmış ve etrafı korunmaya alınmıştır.
4. En önemlisi kaldırıldığı iddia edilen şadırvan, yazımız ekindeki resimlerde görüldüğü gibi aynen korunmuş olup etrafı düzenlenerek hoş bir görünüm almıştır.
5. Park cepleri esnafın tedarikçilerine ayrılmış olup UKOME şubesine bildirilerek kısa süreli park alanı olarak işlem yapılması talep edilmiştir.
Hasanağa Meydanı'ndaki çalışma bu şekilde uygulanmış ve konuyla ilgili olarak her safhada Hasanağa muhtarı ve bölge sorumlumuz bilgilendirilmiştir. Saygıyla." Emin BAŞARAN - Mimar-Nilüfer Bld. Ulaşım Hizmetleri Md. Bordür Tretuvar Büro Sorumlusu

BuKart dolum noktası gerek

"Köşenizde yayınlanan bir okur isteğinde İstanbul Cad.'nde tek bir tane bile BuKart kontör dolum noktası bulunmadığı belirtiliyordu. Aynı şekilde, biz Demirtaş bölgesi sakinleri olarak aynı konudan şikayetçiyiz.
Çünkü BURULAŞ tarafından Demirtaş bölgesi ile Terminal arasında ring otobüsü çalıştırılmaya başlandı. Bu nedenle BuKart dolum çok önemli.
Bunun için buradaki BUSKİ Hizmet ek binasından da yararlanılabilir.
İsteğimizin kısa zamanda yerine getirilmesini önemle rica ediyoruz. M.DÜNDAR ve arkadaşları

Timsah Arena'ya ulaşımda çile

"Bursa Timsah Arena Stadyumumuzda lig maçları oynanmaya başlandı ama biz Bursaspor taraftarları stadyuma rahatça ulaşabilme konusunda tam bir çile çekmeye devam ediyoruz..


Acemler BursaRay İstasyonu'nda indikten sonra stadyuma ulaşabilmek için çok uzun bir güzergahı yürüyerek ulaşmak mecburiyetinde kalıyoruz.
Ayrıca bazı ulaşım yolları da kapatılmış durumda.
Önümüzde yağmur-kar-fırtınalı bir mevsim var. Taraftarlar bu şartlar altında kalmaktan ne zaman kurtulacaklar?.
Böyle giderse ve gerekli tedbirler eğer alınmaz ise kış sezonunda Timsah Arena Stadyumumuzun tribünlerinde beklenen seyirci sayısı da istenilen seviyeye maalesef ulaşamaz.
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunarım." Kani DARCANLI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.