Hava Durumu

İznik'in ünlü tarihi pastalarda canlandı!..

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 08:08

Tarihi İznik'te etkinlikler bitmiyor. Geçenlerde ilçenin maharetli hanımları da yaptıkları nefis pastalarla ön plana çıktılar.
Unesco Dünya Mirası asil üyeliği yolunda emin adımlarla ilerleyen İznik'te kurulan 'Maharetli Kadınlar Çarşısı'nda İznik Surları'ndan oluşan pasta ile İznik üzümünden oluşan Unesco temalı çelenk büyük ilgi gördü.
'Maharetli Kadınlar Çarşısı' etkinliğine İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Bld. Bşk.ı Osman Sargın, İznik Unesco Alan Bşk. Prof. Dr. Murat Taş ve diğer yetkililer katıldı.
Kaymakam Bülent Bayraktar 'TC vatandaşı olupda İznik ismini duymayan yok. Ama o üne rağmen bugüne dek değer kazanamamış bir yer. Son yıllarda belediyemizin ve hocalarımızın çalışmalarıyla İznik'e değer katan çalışmalar hızlandı. Aslında İznik Unesco'nun tam da konusuna ve amacına yönelik bir yer. Dolayısıyla ilçeyi bir noktaya getirmek için birlikte ortak bilinç gerek' dedi.
İlçe Bld. Bşk.'ı Osman Sargın da 25-30 yıl önce İznik'te yapılan 'Üzüm Bayramı'nın önümüzdki yıl yeniden başlayacağını duyurdu. Sargın 'birlikte İznik ilçemizi Unesco'ya taşıyoruz'dedi.
İznikli maharetli kadınların el emeği ve göz nuru eserleri büyük ilgi gördü ve ilçedeki tarihi Roma Tiyatrosu ve İstanbul Kapı figürlerinin yer aldığı pasta kesilerek konuklara sunuldu.

Terk edilmiş bir oto daha

"Geçtiğimiz 8 Ekim 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınladığınız, Nilüfer ilçesi, İhsaniye Mah. Kafkas Sokak'ta yol üzerinde terk edilmiş ve birbuçuk yıldan beri orada duran otonun bir benzeri de Kükürtlü Mahallemiz'deki Sırameşeler ile Paşa Çiftliği arasındaki yolda Seyhan Market'e yakın bir konumda uzun zamandan beri terk edilmiş şekilde duruyor. (Fotoğrafta)
Terk edilip bırakılmış durumdaki oto hem yolumuzu daralttığı gibi küçük çocuklar için de tehlikeler yaratıyor.
Adeta kendi kaderine bırakılmış vaziyetteki bu otonun da bulunduğu yerden kaldırılması gerekiyor.
Sayın yetkililerin dikkatlerine saygıyla sunarım.."
Zafer KIRAN

Başkan Dündar'a bir davet var

"Osmangazi ilçemizde bulunan Küplüpınar Mahallesi, Köymen Caddesi sakinleri olarak yolumuzdaki bakımsızlık ve çöp yığınları yüzünden çok rahatsız ve bu durumdan şikayetçiyiz.
Bizzat kendim, bir ara bu yol üzerinde gerekli olan temizliği yaptım ama artık baş edemiyorum.
Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'ı semtimize davet ediyor ve belirttiğimiz yol üzerindeki manzarayı bizzat görmesini rica ediyoruz.
Köymen Caddemiz'in temizliğe kavuşacağı günü büyük bir özlemle bekliyoruz.
Saygılarımızla." Hüsem ÖZTÜRK

O güvenlik kamerası nereye gitti acaba?

"Yıldırım ilçesinde, Beyazıt Dolmuş Durağı'nın yaklaşık elli metre kadar ilerisinde Kartal Sokak yönüne doğru ilerlediğimizde kavun- karpuz sergisinin önüne geçmişte yetkililerce bir direk dikilmiş ve bu direğe bir de Mobese güvenlik kamerası takılmıştı.
Ama bu direk ve kameraya bazı kişilerce iki kere arızaya sebebiyet verecek şekilde müdahalede bulunulmuş idi.
Bu arızalı kamera daha sonra yetkililerce yerinden sökülerek gerekli onarım için götürülmüş ve daha sonra onarılarak ve tekrar yerine monte edilmişti.
Fakat bu kamera daha sonra yine arıza yapmış ve tekrar yerinden sökülerek onarıma götürülmüştü.
Fakat o günden beri Mobesa Kamerası hâlâ yerine konulmadı. Direk şimdi kamerasız şekilde duruyor!. Kamera olmadığı için bazı duyarsız kişiler bu yol üzerinde araçlarıyla geceleri saat 01'den sonra drift atıyor, yarış yapıyor.
Araçların drift olayı ve yarışta çıkardığı anormal seslerden bıktık usandık. Geceleri yataklarımızdan fırlıyoruz.
Emniyet güçlerimizden ricamız; bu yolda geceleri de sıkça denetim yapılması ve ayrıca kaldırılan MobesE kamerasının da ilgililerce tekrar getirilerek monte edilmesi.
Burada iki yıldır direk ve elektrik trafosu var ama kamera yok.
Çevre halkı olarak dileklerimizin gerçekleşmesini önemle rica ediyor ve sayın ilgililere saygılar sunuyoruz." H.B.

Canbolu'da rahatça balık tutmalıyız!..

"Karacabey Belediyemiz'in dikkatine sunarız.
Bizler hafta sonu tatillerimizde temiz havadan yararlanıp Canbolu Deresi kıyılarına giderek balık tutmak istiyoruz.
Fakat hem dere kenarları hem de dere yatağı çok kirli, çöplerle, atıklarla, ot ve ağaç dallarıyla dolu. Olta atamıyoruz.
Bu yüzden de rahat rahat balık avlamaktan uzak kalıyor ve üzülüyoruz.
Ayrıca bölgede, dere kenarlarına uygun yerlere gerekli olan piknik yerleri ve ocakları da yapılsa, bu alanlarda dinlenme ve güzel bir tatil yapma imkanı bulabiliriz.
Karacabey Belediyemiz'in bu talebimize olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz."
n Ahmet KARA ve arkadaşları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.