"Çamlıca Mahallemiz, Nilüfer ilçemizde. Bizler de bu semtteki Cevher Sokak'ta mukim vatandaşlarız.
Beklenen şiddetli yağmurlar başlamadan sokağımızdaki yağmur suyu ızgarasına BUSKİ'ce bakılmasını ve gerekli temizliğin yapılmasını rica ediyoruz.
Çünkü ızgaranın içi ağzına kadar toprakla dolmuş ve bu gider boşlukların arası da yetişen otlarla yemyeşil. Temizlik yapılmayıp içi temizlenmediği takdirde belki burası tamamen çim ekilmiş gibi olacak ve burada biten otlar kök salacak..
Bir diğer temizlik bekleyen ızgara da ahbaplarımızın oturduğu Konak Mahallesi'ndeki Biletçi Sokak'ta.
Buradaki ızgaranın da bundan farkı yok. Yani; her iki ızgara da 'lepalep dolu' ve tamamemen tıkalı halde. Izgara denilebilecek halleri kalmamış. Bunlardan sel suları giderlere geçemez..
Şiddetli bir yağış gelirse her taraf göle dönecek.. Garajlar su dolacak. O zaman vay halimize!.
Değerli BUSKİ teşkilatımızın mes'eleyle ilgili vazifeli ekibinin dikkat nazarlarına sunarız.."
- Adının açıklanmasını istemeyen bir emekli memur
ZEYTİNCİLİK MÜZESİ
Okurum Orhan Korcan iletisinde 'geçenlerde bir yerde okudum. Bir turizt rehberinin yazısındaki görüşlere aynen katılıyorum. Yazı özetle şöyleydi' diyor:
"15-20 yıl öncesine kadar zeytinin başkenti Gemlik, Orhangazi ve İznik farklı nedenlerle bu unvanını Manisa Akhisar ile Balıkesir Edremit ve Ayvalık ilçelerine kaptırdı denebilir.
Bu ürünün markasını güçlendirmek için çevre köylerden toplanacak eski ve yeni zeytin toplama, sıkma, budama gibi üretim ve diğer aşamalarda kullanılan eşya ve aletlerle kısa sürede zeytin ve zeytinyağı müzesi kurulabilir.
Örnek; Ayvacık'ki Küçükkuyu Müzesi.
Ayrıca; Gölyazı, Gemlik, Orhangazi ve İznik'te de 'Balıkçılık Müzeleri' kurulabilir
Çünkü; Nilüfer'de Gölyazı Mah. Gemlik, Orhangazi ve İznik'te zeytin ve sanayiden sonra en büyük gelirlerden biri balıkçılık.
Gemlik'te deniz balıkçılığı Gölyazı, Orhangazi ve İznik'te ise tatlı su balıkçılığı yapılıyor.
Gemlik ve Orhangazi ilçelerimizde oluşturulan bu müzeler çok yerinde olur.
Balıkçı ailelerden müze için gerekli eşyalar kolaylıkla sağlanabilir.
Diğer taraftan bu müzenin İznik veya Gölyazı'da açılması İznik'e ve Uluabat'a gelen yerli, yabancı turistlere alternatif bir ziyaret merkezi de olabilir.
Yetkililerce önerimin dikkate alınmasını dilerim."
TEŞEKKÜR PANOSU
"KAYMAK GİBİ OLDU.."
"Nilüfer'deki Konak Mahallesi'ne dörtbuçuk sene önce taşınmıştık. O günden beri yollarımızın perişan halinden yakınıp durduk.
Sonunda Belediye Başkanımız sayın Turgay Erdem'in başlattığı asfaltlama çalışmalarıyla semtimizde yollarımızın çoğu düzgün hale getirildi-getiriliyor.
Bunlardan biri de bizim Merkez Sokak..
Resmini de çekip gönderiyoruz. Yolumuz şimdi kaymak gibi oldu. Belediyemiz ve Başkanımız Turgay Bey'e teşekkür ederiz."
-Ramiz ÖZTÜRK