Hava Durumu

İstasyon yanında bomba atılmış gibi bir sokak

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2017 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2017 07:08

"Gazeteniz Bursa Hakimiyet'i ve köşenizi her sabah takip etmeye çalışıyorum. Bursa hakkındaki gelişmeleri yayınlanan haberlerinizden merakla okuyorum. Ve köşenize katkı sağlayan okuyucularınıza da naçizane teşekkürler. 
Dilerim; her geçen gün güzelleşen bir şehrimiz olacak.. 
27 Aralık 2016 tarihli köşenizde Nilüfer BursaRay İstasyonu'na yakın ara sokakta çamur deryası yol hakkında Nilüfer Basın Bürosu'ndan gönderilen bir yanıtı paylaşmıştınız. 
Yanıtta; inşaat işleri bitmeden asfalt yapılmayacağı vurgulanıyordu.  Tesadüfen yolum o bölgeye düşmüştü.. Yayaydım ve metrodan inmiştim. 

Çamuru aşıp da diğer sokağa 5 dakikada geçemedim inanın.. Araçlar üstümü başımı çamurlu sularla batırmasın diye kendimi sakındım. Araçlar da çok derin çukura altları vurarak ilerlemeye çalışıyorlardı.
Söz konusu nokta adeta bomba atılmış gibi bir haldeydi. 

Nilüfer Belediyesi gibi halkıyla kucaklaşmış bir belediyenin bu yüzeysel yanıtı beni çok üzdü. Mustafa Bozbey Başkanımız ilgili alanı görse eminim ki yoldaki sorunları hemen gidertir, çukurları doldurtur ve asfaltı da en kısa zamanda yaptırmaya çalışırdı. 
Başkanımızın burayı yerinde görmesini rica ediyorum. Gerek metro yolcuları gerekse araç sahipleri inanın bu yoldan geçmeye çekiniyorlar.
Saygılarımla.. Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Taşla ve çuvalla güvenlik önlemi!..

"Uzun yıllardır sorunlu olan ve asfalt kotundan 4-5 parmak aşağıdaki TELEKOM'a ait telefon kapağının 21 Aralık 2016 tarihli köşenizdeki yayından sonra hemen onarılmasına çevrede sakinleri olarak çok sevindim. 
Telefon kapaklarının asfalt düzeyinden bir hayli aşağıda kalması yüzünden buradan geçen araçlar sakınarak zaman zaman karşı şeride geçtikleri için büyük tehlikeler oluşuyordu.. 
Çok önemli bir hayra vesile olduğunuz için sizlere teşekkürü borç biliriz. İlgili kapağın zemin seviyesine getirilmesi ve öncesindeki bozuk sathın sanırım betonla doldurulmasını kimin yaptığını bilemiyoruz. 
Mahalleden hamiyetli bir vatandaş mı, yoksa yetkili bir kurum mu çalışmayı yapmış kestirmek mümkün değil. 

Ancak; gerek işçilik kalitesi, gerekse çalışma sonrası alınan güvenlik önlemleri kesinlikle kalite ödüllerine abone olan bir şehre yakışmıyor ve profesyonel bir çalışma yapılmadığı izlenimi bırakıyor. 
Hatta bir araç bu uyarıları da görmemiş olacak ki 5 cm. derinliğinde lastik izini yeni dökülen betona bırakmış. Benzer çalışmalarda bu tip görüntülerin yaşanmaması adına yetkililerin dikkatine konuyu sunmak istiyorum. 
Çalışmalar asfalt kalitesinde yapılmalı, güvenlik tedbirleri de taşla çuvalla değil (gönderdiğim fotoğrafta son derece net şekilde görülüyor) trafik kukalarıyla ve yönlendirme levhalarıyla yapılmalı, çalışma sonrası ilgili ekipmanlar başka bir çalışmada kullanılmak üzere toplanmalıdır. Saygılarımla.. Çevre sakinleri adına E.K.

UEDAŞ ve bir fatura sorunu

"1384890 no'lu UEDAŞ abonesiyim. Nilüfer Fethiye Mah. Sanayi Cad. No:291/2 de oturuyorum.
UEDAŞ geçen ay 99 kilovatlık sarfiyatı ödeme az olacağı için faturalandırmamış.
Bu ay da elektrik tüketimi 279 kilovata çıkmış. Gelen fatura da 115 TL. ödeme yapmam isteniyor. Son ödeme tarihi ayın 2'si. Oysa bana bundan önce gelen fatura ödemeleri ayın 11'indeydi.
Ben çalışan bir insanım. Faturayı ödemem için maddi yönden güçlük çekebilirim.

UEDAŞ'a soruyorum. Benim fatura ödeme tarihimi neden ayın 11'inden 2'sine aldınız?.
Bu konuda derdimi anlatabilmem ve sorunu çözebilmek için UEDAŞ'ı aradım. Bana Nilüfer'deki UEDAŞ'a gitmemi söylediler. 
Orayı aradım. Canan isimli bir hanım bana 'buraya gelmeniz gerek' dedi. Ben çalışan bir insanım. Mesaiden ayrılamam ki.
'O zaman bir yöneticiyle görüşmek istiyorum' dediğimde de 'yönetici yok' dedi.
UEDAŞ'ın abonelerine karşı daha duyarlı, nazik davranışlarda olması ve vatandaşları üzmemesini rica ediyorum.
Saygılarımla.* Mehmet BEKTAŞ

Kapalıçarşı'da aman düşmeyin!.. 

"30 Aralık günü yılbaşı alışverişi için Kapalıçarşı'ya gittim. Çarşı içinde yürürken iki kez ayağım kaydı, düşmekten son anda kendimi koruyabildim.
Hava yağışlı olduğu için gayriihtiyari ayakkabılarımız ıslanıyor. Çarşının içi mermerle kaplandığı için ne kadar dikkatli de bassanız insanın ayakları kayabiliyor.


Sayın yöneticilere bir tavsiyem var. Hiç olmazsa tarihi çarşının giriş kapıları civarına biraz genişçe paspas türü bir şeyler koysalar belki bir nebze de olsa bu tehlikenin önüne geçilebilir.
Dikkate alınmasını rica ederim.."  H.Sumru TEKİN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.