Hava Durumu

İnsanoğlu değil, kendi yaptı!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2017 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 07:22

Değerli okurum Ali Öner'den ilginç bir mail aldım. Fotoğrafları görünce doğrusu hayret ettim...
Gelin önce bu mail'i okuyalım:
"2017 Ocak ayında yoğun kar yağışına maruz kalıp devrilen tarihi Erkek Lisesi önünde ve kapı kenarında bir ıhlamur ağacının yıkılmış halini görüntüler eşliğinde köşenizde paylaşmış ve 'ümit ederim ki yerine aynı cinsten bir fidan dikilerek ana girişteki o güzellikteki bütünlük tekrar sağlanır' diye bir de dilekte bulunmuştum.
Geçen bu uzun süre zarfında fidan dikmek gibi bir girişim maalesef olmadı. Fakat yıkılıp giden o muhteşem ıhlamur ağacı kendi kendini yenileme kararı almış olacak ki dipten canlı sürgünler verdi.
Yani insanoğlunun yapmadığını kendi yaptı!.
Umarım ki bu taze ıhlamur sürgünleri birileri tarafından koparılıp atılmaz. Selam ve hürmetlerimle..." - Ali ÖNER
Sayın Öner'in duyarlılığına tebrikler. Ve bu tarihi okulumuzun sayın yöneticileri dilerim şimdi bu ağaç sürgünlerinin çevresine onların kırılmasını önleyici demir veya ahşap bir kafes yaptırırlar.


Çünkü okulda yüzlerce öğrenci var. Okula giriş-çıkış saatlerinde farkında olmadan üzerine basarlarsa, gencecik sürgünler kırılıp heba olur gider sonra..

Otopark ne işe yarıyor?

"Orhaneli yolu civarı, Dikkaldımı mevkiinde bulunan Sur Yapı'ya ait binanın özel bir otoparkı var.
Fakat birçok sürücü araçlarını bu otoparka girip bırakmıyor ve ana yolda sağa ve sola park ederek yolu tek şeride düşürüyorlar.
Bu durum da trafik akışını olumsuz bir yönde etkiliyor.
Sur Yapı firması, duyarlı davranıp masraf etmiş ve otopark oluşturmuş ama bazı sürücüler nedendir bilinmez, otoparkı kullanmıyorlar.
O otopark ne işe yarıyor; doğrusu merak ediyorum?.
İlgililer tarafından trafik akışının nefes alabilmesi için gerekli önlemlerin artık alınmasını rica ediyorum." Yasin ATEŞTEPE

Ağaçlar da, havuz da tarih oldu gitti!.

"Ben Nilüfer ilçesinde bulunan Hasanağa Mahallesi sakiniyim.
Yakın zamana kadar merkezimizin içinde şadırvan bile olan güzel bir parkımız vardı.
Bu park yaklaşık 15 yıl önce kapanan Hasanağa Belediyesi'nce yaptırılmıştı. İçerisinde de akasyasından tutun da çınar ağaçları dahil, birçok yetişmiş ve yine en az 15'er yıllık yaklaşık on adet ağacımız bulunuyordu..
Ağaçlarımız öylesine güzel gölge yapıyordu ki, güneşli havalarda, yaz sıcaklarında hemen her saat asla güneş görmeyen serin bir yerdi burası.
Ama Nilüfer Belediyesi nedendir bilinmez bu merkez meydanı-na yeni bir düzenleme yaptı.
O canım ağaçların yarıdan fazlası kaldırıldı, şadırvan tarih oldu, yok!. Yaya yollarının kenarlarına hiç gereği yok iken cepler yapıldı. Belki pazarcılar filan düşünülmüş olabilir ama pazarcı burayı hiç boş bulamayacak ki. Çünkü önüne gelen arabasını park edecek buralara..
O canım parkeler de söküldü ve yerine yenileri döşendi. Büyük masraf doğrusu. Yazık oldu, hem de çok yazık..." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo Telekom, lütfen dikkat!

"Demirtaş bölgemizdeki Cumhuriyet Mahallesi, 221. Sokak'ta bulunan, oldukça eskimiş ahşap bir direk Türk Telekom firmasına ait.


Direk, iyiden iyiye yan yatmış bir durumda. Ha yıkıldı, ha yıkılacak.. Ve buradan gelip geçen sokak sakinleri için de ciddi bir tehlike oluşturuyor.
Türk Telekom firması görevlilerinin acilen fotoğrafını da köşenize gönderdiğim direğin bakım ve onarımını yapmaları için uyarıda bulunuyorum..
Saygılarımla.." Mümin DÜNDAR

Kurslar için kayıt başladı

Her yıl büyük ilgi gören Nilüfer'deki Sanat Atölyeleri'ne kayıtlar başladı. Müzik, dans,resim, drama, bale, ebru, kaat, seramik, cam, mozaik, akıl-zeka oyunları, fotoğraf, karikatür,halk dansları, santranç, koro çalışmaları, yoga, sinemada görme biçimleri, kısa film, heykel ve çanta atölyeleri konusunda eğitim verilen kurslara kayıt için 0224.452 45 00 no'lu telefondan bilgi alınabilecek.
Sanatsal çalışmalara ilgi duyan okurlarımın dikkatine sunarım.

TEŞEKKÜR PANOSU

Stad Taksi'ye

"2 Ekim Pazartesi sabahı okuluma giderken trafik çok yoğundu. Bu yüzden bayrak törenine yetişemeyeceğim için Stadyum'da inip Stad Taksi durağına gittim ve bu durağa ait bir aracın şoförüne durumu anlattım ve beş dakika içinde beni okuluma yetiştirmesini rica ettim.
Sağ olsun, çok seri ve güvenli bir halde beni sokak aralarından hızla götürüp törene yetiştirebildi.
Bu durağın tüm şoförlerine ve bu arkadaşa fedakarlıkları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.