Hava Durumu

İki yol manzarası

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 07:56

"Orhaneli yolunda, Bursa istikametine doğru olan rotada Opet Akaryakıt İstasyonu'nu geçer geçmez sağa dönüşü sağlayan yolun manzarası ne zamandan beri aynen bu şekilde. Çukurlar ve tabii tehlikeler de gittikçe de artıyor, çukurlar da devamlı şekilde genişleyip duruyor.
Bu arada Odunluk Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan Odunluk Caddesi'ne de dikkatleri çekmek istiyorum.
Bu kesimde de ana cadde karşıdan karşıya bir çalışma yapılırken yarılmış, çalışmalar yapılmış, işler bitmiş ama öylece bırakılmış.
Yani yol olumsuz manzaraları aynen bu şekilde.. Bu yolları kullanan tüm sürücüler için olası tehlikeler oluşturan olumsuzlukların acilen giderilmesi için sayın ilgili makamların harekete geçmelerini diliyor, ricalarda bulunuyorum.
Saygılarımı sunarım.."
Ertuğrul DİNÇER

Tehlike yaratan elektrik trafosu

"Fomara bölgesindeki, Demokrasi Meydanı'nda Şehreküstü Camii yakınında buluan bir elektrik trafosu tehlike yaratan bir konumda bulunuyor.
Geçmişte bu trafoda bir yangın başlangıcı da yaşanmıştı..
Trafonun hemen yanında bir yaya kaldırım var. Ve buradan her gün binlerce insan gelip geçiyor.
Ayrıca, trafoya yakın durumda bazı ahşap binalar da mevcut.
Elektrik trafosunun güvenlik açısından daha uygun bir yere nakledilmesi çok yerinde bir çalışma olacaktır.
Olası tehlikelerin önüne geçilmesi açısından uyarımın dikkate alınmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla.."
Abdürrahim ALKAN

O ihale gözden geçirilmelidir

"Pınarbaşı Mahallesi'nde bilindiği gibi eskiden bayram yeri olarak kullanılan geniş bir alan Belediye tarafından yeni bir düzenleme yapılarak güzelleştirildi. Bu büyük alanda şimdilerde çeşitli faaliyetler yapılıyor.
Ancak parkın içerisinde bulunan çay bahçesinin işletmesi yeni bir müstecire verilmiş.
Ancak o tarihi alan da bu ihale içine dahil edilmiş olacak ki araçlarımızı park edebildiğimiz tek alan şimdi ücretli bir otopark haline getirilmiş. Zaten buralarda araç park etme alanımız olmadığından bu uygulama biz çevre sakinlerini çok güç durumda bırakıyor.
İhalenin tekrar gözden geçirilmesi ve otopark alanının bu kapsam dışında tutulması gereklidir.
Mahalle halkını buna mecbur etmemek gerekir.
Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini

Kim söküyor bu gözlüğü?

Zafer Plaza karşısında, Tophane yamaçları altında bulunan ve Bursa'nın yetiştirdiği en ünlü çizerlerden biri olan Cemal Nadir Güler'in büstüne monte edilen ve merhum sanatçımızın adeta simgesi olan kalın çerçeveli gözlük yine yerinde yok.
Gözlük, meçhul kişilerce yerinden sökülüp alınıyor ve uzun zamandır buna bir önlem alınamıyor. kim söküyor bu gözlüğü?..
Esasen, bu büst çok sapa bir yerde ve çevresine de çöp torbaları bırakılıyor.
Sanat ve sanatçı kentinde dünyaca ünlü bir sanatçımızın büstüne gerekli ilgii gösterilmeli ve büst daha gözle görülür bir yere nakledilmelidir."
E.öğretmen Babür YILDIZ

Menekşe ve Dalyan Park

"Nilüfer ilçemizdaki Barış Mahallesi Muhtarlık binası yanında kalan Menekşe Parkımızda bir süredir devam eden yenileme çalışmaları çok güzel oldu.
Bilhassa semtteki gençlerimizi spora teşvik amacıyla tekrar yenilenen basketbol sahamız örnek teşkil edecek bir yapıya büründürüldü.
Aynı bölgedeki Dalyan Parkımızda bulunan spor aletlerimiz de yenilendi, pırıl pırıl yeni spor aletleri semt sakinlerimizin yoğun şekilde ilgisini görüyor.
Tek ricamız, daha önceden burada bulunan ve kaldırılan bir barfiks aletinin de tekrar bu alana konulması.
Nilüfer Belediyesi bu ricamızı da yerine getirir umudundayız.
Belediyemize ve tüm çalışanlarına açık teşekkürlerimizle.."
Neslihan K. ve komşuları

Büyükşehir'den bir ricamız var

"Hamitler bölgesi son zamanlarda yerleşim ve nüfus yoğunluğu açısından çok gelişen bir yer. Aynı zamanda Hamitler Kent Mezarlığı'na geçiş güzergahı da bu bölge içinden geçtiği için araç yoğunluğu epey fazla.
Özellikle en yoğun trafiğin olduğu Mudanya yolunda, Hamitler'e dönüşten başlayarak 1.Kavaklı Caddesi devamında Huzur Caddesi'nden Hamitler Merkez Cami ve Muhtarlığı devamında Gür Caddesi'nden Yunuseli TOKİ binalarına kadar olan asfaltın durumu çok kötü. Sanki köstebek yuvası gibi olmuş.
Araçlar yollardaki çukurlardan kaçmak için neredeyse birbirlerinin üstüne çıkacak. Kazalara davetiye çıkaran bu yolun asfalt yapılması için Osmangazi Belediyesi'nin ekiplerince incelenmesini talep etmiştim. Talebimi yayınladınız. Köşenizde buna cevaben Osmangazi Belediyesi yetkilileri yolun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir 'anayol' olduğu cevabını verdiler.
Sizden ricam, Büyükşehir Belediyesi'ne durumu yansıtmanız ve ilgili ekiplerin inceleme yaparak bu yolu yeniden asfaltlamalarıdır.
Saygılarımla.."
Adının yayınlanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.