Hava Durumu

İDO'dan inince kâbus başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2017 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 08:34

"İstanbul Deniz Otobüsleri, kısa adıyla İDO'nun Güzelyalı iskelesine yanaşmasıyla birlikte çevre halkı ve içindeki yolcular için kâbus başlıyor..
Şöyle ki; işine, tatiline yahut yakınlarına bir an önce kavuşmak isteyen yolcular araçlarını da kullanmak istediklerinden İDO işletmesini tercih etmek durumunda kalıyor. Hızlı ve huzurlu bir deniz yolculuğu ardından, yolcular için ve Güzelyalı sakinleri için stres dolu anlar işte o zaman başlıyor.


Güzelyalı sakinleri ile deniz otobüsünden inen yüzlerce araç bir anda sahilin ortasında karşı karşıya geliyor. Tam da bu noktada sinirler geriliyor sahilde sakin bir yürüyüş yaparken bir anda kendinizi egzoz kokusu, yoğun korna sesleri içinde adeta bir kaos içinde buluyorsunuz.
İstanbul'dan bir saatte gelen yolcu ve araçlar ise Güzelyalı'dan, 2 -3 kilometrelik yolu ortalama yarım saat- kırkbeş dakika süren bir trafik karmaşası ile anca çıkabiliyorlar.
İDO iskelesi ile Bursa-Mudanya yolu arasında kesintisiz geçiş sağlayacak bir viyadük çalışması ya da buna benzer bir proje oluşturulmalıdır
Bölgedeki sıkıntı Bursa belediyelerini ilgilendirdiği kadar İstanbul ve Avrupa yakasındaki belediyeleri de ilgilendirmeli ve ortak bir çalışma yapılmalıdır. Bu alandan transit bir geçiş sağlanmadıkça aynı kabus yıllar boyu devam edecektir.
İlgililerin dikkatine önemle sunarım." Alp GÜNALP

'1500 liram yok olmuş'

"Kurban Bayramı hazırlıkları öncesi şok bir olayla karşılaştım. Yapı Kredi hesabımda bulunan 1500 liranın artık hesabımda olmadığını gördüm. Bankaya gittiğimde birisinin Uşak'tan Yapı Kredi'nin QR sistemini kullanarak kartsız parayı çektiğini öğrendim.
Hayatımda Uşak'a gitmedim ve hiçbir şifre bilgimi kimseyle paylaşmadım. İnternetten 'şikayetimvar.com' adresine baktığım zaman ise bu tarz şikayetlerin başkalarının başına da geldiğini gördüm.
Büyük ihtimalle yaşanan olayın siber bir dolandırıcılık olayı olduğunu sanıyorum..


Çünkü paranın çekildiği zaman aralığında Yapı Kredi sistemlerinde sıkıntı olduğunu internetten öğrendim. Uzun zamandır Yapı Kredi Bankası'yla çalışıyorum ve gayet mutluydum.
Bu olayla beraber bayram öncesi çok sıkıntıya düştüm. Yapı Kredi yetkililerinden bu konuyla ilgili yardım bekliyorum." Ayşe KAYALI

Paraşüt pistine dikkat!..

"Yıldırım'daki paraşüt pisti ve çevresinden söz edeceğim:
Geçen yıl çöpleri ve bayrak direğindeki olumsuzlukları gündeme getirmiştim. Birkaç kez çöpler temizlenmişti. Bayrak direkleri ise eğik vaziyetteydi.
2017 Mart'ından beri haftada bir Yıldırım ilçesi, Zeyniler Mah. paraşüt pistinden başlayan Teleferik hattı altına kadar yürüyüşler yapıyoruz.


Bugün yine yamaç paraşütü pistindeki bakımsızlık yanında, bayrak direğindeki olumsuzluğa tanık olduk.
Soyunma giyinme ve tuvalet odaları kapılarının da kilitleri çalınmış ve kırılmış. Çöp durumu yine aynı. Paraşüt pistindeki olumsuz manzara buraya pikniğe gelenlerin suçu. Duyarlılık gerek.
Sn. Bld.Bşk.'ımız İsmail Hakkı Edebali'nin dikkatlerine sunarım. Saygılar." Necmettin ŞENGÜL Yld.Bld.Es.Bşk.Yrd.

SÜTAŞ'ın light sütü

"SÜTAŞ'ın ürünü olan sıfır yağlı light sütünü kullanıyoruz. Ataevler'deki Özdilek AVM'den aldığım bu sütü son dört günden beri bulamıyorum.


Firma acaba bu sütü artık üretmiyor mu, yoksa dağıtımında bir aksama mı var?.
Özdilek ve SÜTAŞ ilgililerinin dikkatlerine sunuyorum." Binnaz B.

TEŞEKKÜR PANOSU

Bşk.Bozbey'e kolay gelsin

"Bir süre önce köşenize gönderdiğimiz bir mail'de Nilüfer, Barış Mah. Dalyan Park yürüme parkurundaki olumsuzlukları Sn.Bld.Bşk.'mız Mustafa Bozbey'e iletmiştik.
Bu isteğimiz ses getirdi ve bozulan yürüme parkurumuz şimdi yeniden düzenlenmeye ve sağlıklı yürüyüş için yumuşak zemin yaratan malzemeyle kaplanmaya başlandı.
Bu çalışmanın yanı sıra aynı bölgemizdeki Menekşe Parkımızın da yeni düzeni için ön çalışmalara tanık oluyor ve Sn. Bşk. Bozbey'e kolay gelsin diyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Bölge sakini bir grup hanım

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.