Hava Durumu

Hüzün yüklü onurlu uğurlama

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2017 05:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2017 05:50

Büyükşehir Bld.'nden gelen çok ilginç bir davetiyeyi sizlerle paylaşıyor ve bugün saat 14.00'te Tophane Meydanı'na davet ediyorum.
Davetiye aynen şöyle:
***
"Yıl 1914. Günlerden 3 Ağustos Pazartesi. Genel Seferberlik ilanı. Bölgelere bağlı askerlik daireleri ve şubeleri.. Çağırıcılar, yollar, köy, kasaba ayırt etmeden. Kimi yerde davullarla, kimi yerde minarelerden duyurulur seferberlik çağrısı.
Önce çağrılılar alındı. Sonra ihtiyaca göre gönüllüler. Sonraki günlerde yaş sınırı git gide düşecek. Neredeyse bıyığı yeni terleyen gencecik fidanlar dahi alınacaktı vatan hizmetine.. Toplandılar, toplandılar, toplandılar..
Kimi bebesi beşikte henüz. Kimi daha eşinin doğumunu bekler. Kimi ekinini tarlada bırakmış. Kimi meyveyi dalda..

Toplandılar bilinmeze doğru.. Toplandılar dost kim, düşman kim bilmeden.. Toplandılar bildik bir ayrılıkla. Analarından, babalarından sevdalarından, yavrularından, topraklarından. Ayrıldılar kavuşmayı ummadan bildik bir ayrılıkla..
Balkan Savaşları'nda olmamış mıydı bu ayrılıklar?. Yemen'de olmamış mıydı? Kırım'da, Kafkaslar'da..
Ayrıldılar ve toplandılar. Sonunu bilmedikleri bir öykünün kahramanları olarak. Buluştular önce kendi sesleriyle. Sonra anlamadıkları ama hissetikleri yakın, bildik, duyduk seslerle..
Yolları uzundu.. Önce Çanakkale'ye, sonra vatan sathına.. Toplandılar.. Ddillerinde bir tek söz. Vatan vatan vatan!..
***
Evet, üstteki bu anlamlı satırlar bugün saat 14.00'te Tophane Meydanı'nda başlayacak olan Bursa Seyyar Jandarma Taburu'nun temsili Çanakkale uğurlama merasimi için.
Bundan tam 102 yıl önce vatanımız diyerek yollara düşen kahramanlarımızın yolculama güzergahında Tophane Cad. Atatürk Cd. Ulucami önünden Orhangazi Parkı var.
Çanakkale'de yaşananları, yaşayanları yeniden anımsatacak olan Bursa Seyyar Jandama Taburu temsili Çankkale Uğurlama Merasimi gururumuzu paylaşmak için. Sadece anmak değil, görmek, duymak, hissetmek için.
Evet, gelin 102 yıl önceki bu onur yüklü hüzünlü uğurlama törenini birlikte izleyelim.

Balatalar yanınca...

"24 Nisan'da saat 10.20 seferini yapan 9/M hatlı otobüsteydim. Yolda ilerlerken caddede yürüyenler şoförümüzü el-kol işaretleriyle ikaz edince aracın tekerlerinden dumanlar çıktığını anladık. Aracın fren balataları yanmış.. Hepimizi Allah korudu. Ama işin enteresan tarafı, o anda otobüsteki bir hanım yolcunun 'iki gün önce de bu otobüsteydim. Yine balatalar yandı, başka bir otobüsle yola devam ettik' demesiydi.
Yeni halk otobüslerinde gerekli bakım onarım aksıyor mu?. Bu hanımın söylediği eğer doğru ise iki gün üst üste balatalar yanar mı?. Bu nasıl onarımdır?. Ya otobüs tutuşsaydı halimiz nice olurdu?.. Kevser S.

O cadde tek yön olmalı!

"Her hafta çarşamba günleri Nilüfer, Gazi Caddesi civarında kurulunan pazaryeri önünden geçen dik rampada özel araçlar sağlı sollu ve çoğu zaman iki sıra halinde park ediyor. Özel Halk Otobüsleri'ne geçiş yolu hiç kalmıyor. Trafik tıkanıyor, uzun münakaşalar oluyor.
Rampa iniş ve çıkışa da açık. Daracık cadde özel araçlarıyla alışverişe gelen çoğu hanım sürücüler tarafından trafiği felç ederken bu cadde için yapılması gereken tek şey bu yolun tek yöne çevrilmesi. Böylece rampadan araç inişleri önlenir.. Halk otobüsleri de en az on-oniki dakika yolun açılması için beklemez şoförler de münakaşa ve mücadele etmezler."
Rıfkı KAYA

Torbalar tuvalette başıma düştü

"Zaman zaman Zafer Plaza'ya alışverişe gidiyorum. Şehrimizin tam ortasında ve ulaşım sorunu olmayan bir yer. Zafer Plaza'da her şey düzgün, eksiksiz. Fakat tek kusur tuvaletler.
Tuvaletler öylesine dar ki, oturup kalkarken başınız kapıya çarpıyor. Ve bir önemli nokta da kapı arkalarındaki askılar.
Askı uçlarında astığınız giysi veya torbalarınızı frenleyecek bir şey yok. Askıların ucu tamamen açık, kalem gibi. Böyle olunca askılar giysi veya torbalarınızı frenlemiyor. Hafta başında kapı arkasındaki askıya astığım torbalarım inanın yerinden kayıp birdenbire başıma düştü. O askıların tamamen değişmesi gerek. Zafer Plaza yönetiminin uyarımı dikkate alacağını umuyorum.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım okur

Orkestradan çocuk şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü'nün '23 Nisan Çocuk Şenliği' temalı konseri, bugün saat 14.00'te Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleştiriliyor.
Çocuk ve bayram konulu eserlerle oluşan repertuar ücretsiz izlenebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.