Hava Durumu

Hayvanat bahçesinde güzel bir gün

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2017 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 07:41

"Bursa Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etmekten büyük keyif alıyoruz.
Buranın kurulmasında büyük emekleri geçen Belediye eski başkanlarımızdan Sayın Erdem Saker Bey'den Allah razı olsun.
Sn. Saker'den sonra başta Büyükşehir Bld.Bşk.'mız Recep Altepe olmak üzere buranın gelişmesinde katkısı olan tüm Bld. Başkanı ve sayın yetkilileri de canı gönülden kutluyoruz.

Çocuğumuz hayvanları çok sever.. Buraya geldikçe o çok sevdiği hayvanları modern yaşam barınaklarında izlemekten büyük bir zevk alıyor...
Yaptığımız son ziyaretimizde hayvanat bahçesinde topraklı ve taşlı bozuk yürüme yollarının modern şekilde elden geçirildiğini, iyileştirildiği gördük ve çok sevindik.
Ayrıca, Afrika hayvanlarının yaşadığı klübelerin rengarenk Afrika motifleriyle süslenmesi de gerçekten çok hoş olmuş.

Yaşam alanına yeni katılan hayvanların tamamını göremedik. Ama fokların yaşadığı havuzlar hem çok estetik olmuş hem de büyük cam panoların arkasından sıcak yaz gününde seyretmek insanın hem içini serinletiyor hem de bu insan canlısı hayvanların çok yakınımızda yüzmesi seyir keyfine çok yüksek anlar sunuyor. Hemen komşu havuza da penguenler gelecekmiş. Gergedan ve benzeri yeni hayvanlar da bu büyük hayvanat bahçesine dahil olacakmış.
Her sene yeniliklerin yapılması ve buraya değer verilmesi çok önemli. Sayın yetkililerimizi yürekten kutluyorum.
Hafta sonlarını alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparak değerlendirmenin yanı sıra çocuğumuza açık havada böyle masum bir eğlence sunabildiğimiz için müteşekkiriz.
Saygılarımla.."

Serkan ÖZGİRAY/ Endüstri Yüksek Müh.- ODTÜ 99

*Çok karanlık bir anayol

"Santral Garaj Mahallesi'ndeki anayolda Almira Otel'in karşısında bulunan taksi durağı civarında üç ayrı sokak aydınlatma direğindeki ampullerde arıza var ve uzun zamandan beri yanmıyor.
Telefonla yaptığımız uyarı mesajlarından bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık.
UEDAŞ'ın ilgili birim yöneticilerine saygıyla duyuruyor ve karanlıklar içinde kalan bu bölgenin aydınlatılmasını rica ediyoruz."

Kasım BAŞARAN

*Mazgallar çukura yapılmış gibi!..

"Osmangazi ilçemizde bulunan, Bahar Mahallesi 5. Cami Sokak'taki yağmur suyu mazgalları adeta (özellikle) çukurlara yapılmış gibi bir durum arz ediyor.
Çukurlarda kalan mazgalların bir an önce yükseltilmesi gerekiyor. Çünkü arabalarımızla buralardan geçerken ne kadar yavaş geçsek ve dikkat etsek bile araçlarımızın mutlaka altları yere çarpıyor.
İlgili belediye veya BUSKİ'nin durumumuzu göz ardı etmeyeceğini düşünüyor ve şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz.."

Hüseyin ACAR

*BUSKİ işe el attı...

"04.07.2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde yayımlanan "BUSKİ' nin dikkatine'' başlıklı okur yakınması, kurumumuzun ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda "...Her su kesintisinden sonra çeşmeden saatlerce çamurlu su gelmesi olayını anlayabilmiş değilim... Suyun normale dönmesi için her seferinde boşu boşuna saatlerce su akıtmak zorunda mıyız?.." denilmektedir.
Yazıda işaret edilen adrese BUSKİ Genel Müdürlüğümüz bakım onarım ekipleri tarafından program dahilinde tahliye vanası konularak sorun giderilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

*Kurban pazarı için gerçek yansıtılmadı

"Bursa- Osmangazi - Yunuseli Mahallesi- Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı kenarında, Osmangazi Belediyesi tarafından kurban pazarı kuruluyor. Burada kurban kesimi de yapılmaktadır.
Geçen sene yapılan binamızda hayvan pazarını ve kesimlerini izlemeye maruz kaldık.

Geçen yılki sıkıntılarımızı sineye çektik fakat bu sene baktığımızda kurban pazarı için yine hazırlıklar yapılmakta. Geçen sene kurban pazarı ve kesiminden dolayı çok rahatsız olmuştuk.. Sinekler, kaldırımlara saçılan hayvan tersleri, yolda bile o sıcakta klima ve havalandırmayı kapatmamıza neden olan berbat kokular resmen bizi hayattan soğutmuştu..
Yaz günü bu sıcaklarda kapı pencere açamaz hale geldik. Hayvan pazarının hemen yanında bulunan okullar ve anasınıfında eğitim bu koşullardan kötü etkilenecek..
Belediyeye yaptığımız şikayetler için bizlere 'orada ot yangınlarına karşı tedbir alıyoruz' şeklinde yanıtlar aldık. Maalesef gerçek yansıtılmadı.
Sorunun ele alınmasını önemle rica ediyoruz."

Savaş ASLANER

*Verilen bir söz vardı!

"Gürsu ilçemizdeki 1936 konutluk projede binlerce insan yaşıyor ama yollarımız bir türlü ele alınıp gerekli olan asfalt çalışmaları yapılmıyor..
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'nin bu konuda bizlere 'kısa yol' sözü de vardı ama bu söz de henüz yerine getirilmiş değil..
Ayrıca bu sözün yüzlerce insanın önünde verildiğini hatırlatmak isterim."

Bülent YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.