Hava Durumu

Hayvanat bahçesi için çok güzel öneriler...

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2017 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 08:26

"Bursa Hayvanat Bahçesi'ni ailemle ziyareti seviyoruz.
Ama burada alternatif yeme içme mekanlarının oluşturulması çok önemli.


Zira hayvanat bahçesini hakkıyla gezmek 4-5 saati alabiliyor. Çocuklar acıkıyor, susuyor. Mola vermek gerek. Geçenlerde verdiğimiz molada oturduğumuz işletmede masaların dağınık olduğunu, boş şişelerin zamanında toplanmadığını, meşrubatların ılık olduğunu gördük.
Belediyenin benzer parklarında birçok BURFAŞ işletmesi ilgili bölgedeki cazibeyi artırıyor. Burada ceylan manzaralı göl kenarına çelik, ahşap ve doğal taş ve devasa seyir camları kullanılarak genel görüntüyü bozmayacak şekilde 2 katlı bir BURFAŞ işletmesi çok yerinde olur.

İkinci öneri:
Parkın hemen her yanı ağaçlarla kaplı ama yazın kavurucu sıcak ve güneş altında bazı bölümler güneş altında. Bu da ziyaretçilerin büyük bölümünü oluşturan minik yavrularımızı olumsuz etkiliyor.
Yol kenarlarında eksik ağaçların olduğu kısımların tespitiyle birlikte buralara hızla gelişen ve bol yapraklı ağaçların dikilmesi yürüyüş yollarında hem doğal klima ortamı oluşmasına hem de şemsiye gibi güneşin kavurucu sıcağının yürüyüş yoluna gelmesini engeller.
Her ağaç yaprağının Canab-ı Allah tarafından oksijen üreten doğal güneş pilleri olduğunu düşünürsek, karbondioksit ayak izinin azaltılmasına ve fazla enerjinin soğrulmasına faydası olacağı kesindir.
Saygıyla."Serkan Özgiray/ ODTÜ 99

Minik Gülcan'a geçmiş olsun...

Mihraplı Parkı genelinde zemindeki yeşil kapakların çoğunun yerde kırık veya eksik olduğunu ve yeşil alanlarda koşturan minikler için adeta birer tuzak olduğunu defalarca okur uyarılarıyla köşemizde yansıtmıştım.
Hala kalıcı çözüm oluşturulmamış ve benzer tehlikelerin devam ediyor olması çok üzücü. Umarız artık bu konu hakkında kalıcı çözüm oluşturulur ve benzeri tehlikeler bir daha yaşanmaz.
İşte okurum Sn. Aydın Gülcan'ın e-postasındaki şikayet ve görüntü:

"Minik yavrum Mihraplı Parkı'nda büyük yeşil alanda (Mihraplı Camii'nin güneydoğu köşesinde kalan yeşillik alan) koşarken birden tökezledi ve yere kapaklandı. Ayağı yeşil alandaki bu derin çukura takılmış.
Allah'tan bacağı komple çukura girmedi. Çünkü bacağı birkaç yerinden kırılabilirdi.


Bu sorumsuzluk değil de nedir? Minicik çocuklar nerede çukur var, nerede düzlük var bilmek zorunda mı?..
Çukurun acilen kapatılmasını ve benzeri sıkıntıların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim.."

Evet, resmen bir tuzak bu. Aydın Bey'in minik yavrusuna 'geçmiş olsun' diyorum.

Demirtaş'tan BUSKİ'ye...

"Osmangazi, Demirtaş bölgesindeki merkezde BUSKİ'nin altyapı ve kanalizasyon çalışması vardı..


Çalışmaların üzerinden bir aylık bir zaman geçti. Asfaltlama yapılmadı. Çevremiz ve vatandaşlarımız toz toprak içinde kalıyoruz.
Demirtaş bölgemizdeki sakinlerimiz adına bu sorunun en kısa zamanda çözümlenmesini istiyor ve bekliyoruz. Saygılarımızla.." Mümin DÜNDAR

1.Cadde ralli pistine döndü

"Gemsaz 1.Cadde normalde trafiğe kapalı. Cadde kazıldıktan sonra stabilize yapılıp bırakıldı. Burası yürüyüş yolu iken şimdi araçların sürat yaptığı, insanları toza boğduğu bir ralli pistine döndü.


Akşamları kimse yürümek istemiyor. Çünkü arabalar çok sürat yapıyor. Komik tabela da yolun girişinde. Bizim isteğimiz bu yolun kaza olmadan tekrar trafiğe kapatılması. Ayrıca Gemport Limanı'nın siren ve hoparlörleri ile gece gündüz devamlı ve yükses volümde çalıştırılmasından yakınıyoruz. Yöneticiler gelsin evlerden bir kez dinlesinler sorunumuzu anlarlar." Gemsaz sakinleri

Gündüz yanan sokak lambaları

"Yıldırım, Bağlaraltı Mah.'nde ikamet ediyorum. Bölgemizdeki sokak aydınlatma lambalarımız akşamları henüz aydınlıkken yanmaya başlıyor maalesef.
Sabahları ise hava aydınlandıktan sonra yanmaya yine devam ediyor.. Henüz güneşin batmasına bir saat kadar varken lambaların yandığını görmek bizleri üzüyor..
Bu israfa son verilmesini rica ediyorum." Onur KÖKSAL

TEŞEKKÜR PANOSU

BUTTİM'de yamalar

"Bursamız'ın modern iş merkezi BUTTİM'de bazı yolların çok bozuk, çukur ve toz yuvası olduğuna dair köşenizde çıkan yakınmamız üzerine hafta sonunda eksiklikler asfalt yama yapılarak giderildi. Teşekkürlerimizle. Saygılar."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.