Hava Durumu

Havuzlu otobüs durağı!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 07:30

'Elçiye zeval olmaz' derler.
Köşemize gönderilen oldukça ilginç bir yakınma var. Yasalara göre sorun hangi boyutlarda bilemem?.
Herhangi bir yorum yapmıyor ve okurumuz Cihan Tüfenk'in yakınmasını aynen yayınlıyorum:

"Osmangazi ilçesi, Bahar Mahallesi, Avukat Sadık Ahmet Caddesi sakinlerimizin ortak sorunu, no:164 önündeki noktada kapalı bir toplu taşım otobüsleri için bekleme durağının olmaması.
Yaz aylarında yakıcı güneş altında, kar ve yağmur yağarken de burada otobüslerinin gelmesini bekleyen komşularımız çok zor durumlarda kalıyorlardı.
Halbuki, hemen karşıda aksi yöne gidecekler için bir bekleme durağı var. Fakat belirttiğim bu noktaya çok uzun zamandan beri her türlü müracaatlarımıza rağmen bir türlü kapalı bir durak konulmadı.. Bunun için imzalar da topladık.
Durak gerçekleşmeyince ben de tamamen kendi imkanlarımla buraya brandalı çadır-şemsiye ile bir durak yaparak vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedim.
Şimdi buradan geçen otobüsler duruyor ve buradan rahatça yolcu alıyorlar. Kimseler de herhangi bir zorluk yaşamıyor, herkes duraktan memnun..
Ayrıca örnek olsun diye bu durağa bir de süs havuzu yaptım. Havuzun kenarlarını da Bursasporumuz'un yeşil-beyaz renkleriyle boyadım. Yolcuların oturup beklemeleri için tabureler de koydum.
(Çekip köşenize gönderdiğim fotoğraflarda havuzlu durağımız görülüyor)
Ama Osmangazi Belediye Zabıtası ekipleri buraya gelerek havuzlu otobüs durağını kaldırmamı, havuzu da yıkmamı istedi. Bunun için de bana yedi günlük bir süre tanınan resmi tebligat yaptı.. (Bu tebligata ait yazıyı da gönderiyorum)
Bu süre içinde durağı eğer kaldırmazsam bunun kendi ekiplerince kaldırılacağı ve yapılan yıkım çalışmalarındaki masrafları da karşılamam gerekeceği belirtildi.
Bunca müracaatımıza rağmen buraya kapalı bir otobüs durağı yaptırılmaması yüzünden
ben şahsen, bir semt sakini olarak bölge sakini vatandaşlarımıza hizmet etmek ve komşularımıza gerektiği şekilde kapalı bir otobüs durağı yaratarak yardımcı olmak istedim.
Belediye Otobüs İşletmesi'nin kapalı durak isteğimizi yerine getirmesini rica ediyorum. Eğer bu gerçekleşmezse Osmangazi Belediyemiz'in sayın yetkililerine havuzlu durağımıza hoşgörü göstermelerini çok çok rica ediyorum.
Saygılarımla.." Cihan TÜFENK

TEŞEKKÜR PANOSU

Çınar ağacı kurtarıldı

"Bir süre önce gazetenizdeki köşenize gönderdiğim bir mail'imde 'Hanlar Bölgesi'ndeki tarihi Pirinç Han'dan İvazpaşa Çarşısı'na doğru çıkışta bulunan bir çınar ağacının kuruduğunu ve bu tarihi mekana çok yakışan çınar ağacının sökülerek yerine yenisinin dikilmesini talep etmiştim.
Geçenlerde yolum yine bu tarafı düştü. Oradan geçerken çok sevindiğim bir görüntü ile karşılaştım.
Kuruduğunu sanıp yerine yenisinin dikilmesini talep ettiğim gencecik çınar ağacının yeşillenip canlandığını görünce oradaki bir esnafa 'bu ağacı yeni mi diktiler?' diye merakla sordum.
Esnaf kardeşim de 'hayır, o eski çınar. Park bahçelerden buraya gelip inceleme yaptılar ve bir tür aşılama yaparak ağacı kurtardılar' dedi.
Doğrusu, buna daha çok sevindim. İlgililere gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkürlerimi sunarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

Müze rehberlerine engelli iletişimi

Adeta bir 'Müzeler Kenti' olan şehrimizde engelli vatandaşlarımıza müjde.
Büyükşehir Bld. müzelerindeki görevli rehberler, engellilerle iletişim için eğitmen Adem Kuyumcu'dan 'özel insanlara yönelik iletişim' dersleri aldı.
Rehberler, engellilerin işaret dili, Beril Alfabesi ve sesli rehber için eğitilirken 'Engelsiz Müze' sloganıyla projeler yapan Büyükşehir Bld. Müzeler Şb. Müd. Bursa Göç Müzesi'nde rehberleri bilgiledirdi.
Derslere, Bursa'da engelliler için faaliyette bulunan STK temsilcileri yanında Bursa Engelliler Federasyonu üyeleriyle Mustafakemalpaşa Bld. Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri de büyük ilgi gösterdiler.

Velilerimiz güç durumda kalmasın

"Çocuğum bir devlet okulunda 1. sınıf öğrencisi..
Okula kayıt olurken bir miktar bağış yaptık. Ama para isteklerinin arkası gelmiyor. Resim parası 30 TL. 23 Nisan'a kıyafet için 80 TL. Okuma Bayramı için 140 TL. Çocuklara yapacakları hareketleri öğretecek öğretmene de 20 TL.
Sadece 23 Nisan ve Okuma Bayramı için toplam bağış hariç 270 TL.
Eğer iki veya üç çocuğunuz varsa gerisini siz düşünün!.
Para vermeyen velilerin çocukları Okuma Bayramı'na katılamayacaklarmış diye de bir duyum aldık.
Yaşam koşullarının ağırlaştığı bugünlerde idareciler ve öğretmenler velilerin durumlarını bilmiyorlar mı?.
Oysa 23 Nisan Çocuk Bayramı okulda yapılacak. 23 Nisan ve Okuma Bayramları'nda 2-3 saatlik etkinlikler normal günlük kıyafetlerle yapılamaz mı? Mutlaka şatafatlı mı olması lazım?.
Söz konusu olan okulun, sınıfın ve öğretmenin isimlerini ve kendi adresimi de çocuğum güç durumda kalmasın diye yazmıyorum. Ama sayın ilgililerin bu konuya eğilmelerini rica ediyorum.
Saygılarımı sunarım."
Bir öğrenci velisi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.