Hava Durumu

Hatlarını siz çekin elektrik, su bizden

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 08:15

Okurum Sn. Erhan Özlü'den gelen bir mail'deki yakınmalar elektrik ve su hatları konusunda.
Okurum ayrıca, mail'ine ek olarak bu kurumlara, belediye ve ödediği ücretlere ait banka makbuzu örneklerini de göndermiş.
Sn. Özlü'nün mail'i aynen şöyle:

"Şehrimizde yaşanan ve yetkililere bir türlü ulaşamadığımız, derdimizi anlatamadığımız birçok konunun gazetenizdeki köşenizde yer aldıktan sonra çözüldüğüne şahit oluyoruz.
Ben ve benim durumumda olan birçok kişinin, imar barışı sonrasında yaşadığımız mağduriyeti sizinle paylaşmak istiyorum.
Osmangazi İlçesi, Seçköy Mahallesi'nde sahibi olduğum tarlama 2017 yılında prefabrik bir ev yaptım. Biri 7 diğeri de 2 yaşında iki evladım var. Temiz hava alabilmeleri ve toprağı ve doğayı tanımalarını istedim.
12.7.2017 tarihinde Osmangazi Belediye Başkanlığı'ndan numaratajdan kapı numaramı aldım. İmar Barışı ile hem devletimiz kazansın, hem de biz 1 yıldır elektrik ve su hizmeti alamadan oturduğumuz evimize bu hizmetleri alalım diyerek 2.587,40 TL. yatırıp Yapı Kayıt Belgemi aldım.
BUSKİ ve Uludağ Elektrik'e müraacatımı yaptım. Evim su ve elektriğe sadece 110 metre mesafede bulunuyor..
Uludağ Elektrik yaptıkları keşif sonunda 28.08.2018 tarihinde 1.912.15 TL. yatırdığım takdirde bağlantıların yapılacağını bildiren yazıyı verdi. Parayı temin edip Uludağ Elektrik Osmangazi Şubesi'ne gittiğimde ise, Genel Müdürlük'ten mail geldiğini Uludağ Elektrik'in artık bu yatırımları yapmayacağını, benden bu parayı alamayacaklarını belirtip 'elektrik direğini, kabloyu, trafoyu; her şeyi kendiniz hallettikten sonra bize haber verin, gelip bakalım' denildi..
BUSKİ'de de aynı şekilde su için yaptığı keşifte şebeke olmadığını 2018 Ekim ayına kadar şebeke açılıp suyumu bağlayacaklarını söylediler.
Ama geçen hafta sorduğumda 'yatırımlar durdu ne zaman olur, belli değil. Su şebekesini bizim istediğimiz standartlarda kendiniz yapıp bize haber verin' denildi.
Dışardan bu işler yapıldığında ise korkunç rakamlar çıkıyor ve bu paraları ben ve benim durumumda olan birçok kişinin bulma şansı yok zaten. Reklamlarda imar barışıyla suyunuz elektriğiniz bağlanacak deniliyordu ama BUSKİ ve ULUDAĞ Elektrik şu an devletimize güvenmenin bedelini bize ödetiyor.
Sayın yetkililerin konuyla ilgilenmeleri ve sorunu çözmeleri bizleri çok mutlu edecektir.
Saygılarımla.." - Erhan ÖZLÜ

GÜRSU'DAN KÜLTÜR ATAĞI

Gürsu Bld. gençlere "Kültür Kenti Gürsu" sloganlı etkinliklerde "Temel Fotografçılık Eğitimi" sunuyor.
Bld. Kültür İşleri Müd. etkinliğinde Bursa'nın tarihi ve doğal güzellikleri objektiflere yansıyor.
Bld. Bşk. Mustafa Işık, "Gençlerimizin Ericek'teki uygulamalı eğitimde fotograf çekerken gözlerinde oluşan ışığı görmenin mutluluğunu yaşadım. Güzellikleri görme ve algılama duyarlılığı kazandıran fotografçılık sanatına meraklı gençlerimizi eğitimlerimize bekliyoruz" diyor.
Ücretsiz eğitimlerde kursiyerlere teknik ve fotoğraf eğitimleri düzenlenen gezilerde uygulanıyor.
Ericek, Gölyazı ve Cumalıkızık sokaklarında, tarih ve doğanın tadını çıkaran kursiyerler, eğitmenleri eşliğindeki çalışmalarda çektikleri fotografları bir sergiyle izlenime sunulacak.

KAPALI DURAK İSTİYORUZ!..

"Hamitler Mahallesi, Gür Caddesi üzerinde bulunan Mesam Diş Kliniği önünde BOİ otobüs durağı var ama burada sadece durağın ismi bulunuyor..
Maalesef yaz aylarında olmayan durak altında insanlar güneşin sıcaklığını yeterince hissettiler. Malum şimdi de kış ayları geldi. Çevre sakini insanlarımız kar ve yağmur altında otobüs beklemek zorunda kalıyorlar.
İlgili birime bu sorunumuzu anımsatırsanız en azından yazın güneş altında kavrulan insanların artık kar ve yağmurdan korunmaları için kapalı bir durak yapılacağını umut ediyoruz.
Şimdiden teşekkürler."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BİR TEŞEKKÜR VE BİR İSTEK

"Mudanya yolundan Hamitler'e dönüş ve 1. Kavaklı Caddesi ile Huzur Caddesi Büyükşehir Belediyesi tarafından çok kısa bir süre içerisinde asfaltlandı.
Sesimizi duyurduğunuz için size ve Büyükşehir yetkililerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.
Şimdi de bir isteğimiz var. Hamitler Merkez Cami ve Muhtarlığı devamında Gür Caddesi'nden Yunuseli TOKİ binalarına kadar olan yolun asfaltı çok kötü. Burası da yapılırsa çok iyi olacak. Hangi belediyeye aitse incelenip yeniden asfalt yapılmasını talep ediyoruz.
Saygılarımızla..
Çevre sakinleri

TEKNİSYEN İMRE'YE

"Evimizin elektrik işlerinde onarım ve bakım çalışmaları için başvurup destek istediğimiz Beşevler bölgesindeki Reisoğlu Elektrik firmasında görev yapan elektrik teknisyeni Nizamettin İmre kardeşimize işini çok iyi yapması, duyarlı davranışları ve nezaketi için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.."
Dinçer EMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.