Hava Durumu

Harmancık'ı kim 'Harmacık' yaptı?..

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2017 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 04:53

"Bursamızın Harmancık ilçesine giden anayoldaki tabelada Harmancık ismi 'Harmacık' olarak maalesef yanlış yazılmış bir durumda. Buna Harmancık halkı sakinleri olarak tepki gösteriyor ve kınıyoruz. 
Böylesi bir yanlış nasıl yapılır; anlamak çok zor? Koskoca bir tabela yazılıyor ve bu yanlış yazım da herkesin dikkatini çekebiliyor, gülünç bir durum oluşuyor. Harmancık ne zamandan beri Harmacık oldu?.. Kim yaptı bu işi?

Yapılan işler hiç mi denetlenmiyor?.
Karayolları ilgili yöneticilerinin gönderdiğimiz bu fotoğrafla dikkatini çekiyor ve acilen gereken düzeltmenin yapılmasını rica ediyoruz..
Saygılarımızla.." Halil KAHYA

İstanbul Caddesi üst geçitlerle dolmasın!

"Şiddetli kar ve devamındaki olumsuz hava koşulları yüzünden şehirlerarası Otobüs Terminali'ne yapılan tramvay hattı çalışması durunca bazı şeyleri tekrar düşünme fırsatımız doğdu.
Öncelikle İstanbul Caddesi'nin (Yeni Yalova Yolunun) bir otoban olmadığını kabul edelim. Ovaakça'ya kadar bu cadde şehir içi trafiğin işlediği bir cadde haline geldi. 
Sağında ve solunda bine yakın işyeri ve plaza var. Bunu lütfen unutmayalım ve sırasıyla: 

Özdilek, Buttim, Panayır ve AS Merkez önündeki yaya geçitleri aynen kalsın.
Bu şekilde hem vatandaş rahat eder, hem de görüntü kirliliğinden kurtulmuş oluruz.
Metronun güzergâhında bazı yerler sadece bariyerle korunuyor. Tramvay için korkuluk yeterli. Yarın kar, yağmur, sel veya deprem gibi felaketlerde bir  de yoldaki duvarları yıkmakla uğraşmayalım. Vakit varken hatadan dönelim.
Ekrem Hayri PEKER Kimya Mühendisi

Bir yıldır bel ve sırt ağrım geçmedi

"Bazı işyerleri ile tarihi Kapalıçarşı'nın çok kaygan ve tehlike yaratan zeminleri üzerine köşenizde yayınlanan yakınmaların paralelinde bir konuya da ben değinmek istiyorum.
31 Aralık 2015 günü (bir yıl, bir ay önce) Mudanya Güzelyalı bölgesinde Köksal Sitesi karşısında bulunan Derebaşı Market'e alışverişe gittim. Hava yine kış koşullarını içeriyordu. Yerlerde iki-üç parmak kadar kar vardı. Giydiğim botlarımın altı kalın ve kaymaları önleyen derin kanallara sahipti. 
Markete girerken rahatça iki-üç parmak kara basar basmaz kendimi sırt üstü yerde buldum. Çok zor kalktım. 
Ve o günden bu yana yani bir yıldır da sırt ve belim hâlâ ağrıyıp duruyor. Başımı yere çarpmadığım için şükrediyorum.
Kayıp düşmemin nedeni; market önüne işyeri sahibi özenip bezenip çok kaygan karolar döşetmiş.. Yani o kayganlıkta ayağım değil, ayağımın altında bastığım karlar kaymış.
Bu itibarla zabıta teşkilatımızın karlı buzlu günleri düşünerek olası bu tür kazaların önlemi için işyerleri önünde kayganlık yaratan çini-karo gibi şeyler döşetmelerini önlemeli. Kayganlığı önleyen çeşitli malzemeler de var. Bunlar kullanılmalı.. 
Dikkate alınmasını dilerim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

Alo, burası Büyükşehir

AÇIKTAKİ KANALİZASYON:- "16/12/2016 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Açığa akan kanalizasyon' başlıklı okur şikayeti ilgili birimlerce incelenmiştir.
Yakınmada söz edilen Nilüfer ilçesi, Görükle Göçmen Konutları Mahallesi'ndeki kanalizasyon hattı çalışmaları devam etmektedir ve en kısa sürede tamamlanacaktır." 
***
IZGARALAR ONARILDI:- "5/1/2017'de yayınladığınız 'İçimdeki sese kulak vermedim' başlıklı çevre sakinlerinin şikayet yazısı incelenmiştir.
Yazıda bahsedilen İhsaniye Mahallesi, Barbaros Caddesi üzerindeki yağmur suyu ızgaralarının tamiri ilgili bakım onarım ekiplerimizce yapılmıştır." 
***
ÇAMURLU SULAR:- "26/12/2016 tarihli gazeteniz köşesinde yer alan  "Musluklardan çamur akıyor" başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda belirtilen adreste, belirtilen tarihler arasında barajdaki su seviyesi azaldığından dolayı, merkezde bulunan içme suyu derin kuyuları devreye alınmıştır. 
Söz konusu derin kuyular içme ve kullanma suyu yönetmeliğine uygundur. Ancak suyun lezzetinde ve sertliğinde baraj suyuna göre belli bir değişim yaşanabilmektedir. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Konservatuvar'dan 'Kar Fırtınalı' bir giriş

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası, Weber, Sviridov ve Brahms'ın eserleriyle yeni yıla merhaba dedi.
Gençlik Senfoni Orkestrası, Dağhan Doğu'nun şefliğinde kış dönemi boyunca yaptıklarını uygulama salonunda sergileyerek sanatseverlerle ve aileleriyle paylaştı.  
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden  And Karabacak'a (klarinet) eşlik eden Gençlik Senfoni Orkestrası, J. Brahms'tan Macar Dansı No. 4, in Fis-moll; C.M. Von Weber'den Klarinet için konçerto No.2, Es-dur, Op.74; G. Sviridov'dan Kar Fırtınası Suiti ve J. Brahms'ın Macar Dansının hareketli bölümleri seslendirdi.
Genç ve başarılı müzisyenlerimizin etkinliği büyük takdir topladı. Tebrikler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.