Hava Durumu

Hani otobüsler yenilenecekti?..

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 04:56
“Bursa Büyükşehir Belediyemiz kent içinde çalıştırılan halk otobüslerinin yenilenmesi için, hatırladığım kadarıyla geçtiğimiz Şubat ayının 28’ine kadar süre tanımıştı. 
Fakat buna pek aldırış eden yok sanırım.
Evet, yenilenen otobüsler var ama halen eski durumda olan ve adeta vapur bacası gibi egzoz dumanları çıkaran otobüsler de Bursa caddelerinde sefer yapıp duruyor, egzoz dumanlarıyla da çevreye sanki zehir saçmaya devam ediyor..



 Ayrıca bu eski otobüslerde ‘bazılarının’ içi kırık dökük, koltukları kir içinde. Bazılarında kırılmış tutunma askıları da yolcuların ellerini kesip kanatıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı otobüslerin yenilenmesi kararı kesinlikle ne zaman uygulanacak, doğrusu bu merak ediliyor. 
Çünkü bu karar üzerinden tam sekiz ay geçti..”
Özcan TARZAN

En güzel aşk şiirleri

“Yenişehirli gazeteci dostumuz, ünlü şair Ali Bilgiç, bugün akşam üzeri şair Muhsine Arda ile birlikte şiirseverlerle bir araya geliyor..
Bunun için özel bir etkinlik düzenlendi. Nilüfer’deki Adranos Otel’deki şiir gecesinde en güzel aşk şiirlerini dinleme olanağı bulacağız..
Saat 19.00’da başlayacak özel ‘aşk şiirleri’ gecesine giriş ücretsiz olacak. Şiirseverlerin bilgisine sunarım.

Şemsiyeli Kız kurudu

“Cumhuriyet Cad. girişine bir süre önce konulan ‘Şemsiyeli Kız’ heykeli burada çok güzel bir ambians oluşturmuştu.
Heykeldeki şemsiyeden süzülüp akan sular da farklı bir atmosfer ve buraya şirin bir hareket ve renk kazandırıyordu.
Ama çok zamandır ‘Şemsiyeli Kız’ heykeli kurudu sanki. Çünkü heykeldeki şemsiyeden sular akmıyor. Bu da heykeli anlamsız kılıyor. Belli ki teknik donanımında bir arıza var.
Hiçbir ilgili bunu görmüyor mu acaba?. Güzelliklerin devamı dileklerimle anımsatıyorum. Kolaylıklar dilerim.”
Selen AKÇAYLI

Hadi yürü yürüyebilirsen!

“Osmangazi ilçesi, Hürriyet Caddesi. Bağlarbaşı semti, Mümin Gençoğlu Caddesi’ndeki mevcut kaldırımlarda yayaların yürüyebilmeleri imkansız halde.
Çünkü; bu caddedeki yaya kaldırımları bölge esnafınca adeta işgal edilmiş bir halde. 
Cadde oldukça dar ve bu güzergahta araç trafiği de fazla olduğu için vatandaşlar kaldırımlarda yürüyemeyip caddeye inme zorunda kalıyorlar. Böyle olunca da ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyorlar.
Yaşanan bu problem ve oluşabilecek muhtemel kazaların önlenebilmesi için  bu cadde üzerinde zabıta ekiplerinin acilen önlemler alması gerekiyor.”
Mehmet ÜNALDI

‘Deniz ve Dalgalar’

Bursa Erkek Lisesi eski mezunlarından ressam ve resim öğretmeni Harun Ari ‘Deniz ve Dalgalar’ konulu resim sergisini 1 Kasım Salı günü Yalova Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine açıyor
Birbirinden güzel tabloların yer aldığı sergi saat 18.00’de verilecek kokteylle açılacak ve 15 Kasım’a kadar da izlenebilecek.
Harun Ari’ye şimdiden tebrikler ve sanat yaşamında daha nice güzel sergiler..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.