Hava Durumu

Hamitler'de yol sorunları

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2018 08:12

"Osmangazi ilçesi, Hamitler Mahallesi'ndeki 1. Kavaklı Caddesi'nde bulunan döner kavşakta yer yer çökmeler oluşmuş bir vaziyette.
Bu olumsuzluk, söz konusu ada dönüşünü kullanan sürücülerde araçlarının dengesini koruyabilmek için büyük gayret gösteriyorlar..
Ancak önümüzdeki yağışlı (özellikle kar yağışlı) havalarda sorun daha da büyüyebilir.
Aynı bölgedeki bir diğer sorun da şöyle:
Hamitler bölgesindeki Albayrak Caddesi'nde oluşan ve uzun süredir adeta kendi kaderine bırakılan asfalt onarım çalışmaları yapılmadığı için ana caddenin bir yanı ve bazı noktalarında problemler var.
Çekip gönderdiğim fotoğraflarda belirttiğim sorunlar net bir biçimde görülüyor.
İlgili belediyenin sorunlar daha da büyümeden gerekli duyarlılığı göstererek iyileştirme çalışmalarını yapmasını çevre sakinleri olarak rica ediyoruz..
Saygılarımızla.. " - Recep DİNÇER

GÖRÜKLE-KAYAPA ARASINDA TIR VE KAMYON ÇİLESİ

"Sorunumuz; Görükle ile Kayapa arasındaki dar ve son derece riskli güzergah..
Geçen gün UKOME'den öğrendiğim kadarıyla, (hatta Görükle'den, Kayapa arasındaki yola girmeden önce asılan tabeladan da gördüğüm kadarıyla) ağır tonajlı kamyon, TIR vs. araçların bu güzergahta seyretmeleri yasaklandı.
UKOME 'bizler karar aldık, levhamızı koyduk, sorumluluk artık poliste' diyor.
Ancak, Görükle girişi neredeyse her gün rutin kontroller için bağlanıyor ve güzel bir uygulama, tamam..
Ama tam girişin, yani bağlanan yerin 50 m. üstünde UKOME'nin uyarıcı tabelası ve polisimiz de orada olmasına rağmen bu kamyon ve TIR'lar, özellikle taş ocağı kamyonları, üstleri açık, toz-duman içinde bu yasak yola girip, hemen 3 km. sonra başlayan yerleşim yerinden geçmeye devam ediyorlar..
Bu da yetmeyip, yerleşim yerlerine, gece-gündüz park eden bu ağır tonajlı kamyonlar var..
Onlar da sabahın çok erken saatlerinde uzun bir süre araçlarını devamlı çalıştırıp, hareket ediyorlar.
Çevrede rahatsız olan var mı, yok mu, hiç umurlarında değil.
İnanın evlerimiz toz içinde, gürültü kirliliği de üstüne tuz biber ekiyor sanki...
Yerleşim yerlerinden geçmesi, park etmesi yasal değil iken, kaldı ki, UKOME'nin uyarıcı levhası da var iken, belirttiğimiz bu araçlara kim dur diyecek?
Yüklü veya yüksüz, bu güzergahta sürat de yapıyorlar.
İnanın bıktık.. Ne olur, bizlere yardımcı olun. Bu da olmazsa, BİMER'e de sordunu yazmayı düşünüyoruz...
Önce bizlerin sesi olan size yazmayı uygun bulduk. Sonra Görükle karakolu bu konuda yetersiz kalıyorsa, ki kalıyor, o zaman jandarmamızı geri versinler. O zaman inanın bir tane bile kamyon-TIR geçemez buradan. O, güzelim mekanları TIR parkı haline getirmelerine izin verilmiyordu. Bu konuyu engelleyen acaba nedir?" - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

KİREMİTÇİ MAHALLESİ PARKIYLA NEFES ALACAK

Bursa'nın 'yeşil' kimliğini yeniden elde etmesi için açılan her alanda peyzaj düzenlemesi yapan ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Bld. şehrin göbeğindeki Kiremitçi Mah.'ne de vatandaşların nefes alabileceği bir park yapıyor.
Yapılaşmanın yoğunlaştığı mahallede 4 bin m2'lik park kazandırma çalışması Sinan Bey Camii önünde yapılıyor.
Bin 200 m2'si yeşil alan olacak parkta 400 m2'si basketbol sahası, 150 m2'si ahşap gösteri platformu olarak tasarlandı.
2 bin 250 m2'lik bölüm pres taban tuğlasıyla kaplanırken parkta oturma alanları da bulunacak tescilli bir anıt ağaç korunurken, ilave ağaç dikimleri gerçekleştirilecek.
Park çalışması çevrede büyük bir memnuniyet uyandırdı. Mahalle sakinleri Büyükşehir Bld.'ne teşekkür ediyorlar.

HEMEN İKİ GÜN SONRA

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş Bucağı, Sakarya Mahallesi, Ortaçeşme Sokak'ta yapılan çalışmadan sonra bu kesimde asfalt onarım çalışmalarının yapılması için Bursagaz'a talepte bulunmuştuk.
Bunun üzerine aradan iki gün gibi kısa bir zaman geçtikten sonra ekipler gelerek gerekli olan asfalt onarım çalışmalarını hemen yaptılar.
Sakarya Mahallesi, Ortaçeşme Sokağı sakinleri adına Bursagaz'a teşekkür ediyor ve duyarlılık gösteren ilgililere de saygılar sunuyorum." - Mümin DÜNDAR

BESAŞ'IN DİKKATİNE

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu şirketlerden biri olan ve vatandaşlara sağlıklı ürünler sunan BESAŞ yöneticilerine bir ricam var.
Süt ve süt ürünleriyle, ekmek, vs. gibi ürünlerin yanı sıra BESAŞ satış büfelerinde siyez unu satışlarının da yapılmasını rica ediyoruz.
Ayrıca, sağlık ve beslenme açısından daha da değerli olan manda ve keçi sütlerinin de satışlarının yapılması BESAŞ'ın ürün çeşitlerini artıracağı gibi vatandaşa da olan hizmeti daha farklı boyutlara getirecektir.
Öneri ve isteğimin dikkate alınmasını rica ediyor, sayın yetkililere saygılar sunuyorum.." - Necla YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.