Hava Durumu

Halay başı Bozbey!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2019 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2019 07:59

Mutlu pazarlar değerli okurlarım. Yerel seçim yaklaştıkça belediye başkan adayları çeşitli ziyaret ve platformlarda vatandaşla iç içe oluyor. Bazen bir konferans, bazen bir tanıtım veya şarkılı-türkülü, ziyafetli toplantılarda izleniyorlar.
Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey de öğrencilik yıllarında okul tatillerinde boş durmamak ve harçlığını çıkarmak için Setbaşı civarındaki bir çiçekçide çalıştığı yıllarda edindiği dostlarını ziyaret ederek onların hayır duası ve başarı dileklerini aldı. (İşte o günlerden bir anı fotoğrafında sağda).


Daha sonra Setbaşı semtinin tanınmış erkek kuaförü Nusret'i ziyaret etti ve tatlı bir sohbette eski günleri yad etti.


Ayrıca semtin tüm işyerlerini, kahvehaneleri ve dolmuş durağındaki şoförleri de dolaşan Bozbey'in programında daha hareketli saatler ise Gürsu'da başladı..
Gürsu 3. Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali'nde, vatandaşlarla birlikte 'ha uşak ha ha, ha uşak ha ha' coşkusu içinde horon tepen Büyükşehir başkan adayı Bozbey mangal başına da geçti ve duman dumana hamsi pişirip bölge sakinlerine kendi eliyle ikram etti.
Bozbey, Karadenizli vatandaşların coşkusuna ortak olurken "Nilüfer'de 17 yıldır "Karadenizliler Gecesi" düzenledik. Karadeniz bir kültürdür" dedi ve "Bursa'ya başkan adayı olarak yola çıktık. Bursa, doğudan batıya, kuzeyin-den güneyine tüm kültürleri sunan zengin bir kent. Nilüfer'de yaptıklarımızı görüyorsunuz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Çünkü biz, insan odaklı çalışıyoruz" diye konuştu..


Mustafa Bozbey ayrıca, Panayır Mahallesi'nde de Ardahan İli Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin gerçekleştirdiği "5. Geleneksel Kaz Yemeği Gecesi"ne katıldı. Bozbey burada da dernek üyeleriyle birlikte coşkulu bir gün geçirirken halay başı oldu, mendil salladı ve müziğin kıvrak ritmine başarıyla uyarak unutulmaz saatlere imza atarken ilerleyen saatlerde semt sakinlerinin başarı dilekleriyle uğurlandı..
Evet, yerel seçimler yaklaşıyor, heyecan artıyor.
Tüm belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyor ve şimdiden kolaylıklar diliyorum.

YENİ BİR KİTAP
'GÜNİNDİ':- Başarılı öykü yazarı Nalan Kiraz, bu kez 'Günindi' isimli romanıyla edebiyatseverlerle buluşuyor.
Güney Anadolu kıyılarında sakin bir kasabada yaşayan arkadaşını ziyarete giden Ezra taşranın bir kafa dinleme mekanı olmadığını, aksine tüm olasılıklara açık ve öteki kişiliklerini ortaya çıkaran bir dünya olduğunu rahat okunabilen bir şekilde anlatıyor.
'Günindi' romanı, Alakarga Yayınları arasından kitapçı vitrinlerinde.

ÖZLÜ VE GÜZEL SÖZLER

"Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler; ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır." - Oğuz ATAY
"Kopan her ip istenirse bağlanır. Ama bağlanan yerde düğüm kalır." - MEVLANA
"Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür." - J. Harris
Okuduğum kitapların en güzeli annemdir." - Abraham LINCOLN
"Engelsiz bir yol bulursanız, muhtemelen hiçbir yere gitmez." - Frank A. Clark
(Derleyen Dilek ÜNEL'e teşekkürler)

PAZAR NEŞESİ

BALIKÇI VE KIZ ARKADAŞI:

"Delikanlı, kız arkadaşıyla bir gün göl kenarına gezmeye ve balık tutmaya gitmiş. Oltasını atmış ve şansı yaver gittiği için bol bol balık tutup bir kovanın içine atmış.
Gölden çıkan balıklar kovanın içinde oynamaya başlamış. Kovanın içinde çırpınan balıkları seyreden kız arkadaşı:
"Bu balıklar hâlâ canlı mı, neden ölmediler?' diye sormuş.
Onların muhabbetine kulak misafiri olan bir başka balıkçı kıza dönmüş ve dayanamayıp cevap vermiş:
'Yok kızım, onlara pil takılmış, oynayıp duruyorlar"
(Teşekkürler Nazım TAŞER)

AŞKAN AKTAŞ'LA GEOMETRİ DERSİ

Büyükşehir Bld.'nce Türkiye'de ilk kez uygulanan ve ilköğretim öğrencilerinin derslerini müzelerde işlemesini esas alan 'Drama ile Dersler Müzede' projesine Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş da katıldı.
Derslerin drama yöntemiyle işlenip kalıcı olmasını hedefleyen projede Mudanya Mütareke İlkokulu öğrencileri, Matematik-Geometri dersini Bursa Kent Müzesi'nde yaparken renkli görüntüler oluştu.
Başkan Aktaş, Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müd. kanalıyla Türkiye'de bir ilke imza atarak çok kapsamlı bir proje geliştirdiklerini söyledi. 'Drama ile Dersler Müzede' projesinde hedefin ana sınıfı, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri-nin ders içi kazanımlarını drama yöntemiyle müzede gerçekleştirmesi olduğunu söyleyen Aktaş "Öğrenme, düşünme, sorgula-ma, gözlem ve uygulama süreçlerinin birlikte olduğu, aktif bir şekilde müzelerin kullanılmasını sağlamak istiyoruz. 21 farklı ders için müzelerle ilişkili 214 ders planı hazırlandı. Böylece eğitim- öğretim etkilenmiyor ve okul dışı öğrenme ortamında müzelerin atmosferi değişiyor" dedi.
Proje kapsamında iki ayda yaklaşık 1250 kişi bu etkinlikten faydalandı. Etkinlikle 2019 eğitim öğretim yılında on bine yakın öğrenci hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.