Hava Durumu

Güzelim alan berbat oldu

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 08:25

"Osmangazi ilçemizdeki Akpınar Mahallesi sakinleriyiz.
Burada bulunan Akpınar Evleri 1. Etap yanındaki boş arazinin durumu ne yazıktır ki içler acısı bir manzara arz ediyor..
Oysa burası yakın zamana kadar çevremizde oturan ailelerin çocukları için oyun oynadıkları güzel ve güvenli bir alan halindeydi.
Ama artık günümüzde bu alan alkollü ve bazı olumsuz davranışlarda bulunan kişilerin bir mekanı halinde bulunuyor.
Ayrıca söz konusu alan adeta TIR kamyonlarının otoparkı gibi oldu. Bu arada bazı inşaat firmalarının da moloz dökme alanı şeklinde.
Bu durumlar için gereken önlemlerin alınması amacıyla çeşitli tarihlerde birkaç defa Osmangazi Belediyesi Zabıtası'nı aradık ve ayrıca belediye internet sayfasına da mail'ler attık ama hiç ilgilenilmedi, bakan-eden ve önlem alan kimse olmadı.
Gazetenizdeki köşenizden konuyu sayın yetkililere aktarmanızı önemle rica ediyoruz. Şimdiden teşekkürler. Saygılarımızla." - Mahalle sakinleri

Seymen Mahallesi'nin içinden akan dere!..

"Kestel ilçemize bağlı Seymen köyü doğumlu ve halen bu köyümüzün sakinleri arasındayım.. Köyümüz 130 hane olup, Bursa-Yenişehir karayolu üzeri 30. km.'dedir.
Köyümüz, tarihte Balkan Harbi'nden sora Bulgaristan'dan göç eden atalarımız tarafından dört dağın ortasına kurulmuş olan bir yerleşim birimidir.
Bu yüzden; şiddatli yağmur yağdığında dağdan gelen yağmur suları köyün tam ortasından geçen dere yatağı ile Yenişehir yoluna paralel olarak akan ve Yenişehir Ovası'na kadar akan dere ile birleşmektedir.
1968 yılında yoğun yağış nedeniyle birbiri ile kesişen derelerin şişmesi ile 1 buçuk metre yüksekliğinde sel sularına maruz kaldık, çok güç durumlarda kaldık. Bu yüzden bölgemiz doğal afet alanı olarak ilan edildi. Yaşadığımız bu afetten sonra evleri ağır hasar gören sakinlerimize, 3. dağ üzeri olan Cami Bayırı mevkiine 30-40 hane kadar afet evleri yaptırılmıştı..
Afetin olduğu köy merkezinde ise, derenin ıslahı ile ilgili hiçbir önlem alınmadığı gibi, dere yatağına su, kanalizasyon boruları döşenerek kapatıldı ve üzerine de asfalt dökme çalışmaları yapıldı.
Bu konu defalarca, gerek köy muhtarlarımızca, gerekse kurucuları arasında bulunduğum 'Seymen Köylü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği' vasıtasıyla sık aralarla gündeme getirildi. Ama her defasında da yaşadığımız sorunla ilgileniliyor görüntüsü verildiği halde şu ana kadar hiçbir sonuç da nedendir bilinmez alınamadı.
Gazetenizdeki köşenize gönderdiğim fotoğraflar çekilen son görüntülerdir. Burada yaşayan insanlarımız her yağmur yağdığında neler düşünüyor ve kim bilir ne güçlükler yaşıyorlar diye sayın ilgililerimiz hiç düşünmüyorlar mı acaba? Tekrar bir afet olmasını mı bekliyorlar yoksa?..
Yaşadığımız problemin acilen sona erdirilebilmesi için sayın ilgili makam sahiplerinin bu ciddi soruna artık eğilmelerini ve gerekli çalışmaları bir an önce başlatmalarını saygılarımızla rica ediyoruz.." - Halim DOĞRU

BESAŞ'ın dikkatine!

"Evimizin ihtiyacı olan çeşitli süt ürünlerimizi devamlı olarak BESAŞ satış büfelerinden satın alıyoruz. Çok da memnunuz.
Fakat BESAŞ yöneticilerinden bir ricam olacak. Satış büfelerinde vatandaşlarımıza sunulan yoğurtların en azı bir kiloluk. 2 kiloluk olanlar da var. Ama biz evde iki kişiyiz ve bir kiloluk yoğurt bize fazla geliyor. Bu yüzden de hepsini bitiremiyoruz.
İsteğimiz; BESAŞ firmasının diğer firmalarda olduğu gibi yarımşar kiloluk yoğurtları da satış çıkarmasıdır..
Çünkü biz bir kiloluk yoğurdun yarısını tüketebiliyoruz. Geriye kalan yarım kilo yoğurt ise doğal olarak sulanıyor. Yarımşar kiloluk yoğurdu her gün taze taze almak istiyoruz.
Talebimizin dikkate alınmasını saygılarımızla rica ederiz.." - Bahtınur ŞENER

Tertemiz Mudanya

Mudanya Bld. cadde ve sokakların daha temiz tutulması için çöp konteynerlerinin sayısını artırdı. Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz, "Her şey daha temiz bir Mudanya için" diyor.
600 yeni konteyner alan belediye, yaz sezonuna hazırlık sürecinde tüm eksikleri tamamlarken Bşk. Hayri Türkyılmaz, konteynerlerin tüm ilçe geneline dağıtılacağını belirtiyor.
Belediye Temizlik İşleri Md. ayrıca yaz aylarında rahatsız eden kötü koku ve sinek oluşumunu önlemek amacıyla filosunda bulunan konteyner yıkama aracı ile çöp konteynerlerini yerinde yıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.