Hava Durumu

Gürültü ve uğultudan fazlasıyla rahatsızız

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2018 08:23

"Sosyal konulara çare arayan gazetenizdeki köşenize yazıyor ve ilginizi esirgemeyeceğinize inanıyorum.
hhh
Sayın Osmangazi Belediyesi ve Korupark Yönetimi'ne:
Bizler Korupark, Terrace Evleri'nde oturan bir grup şanssız daire sahipleriyiz.
Buradaki merkezin içinde bulunan bir marketin soğutma amacıyla kullandığı klimaların dış üniteleri 7/24 çalışmakta ve devamlı şekilde gürültü ve uğultu yapmaktadır.
Bu marketten alışveriş yapan 678 daireye yansıyan bu durum bir sorumsuzluk örneği değil midir?
Koskoca marketin klima dış üniteleri etrafına sesleri önleyici perde yapılması için verdiğim mücadelenin sonucunda yapılan ve gönderdiğim fotoğrafta görülen önlem buraya hiç yakışmıyor.
Kerameti 3/5 kuruşluk bir masraftan kaçınmak bu sitedeki oturan direkt müşterilere layık mıdır?.
Gazetenin bu köşesinden bir kere daha bizlerin ruh sağlığını olumsuz etkileyen durum için gerek Osmangazi Belediyesi, gerekse bu AVM Yönetimi ve söz konusu market yoneticilerinden soruna bir ses perdesi ile artık çözüm getirilmesini çok rica ediyorum."

İÇİMİZİ ACITAN GÖRÜNTÜLER VAR

"Yıllarca yapıldı-yapılacak diye sürüncemede kalan, kâbusa dönen ve sonunda büyük maliyetlerle tamamlanabilen Mudanya sahil düzenlemesi üç ay kadar sonra işte bu hale geldi..
Yapılan onca masraftan sonra bu görüntüler doğrusu insanın içini acıtıyor.
Milletin parası böyle heba oluyor. Bu sorumsuzca davranışların hesabını soran
kimse olmayacak mı?.. - Ersin ÖZGÖREN

YAPRAK SARMALI BİR BAĞBOZUMU

Mudanya yolu üzerinde bulunan ve dünyanın en iyi siyah üzümlerini yetiştirip özellikle Arap ülkelerine ihraç eden Çağrışan Köyü'nde Mudanya Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Bağbozumu Şenliği' yarın yapılıyor.
En kaliteli üzüm ve en lezzetli yaprak sarma yarışmalarının yapılacağı şenlikte bando ve ritim gösterileri düzenlenecek ve saat 20.30'daki finalde ise Nadide Sultan bir konser verecek.
Geleneksel şenliğe herkes davetli..

TEMİZLİK İŞÇİLERİ NE ZAMAN GELECEK?

"Yıldırım ilçemizdeki Millet Mahallesi, Kısmet Caddesi'nin civarında bulunan sokaklar son zamanlarda çöp ve pislik içinde bir görüntü yansıtıyor.
Ben, sekiz aydan beri bu bölgede oturan sakinlerden biriyim. Ve sokaklarımızı süpüren temizlik işçilerine ne yazık ki bu süreç içinde hiç rastlayamadım.
Zaman zaman sokağımızı kendimizi süpürmek zorunda kalıyoruz.
Ayrıca sokaklara taşan uzamış ağaç dalları da yollarımızı daraltmaktadır.
Bölgemize bu konuda gerekli ilginin gösterilmesini Yıldırım Belediyesi'nin ilgili birimlerine semt sakinlerimiz adına rica ediyorum."
Saygılarımızla." - Erdal UĞURLUOĞLU

SEZON 'ÜÇKAĞITÇI' OYUNUYLA AÇILIYOR

Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu 2018-2019 tiyatro sezonunu 'Üçkağıtçı' isimli oyunla açmaya hazırlanıyor.
Ünlü yazarımız Orhan Kemal'in 'Müfettişler Müfettişi' adlı kitabından Eren Uysal'ın sahneye uyarladığı ve Burak Karaman'ın yönettiği oyun, 2 Ekim Salı günü Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkıyor.
Oyunun başkarakteri Kudret Yanardağ'ın, dolandırıcılıkla etrafındaki insanları kandırması ve en sonunda milletvekilliğine kadar uzanan serüveninin müzik, dans ve komedi diliyle anlatıldığı oyunun dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Medine Yavuz, ışık tasarımını Sinan Mahçup, dans düzenini Filiz Dursunoğlu ve müziklerini Tunay Uzuner yapıyor.
Oyunda; Ali Volkan Çetinkaya, Cem Arabacıoğlu, Serdar Seçkin, Serap Uluyol Karanfilci, İbrahim Şahin, Akif Oktay'ın yanı sıra otuzu aşkın genç sanatçı da rol alıyorlar.

YILDIRIMLI GENÇLER KARADENİZ TURUNDA

Yıldırım Belediyesi'nce oluşturulan İdeal Gençlik Hareketi Karadeniz'e çıkarma yaptı.
İlçede bireysel ve toplumsal farkındalıkları artırıp destekleme, yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin devamı için Yıldırımlı gençlerin 7'den 77'ye herkesle temas etmelerine, topluma daha fazla yarar sağlamalarına imkan sağlayan, 17-30 yaş arası gençlerin katıldığı İdeal Gençlik Hareketi'nde platform üyeleri Karadeniz'in eşsiz doğal güzelliklerini ve kültürel mirası yakından görme fırsatı buldu.
45 genç gezide yeşil ve mavinin iç içe olduğu Kastamonu, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Amasya şehirlerini gezdi.
Ayrıca, Safranbolu, Sümela Manastırı, Ayasofya, Ayder Yaylası, Uzun Göl, Karaca Mağarası, Bandırma Vapuru, Giresun Kalesi ve Atatürk Köşkü gibi Karadeniz'in önemli yerlerinden unutulmaz anılarla döndüler.
Gençler Yıldırım Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkürlerini sunuyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.