Hava Durumu

'Gürültü (!) makineleri' hiç mi denetlenmiyor?..

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 07:49

"Güzel şehrimizde anlayamadığım birbirinden çok farklı olumsuz olaylar gözlerimizin önünde cereyan ediyor ama ben bunların nedenlerini anlayamıyor ve cevaplarını da bulamıyorum.
Trafikte yaşanan problemleri azaltmanın yolu kuralları umursamayan hatalı sürücülerin cezalandırılması ile başlamaz mı?.
Oysa Bursa'da motosikletine hiç kask takmadan binenlere ve yine bu araçlara terlikleriyle aynı anda 2-3 kişinin de bindiği, egzozları değiştirilmiş ve anormal gürültü yaratan motorlara çok sık aralarla rastlıyoruz.
Bu 'gürültü (!) makineler'i hiçbir kontrole tabi olmuyor mu? Vızır vızır ve büyük bir süratle yollarımızdalar!.
Aynı motosiklete anne-baba, iki çocuk ve bir bebekleriyle binenleri de zaman zaman ekranlarda görüyoruz. Onlar kontrollerden muaf mı?.
'Bazı' halk otobüsleri sürücüleri de kaldırımlarda yürüyen insanların yanından geçerken bir anda kişinin korkmasına yol açacak şekilde korna çalıyorlar.
Aralarında birdenbire yüksek ses yayan havalı kornalarını çalan otobüsler bile var. En azından, havalı korna çalarak etrafta kaos oluşturan bu otobüsler için hiç mi denetleme yok?.
Kırmızı ışıkta geçme cesareti gösteren sürücüler de hiç görülmüyor mu? Neden kural tanımıyorlar?.
Hatalı park edip yolları çıkmaz hale getirenler de unutulmamalı.
Şehrin merkezi dahil, her tarafta seyyar tezgahlarla yaya trafiğini engelleyen, vergi vermeyenler de kontrol edilmiyor. Zabıta teşkilatımız nerede?
Bu şehirde neden bu konularda eksiklikler var?. Saygılarımla.." Hakan YILDIZ Haşim İşcan/ Osmangazi

BÜYÜK ZAFER KUTLU OLSUN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan büyük zaferin bugün 96. yıldönümü. Kutlu olsun.
30 Ağustos Zafer Bayramımız nedeniyle bu topraklarda Ay-Yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum.
Mekanları cennet olsun..
ERDAL ÖZDÜR

İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ

"Osmangazi ilçesi, Hamitler Mahallesi bölgesi, 1. Kavaklı Caddesi'nde bir süre önce yapılan asfalt yenileme-onarım çalışmaları sonrasında birçok rögar kapağı fotoğrafta görüldüğü gibi asfalt yol seviyesinde bu şekilde kalmış..
Rögar kapaklarının çevresinde çukurlar mevcut.. Bazılarının derinliği de fazla.. Oluşan bu durum buradan gelip geçen araçlara tehlikeler yaratıyor..
Konu ile ilgili sayın makam sahiplerinin gerekli iyileştirme çalışmalarını yapmalarını bekliyoruz.
Saygılarımızla.."
Bölge sakinleri adına
Sacit SOLMAZ

SURİYELİ MÜLTECİLERE CİDDİ UYARI YAPILMALI

"Yetiştikleri olumsuz koşullardan dolayı 'genelleme yapmak istemem ama' maalesef benim yaşadığım semt olan Osmangazi ilçesi, Yeşilova bölgesinde gördüğüm kadarı ile temizlik ve çevre hijyeni Suriyeli mültecilerde büyük sorun yaratıyor.
Bütün sokaklarda çöp tenekeleri, konteynerler varken çöpünü boş arsaya atan mı dersiniz, uyardığınız takdirde üzerinize yürüyenler mi dersiniz; ne ararsanız hepsi bölgemizde maalesef var.
Gönderdiğim fotoğrafta da net bir şekilde yansıdığı gibi içinde garajlarımız olan alanlara kendilerine yardım maksatlı olarak verilen çeşitli eşyaları bırakmak onlar için bir alışkanlık haline geldi.
Sağ olsun; Osmangazi Belediyesi'nin Beyaz Masa'da görevli çalışanları bu konudaki uyarılarımıza her seferinde yardımcı oluyorlar. Gönderdileri bir ekiple çöpler hemen aldırılıyor. Lakin dört seferdir bu konuda uğraşmaktan inanın artık bunaldım ve takatim kalmadı.
Sizden ricamız, gazetenizdeki köşenizden sesimizin il ve ülke genelinde duyulmasına yardımcı olmanız ve Suriyeli mültecilerin kaldıkları süre içinde bulundukları yerlerin kurallarına riayet etmesinin sağlanmasında devletin de en az belediye kadar sorumluluk almasının, olumsuz yaklaşımlarının önlenmesinin ve gerekirse müeyyideler uygulanmasının sağlanmasıdır.
Var olan desteğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim."
Kardan KARA

LÜTFEN İNSAF

"Köşenize gönderdiğim ekteki fotoğrafı Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan bir parkta çektim.
USB şarjı için yapılmış bir aparat bu..
Fakat bazı duyarsız kişiler bunun ne olduğunu merak etmiş olacaklar herhalde, aparatın tellerini insafsızca söküp öylece bırakmışlar.
Bu çalışmaya Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan birkaç farklı parkta da rastgeldim. Sanırım artık bu çalışma belediyenin standart uygulamaları arasında.
Nilüfer Belediyesi bu konuda kendi reklamını yapmaz diye düşündüğümden Nilüfer adına bu çalışmaları için kendilerini kutlayıp tebrik ediyor, aparatlara duyarsızca yaklaşım sergileyen ve tahrip eden kişileri de lütfen insafa davet ediyorum.."
Serkan ÖZGİRAY
Endüstri Yüksek. Müh

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.