Hava Durumu

Göllüce kıyılarına aman yazık olmasın

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 08:45

Bayram tatilinde gittiğimiz İznik, Göllüce sahilinde tanık olduklarımı paylaşmak istiyorum.
Sahil, pis ve çöplük gibi. İnsanların umursamazlığı ve etrafta hiç çöp konteynırı yokluğu bunun nedeni. Boğulma olaylarına müdahale edebilecek kimse yok.

İznik'ten Gemlik yoluna girdikten sonra Göllüce ve Müşküle sahillerinde herkes istediği yere kamp kurmuş. Hiç kontrol yok. Bazı gruplar adeta bölgeyi işgal etmiş. Balık tutma bahanesiyle yapılabiliyor tüm bunlar.
Geceleri sahiller açık hava meyhanesi gibi. Bazı olumsuz kişiler de mevcut. Buna tanığız. Köylülerden de bir tepki gelmeyince bu bölge herkesin istediği gibi at koşturduğu bir yer olmuş. Gündüz saatlerinde de eşinizle sahilde yürüyemiyor, göle giremiyorsunuz. Göllüce - Müşküle köyleri başta olmak üzere tüm Gemlik yolunu denetleyecek, kontrol edecek ve bu rezilliklere daha fazla göz açtırmayacak güvenlik güçleri gerek.
Öte yandan göl kıyılarının aydınlatılması, temizlenmesi ve kampçılığa belirli yerlerde izin verilmesi gerek.

Bir doğa harikası İznik Gölü'nün daha fazla olumsuzluk görmemesi için İznik ve Büyükşehir Bld.leriyle diğer yetkililere ciddi görevler düşüyor.
Saygıyla."

Volkan TOPALAK

ÖRNEK ÇALIŞMANIN KAPAĞI NERELERDE?

"Nilüfer bölgesinde bulunan Altınşehir Mahallesi'nde belediyemizce yapılan başarılı bir çalışmayla çöp konteynırları toprak altına alınmıştı. Çöpler toplanacağı zaman yer altından çırkartılan konteynırlar boşaltılıyor tekrar kendi yerine otomatik bir sistemle konuluyordu. Bu son derece başarılı ve örnek bir çalışma olmuştu.

Ancak, bölgemizdeki 315. Sokak'ta Gölpark 3 Sitesi önündeki konteynırdan birinin kapağı yok. Ne zamandan beri de böyle. Bu yüzden buraya bırakılan çöpler koku ve sinek yapıyor.
Sayın ilgililerin sorunumuza el atmalarını rica ediyoruz. Saygılarımızla."

Bölge sakinleri

IZGARA TAMAMEN DOLU BİR HALDE

"Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgemizdeki Kasımpatı Parkı civarıdaki bir satış büfesi yanında bulunan yağmur suyu ızgara giderleri tamamen, ağzına kadar dolmuş bir halde.. Her yağışta bu yüzden tahliye olmayan sel suları, yolu göl haline getiriyor.

Çok şiddtli yağışlarda burada, faaliyetten uzak kalan ızgara nedeniyle her tarafı sular basabilir..
BUSKİ'nin dikkat nazarlarına sunar, tedbir alınmasını rica ederiz."

Feridun ÖZTÜRK - Emekli öğretmen

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

TEHLİKE BİTTİ:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlanan 10 Ağustos 2019 tarihli 'Dikkat!.. Tehlikeli" başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Yazıda "...Mudanya yolunda cadde üzerindeki rögar kapağı araçlar için tehlike yaratıyor.." denilmektedir.

Bahsedilen adresteki baca kapağının tamiratı 16.8.2019 tarihinde BUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince yapılarak sorun giderilmiştir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

BÜYÜKŞEHİR Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Daire BŞK.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.