Hava Durumu

Göl kıyısına aileni al iftara gel daveti

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 08:15

Mutlu pazarlar değerli okurlarım;
Kutsal ramazan ayının son iki günü.. Bu sene çeşitli kuruluşların düzenledikleri iftar davetleri trafiğinde büyük bir artış gözlendi.
Tarihi ve doğa güzellikleriyle iç içe olan İznik'te göl kenarında yaşanan farklı bir akşamda da İznik Selçuk Ortaokulu yönetimi öğrencilerine "Aileni Al, İftara Gel" daveti gerçekleştirdi. Davet velilerden büyük bir ilgi gördü.

Okul yönetimi tarafından, aile ve öğrencilerin birbirleriyle tanışmalarını amaçlayan iftar ziyafeti daveti İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi.
İznik İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bektaş, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, İznik Milli Eğitim şube müdürleri Filiz Baran, Yücel Doğan ile Selçuk İlkokul Müdürü Metin Çatak, Selçuk Ortaokulu Müdürü İbrahim Can davette öğrenci ve velilerle bir araya geldiler..
Selçuk Ortaokul öğrencisi Siraç Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında Selçuk Ortaokul Müdürü İbrahim Can "Öncelikle davetimize katılan protokol ve velilerimize teşekkür ediyorum.
Bu proje kapsamında amaç okul ve velilerin bir aile olduğunu göstermektir. Öğrenci, Öğretmen ve velilerin birlikte hareket etmeleri öğrencilerin başarısını önemli şekilde artırır" dedi.
Selçuk Ortaokulu Müdür ve yöneticilerinin örnek bir ev sahipliği yaptığı ve güzel ve hoş sohbetler ve birlik beraberlik içinde geçen iftar yemeği, göl kenarında yaşanan farklı bir İznik akşamında unutulmazlık kazandı.

GELECEĞİN USTA TİYATROCULARI

Sanat ve sanatçı kenti Bursamız'da tiyatro sanatına gönül veren çocuklar, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği ve bir süreden beri devam eden Drama Atölyesi'nde öğrendiklerini sahneye taşıdılar. Geleceğin usta tiyatrocularının yaptıkları gösteriler, izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı.
Nilüfer Belediyesi Drama Atölyesi'nde 2018-2019 döneminin eğitimleri tamamlayan
5-11 yaş arası genç ve çocuklara yönelik düzenlenen Drama Atölyesinde katılan gençler, eğitim kapsamında hazırladıkları oyunları başarıyla sahnelediler.

Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte atölyeye katılan öğrenciler, sergiledikleri performanslarıyla dikkat çektiler. Gösterileri, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Dilber Dereli, aileler ve sanatseverler ilgiyle izledi. Eğitmenler Necati Şaşmaz Arpacı ve Ammar Özçelik eşliğinde sekiz ay boyunca süren atölyede, eğitsel ve yaratıcı drama yöntemiyle iletişim odaklı çalışmalar yapıldı. İkisi film, üçü sahne oyunu olmak üzere toplam beş ayrı performans sergileyen çocuklar, gösterinin sonunda ayakta alkışlandılar.
Gösterilerin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Dilber Dereli, hem eğitmenleri hem de çocukları kutladı. Dereli, ayrıca atölyeye katılan kursiyerlerin katılım belgelerini de başarı dilekleriyle verdi.
Tebrikler çocuklar..

PAZAR NEŞESİ

'TİYATRO':- Arabası çalınmış adam ertesi gün bir bakmış arabası kapıda yine duruyor. Üzerinde de bir not kağıdı.
Kağıtta "Afedersin abicim, karım doğum yapıyordu. Mecbur kaldım aldım. Ailen için bu akşamki tiyatroya bilet aldım ve sizi bekliyorum. Sizden özür dilemek istiyorum" yazıyormuş.
Adam da eşini yanına alıp notta yazan tiyatroya gitmiş. Ama ne gelen var, ne giden! Adam evine geri dönmüş mecburen. Eve döndüğünde bir bakmış ki ne görsün; evde eşya namına hiçbir şey kalmamış.
Ve evde bir not kağıdı daha bulmuş. Kağıdın üstünde şu yazıyormuş:
"Tiyatro nasıldı abi?!.." (Teşekkürler Şerif CANSOY)

YENİ BİR KİTAP

'KENDİNİ ARAYAN YILDIZ':- Türk tiyatrosu, sineması ve seslendirme sanatının ünlü ismi Nedret Güvenç, 'Kendini Arayan Yıldız' isimli yeni kitabında birbirinden ilginç anılarını akıcı bir dille kaleme aldı.
Ünlü sanatçı, daha önce de yazdığı 'Dinle Beni Genç Tiyatrocu' isimli eserinde tiyatroya sevdalı gençlere mesleki öğütlerini tüm detaylarıyla dile getirmiş ve bu eseri İş Bankası Kültür Yayınları arasından okurlarıyla buluşmuştu.
Sanatçının yeni kitabı da Ayizi Kitap tarafından yayınlanıp okurlarıyla buluşuyor..

ÖZLÜ GÜZEL SÖZLER

*- "Başarı bir bilimdir. Eğer şartların varsa sonucu alırsın." - Oscar Wilde

*- "Kadınlar sevilmek için yaratılmıştır. Anlamak için değil.." - Oscar Wilde

*- "Kalbinde sevgiyi koru. Onsuz bir hayat, çiçekler öldüğü zaman güneşsiz bir bahçe gibidir."- Voltaire

*- "Gözyaşları, kederin sessiz dilidir."- Voltaire

*- "İnsanların, senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyerek, ömrünü uzatabilirsin." - Bukowski

(Derleyen Necip K.'ya teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.