Hava Durumu

Gençali'nin insanları çamur deryası içinde

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 08:57

"Bursa Hakimiyet Gazetesi, Erdal Abi Köşesi'ne:

Fotoğrafını çekip gönderdiğimiz bu yer Gemlik'e bağlı olan Gençali Mahallesi'ndeki Kumsaz bölgesi..

Burada kış mevsiminde genellikle yaşlı insanlar kalmaktadır. Ama hepsi de zorluk içinde..

Çünkü; yollarımız resmen bataklık durumunda.. Derin çukurlar ve gölcüklerle dolu. Resmen bataklık içinde yaşamak zorunda bulunuyoruz. Bu sebebten ötürü alışveriş yapabilmek için bakkala gidemiyoruz. Otobüslere binmek zorunda kalınca bu berbat yolda yaklaşık bir kilometre kadar yol yürümek zorunda kalıyoruz..Bu yüzden yolda yürürken üstümüz başımız çamur içinde kalıyor. Otobüse bindiğimiz zaman da diğer yolcuların hepsi bize şaşkınlık içinde bakıyorlar. İnanın utanıyoruz..

Bu acı durumun giderilmesi ve rahat yürüyebilmemiz için başvurmadığımız hiçbir yetkili makam kalmadı. Fakat kimseler ilgilenmiyor.. Bu gidişle ilgilenecekleri yok mu acaba?. Yeter artık.. Rica diyoruz, bir an önce bizleri bu dertten kurtarın.Minnettar kalacağız.. Saygılarımızla.."

Örnek bir uygulama

Okurlarımın dikkatine:

Ocak ayına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi PTT işyerlerinden ödenebiliyor.Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Karayolu Taşıma Kanunu cezası tahsili işlemlerine başladı.

PTT A.Ş. ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde bugüne kadar PTT işyerlerinden sadece trafik cezası ile karayolları geçiş ücreti ve idari para cezası tahsilatları yapılıyordu. Geliştirilen yeni bir yazılımla bunlara ilave olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Karayolu Taşıma Kanunu cezası tahsili işlemlerine de başlandı.

Söz konusu işlemler 4 Ocak 2018 tarihinden itibaren PTT işyerlerinden yaptırılabiliyor.

BESAŞ'ın dikkatine!

"Altı-yedi aydır Bursa dışındaydık.

Bursa'ya dönünce önce BESAŞ'ın Görükle'de bulunan satış şubesinde eşimle birlikte alışveriş yapacaktık.

Fakat ürün fiyatlarını görünce elimizi uzattığımız hemen her ürünü almaktan vazgeçtik.

Kasada bulunan efendi yapıdaki görevliye 'ürünler çok pahalı. BESAŞ da yoksa özel sektöre mi satılacak?' diye sordum.

Ve bu durumu BESAŞ'ın sayın yöneticilerine aktarmasını rica ettim. Yakınmamı bu defa da doğrudan gazetenizdeki köşenizden paylaşmak istiyorum..İlgililerin dikkatlerine sunarım.. Saygılarımla."

Med. Uz.Dr. Nazmi KURTAŞ

Direk dikildi ama ampul yok

"Fotoğrafımızda görülen yer, Mustafakemalpaşa ilçesindeki Demireli Mahallesi, Demireli Sokak.

Şikayetimiz, sokağımızda bulunan elektrik direklerine henüz aydınlatma ampullerinin takılmaması hakkında.

Geceleri çok karanlık olan sokağımızda gerekli aydınlatmanın sağlanabilmesi için UEDAŞ'a başvurduğumuzda kendisini yetkili olarak tanıtan görevli kişi sokak aydınlatmalarının yeterli olduğunu söyledi.

Ben de sizlere sokağımızdaki elektrik direği ve takılmayan aydınlatma fotoğraflarını yolluyorum."


Gelip halimizi bir görseler...

"Okurlarınızın sesi olduğunuz için sonsuz teşekkürler.

Bizler Gürsu'da ikmet eden kişileriz. Bursa merkezde çalışan kişiler genellikle ulaşımımızı BursaRay ve toplu taşım otobüsleriyle yapmaktayız.

Ancak sabahları ve akşamları işyerlerimize gidiş ve gelişlerimizde otobüsler haddinden fazla kalabalık oluyor.

Bunun neticesinde yolcular arasında veya şoförlerle sık sık tarışmalar yaşanıyor.

Özellikle Uludağ Üniversitesi yönünden gelen BursaRay'dan indikten sonra Gürsu'ya varabilmek için D/12 veya D/12-H hatlı otobüler için çok uzun süre bekliyoruz. (10-15 dakika).Bu da üç tane üniversite yönünden gelmesi gereken BursaRay için. Otobüslerin kalkış saatleri gelmeden kesinlikle hareket etmiyorlar. Ve haliyle balık istifi gibi üst üste sıkıntılarla dolu yolculuğumuz başlıyor.

BURULAŞ'ı ve belediye yetkililerini arayıp sıkıntılarımızı bildirdik ama hiçbir sonuç alamadık bugüne kadar. Lütfen yaşadığımız bu şikayetimizi köşenizde sayın yetkililere aktarır mısınız?

Sabah ve akşam saatlerinde bu hattı kullananlara yardımcı olmalarını ve sıkıntılarımızı artık sonlandırmalarını rica ediyoruz.

Gürsu gibi nüfusu 80 bine ulaşmış bir yerleşim bölgesinde böyle muamele görmek istemiyoruz. Söz ettiğim saatlerde BURULAŞ yöneticileri gelip bir görseler halimizi zaten bizlere hak vereceklerdir.." Adının açıklanmasını istemeyen okur

Böyleydi, böyle oldu

"Görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlara döşenen yön taşları ile ilgili olarak Maksem Caddemiz'de yaşanan sorunu tarafınıza iletmiş, siz de 10 Ocak 2018 köşenizde konuya yer vermiştiniz .

13 Ocak 2018 tarihinde bahse konu sorunun hemen giderildiğine bizzat şahit oldum.Öncelikle köşenizde bu konuya yer vermiş olmanız nedeniyle size ve sorunun giderilmesine vesile olan yetkililere teşekkür ediyorum.

"Saygılarımla" Ali ÖNER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.