Hava Durumu

FSM Bulvarı için öneriler

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2016 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 07:00
Endüstri Yüksek Mühendisi sayın okurum Serkan Özgiray’dan ilginç öneriler ve  uyarılarla oluşan oldukça uzun bir mail aldım.
Özetleyecek olursam özelliği kaybolacak. Bu nedenle mail’in devamı da yarın. Özgiray’a teşekkür ediyor ve mail’in ilk bölümünü dikkate sunuyorum:     
***
“Yaşama değer katan hemen her çalışmaya şiddetle itiraz edilerek durdurulmaya çalışılmasına üzülüyorum. 
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı yenileme çalışmaları gibi önemli ve vizyon projelerin de kamuoyuna sunulması ve sonrasında gelecek önerilere açık olunarak projeye küçük rötuşlarla son şeklinin verilmesinin çok doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. 



FSM Bulvarı’ndaki kaldırımların ağaç kökleri nedeniyle kimi yerlerde 10-15 cm kalkmış ve kaldırımların zarar görmüş olduğunu orada yürüyüş yapanlar çok iyi biliyor. Bu nedenle uzun süredir gündemde olan bu tip bir yenileme çalışması son derece doğru düşünülmüş bir proje olduğu için yetkilileri tebrik ederim. 
Lakin proje görsellerinde araç parklamalarının 135 derece açı ile yapıldığını ve yolun 2 şeride düşürüldüğünü gözlemledim. Avrupa’nın birçok önemli caddelerinde ve şehir meydanlarında otoparkların meydanların ve ilgili caddelerin çevresinde ve yeraltında yapıldığını gözlemledim.

 

Geçenlerde ziyaret ettiğim Almanya’nın en önemli 10 noktasından biri olan Heidelberg şehrinde de özel aracımızı şehir merkezine çok yakın noktada üstü meydan ve yeşil alan olarak düzenlenmiş çok katlı bir yeraltına park etmiştik. Şahsen konu ve finansmanı hakkında şehir planlamacıları ve teknik personel gibi uzmanlığım olmamakla birlikte 30’a yakın ülkeyi yüzlerce tarihi şehri ziyaret etmiş ve Bursa’nın güzelleşmesine ve gelişmesine gönül vermiş, yerel yönetimleri ile bütünleşme fırsatı yakalamış binlerce Bursalı gibi bir endüstri yüksek mühendisi gözlemiyle birkaç önerimin dikkate alınması dileğiyle sunacağım.” 
(DEVAMI YARIN)

Yeşilova’da patates tarlası (!)


“Semtimiz bir zamanlar yeşiliyle ünlüydü. Şimdi betonu, patates tarlalarına dönen yolları ve ana yollardaki çukurları ile ünlü Yeşilova oldu. 
Temmuzda başlatılan ve gerekli kentsel dönüşüm çalışmalarında Ali Galip Yaldız ve Kemerçeşme Cad.’nin birleştiği alanda Ayten Bozkaya Hastanesi ve Anaokulu ilkokul kompleksinin önünün bulunduğu 1 km.’lik alanda binalar yıkıldı, yollar darmadağın edildi. Ekteki fotoda görülen ve her gün üzerinden onbinlerin geçtiği yol 5 aydır resmen patates tarlası (!) oldu. 



Oysa en azından geçici bir kaplama yapılabilirdi. Maalesef 5 aydır tık yok. Semt sakinleri olarak mağduruz.
Bu yolda araçların ön takımları dağılıyor. Toz bir yandan. Hele yağmur yağınca aman Allah!..

 

Lütfen bunun gibi rahatsız edici konular aylarca takipsiz kalmasın. Cadde altyapıları tamamlanıp acilen asfaltlansın veya en azından stabilize hale getirilip sık sık ne durumda diye kontrol edilip gerekirse ilgili onarım yapılarak sürüş güvenliğinden taviz verilmesin.”
Metin ÖZTÜRK Yeşilova sakini

Alo, burası Büyükşehir


IZGARALAR:“4/12/2016 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde yer verdiğiniz “Çökmüş kalmış ızgaralar” başlıklı okur yakınması ilgili birimlerce  incelenmiştir
Söz edilen adresteki yağmursuyu ızgarasının tamiri, ilgili ekiplerimizce yapılmıştır.
***
MAZGALLAR:“5/12/2016 köşenizde yayınladığınız “BUSKİ ve mazgallar” başlıklı şikayet incelenmiştir.
Okur yakınmasında belirtilen adresteki yağmursuyu ızgaralarının temizliği, ilgili bakım onarım ekiplerimiz tarafından yapılmıştır. Yağmursuyu ızgaralarının temizliği periyodik olarak yapılmaktadır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlişkiler Şb. Md.

Açıkta et satışı!..


“Yıl 2016.. Yeni bir yıla girmeye şurada ne kaldı? Ve burası Yunuseli Pazar Alanı. Hemen önünde açıkta rahat rahat ve hiç çekincesiz et satışı yapılıyor.. 



Peki ne etidir acaba bu?..  Halkımızın sağlığı tehlikede değil mi?.. Sayın zabıta teşkilatı elemanları, nerelerdesiniz?. Aloo, bu sesi duyan var mı?.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.