Hava Durumu

Fetih tabloları gönülleri fethetti

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2019 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 08:50

Yeni sezon nedeniyle Bursa'da çeşitli galerilerde sanat etkinlikleri de artmaya başladı.
Bunların en anlamlısı da Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu'nun, Tayyare Kültür Merkezi'nde 'Bursa'nın Fethinin 693. Yılı' münasebetiyle açtığı resim sergisi oluyor..
Resim yapma konusunda çeşitli eğitimler vermek ve önemli günlerde resim sergileri açmak amacıyla Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini başarıyla sürdüren Ressamlar Çalışma Grubu, 6 Nisan 1326 yılında Bursa'nın Orhan Gazi tarafından Osmanlı topraklarına katılmasının yıldönümünde, 'Bursa'nın Fethi' konulu sergisiyle yine sanatseverlerin gönüllerini fethediyor..
Tayyare Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ve çalışma grubu üyeleri ile kalabalık bir senetsever grubu katıldı..
Resim sanatına gönül vermiş olan birbirinden başarılı kırkaltı sanatçının elliiki eserle yer aldıkları sergide tarihi fetih konusunda anlam taşıyan güzel tablolar konuklar tarafından hayranlıkla izlendi..

'Bursa'nın Fethinin 693. Yıldönümü' sergisi 6 Nisan 2019 Cumartesi gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi Sanat Galerileri'nde ziyarete açık tutulacak.

Bu güzel sergiyi izlemenizi öneririm.

TEŞEKKÜR PANOSU

BAŞARILAR SEVİLAY HANIM

"Nilüfer, Ataevler bölgesi, Barış Mahallesi'nde semt muhtarlığı görevine seçilen ve Barış Mahallesi, Kadın Dayanışma Derneği kurucu üyesi ve genel sekreteri emekli Ziraat Mühendisi sayın Sevilay Karaca'yı kutluyor ve mahallemiz için başarılı çalışmalar yapacağına inanarak kendisine ve muhtar azası arkadaşlarına kolaylıklar diliyor, tebriklerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla.."
Bir kısım mahalle sakini

GÜZELYALI İÇİN BİR İSTEK VAR

"Yıllar önce Mudanya, Güzelyalı'da Atatürk Parkı'nın olduğu bölgenin bir kısmında uygun fiyata çay içilebiliyordu. Yanınızda getirdiğiniz çerez ve simidi de yiyebiliyordunuz.
Sonra buraya bana göre pek de estetik olmayan bir kafe yapıldı.
Hem fiyat yükseldi, hem de eski keyifler bitti.
Derenin diğer bölümünde ise üstü kapalı kameriyeler vardı. İnsanlar yaz kış burada piknik şeklinde güzel vakit geçirebiliyordu.
Dere ağzındaki alanı da katınca konserler için bir meydan gibiydi.
Parkın bir bölümünde şu sıralar yeni düzenlemeler yapılmaya başlandı. Mudanya Belediyesi'nin buraya işlevsellik kazandıracak, canlı ve toplumun beklentilerine uygun bir park yapmasını bekliyorum.
Saygılarımla."

Özgür ERAKKUŞ

EKSİK TABELA İLE YOL BİTİVERİYOR

"Acemler'de, Hürriyet Caddesi'nden Yunuseli bölgesine dönüşte sağ tarafta bulunan semt mezarlığına giriş yoluna basit bir tahta parçası üzerine çalakalem yazılmış 'mezarlık' tabelası, çevre düzenlemesi yapılan bu bölgeye hiç yakışmıyor.
Buraya dikkat çekebilen büyükçe ve güzel bir 'mezarlık otoparkı' şeklinde tabela konulması şart. Aksi halde bölgedeki virajlı yolu bilmeyenler buraya girip yola devam etmek isteyince yol hemen bitiyor ve zorluklar yaşanıyor.
Büyükşehir Belediyesi sayın yetkililerinin sorunu çözmek için önlem almalarını dilerim.
Saygılarımla.."

C. Ertan AYDOĞAN

ZEMİNDEKİ PARKE TAŞLARI DÜZENSİZ

"Nilüfer ilçemizde bulunan Beşevler bölgesindeki Bilginler Caddesi'nden Gültekin Caddesi'ne doğru dönüş yapılan kavşakta (Cephanelik Bölgesi) parke döşenmiş iki alanın ortasındaki tam birleşim yerinde parke taşları özenli bir şekilde yapılmamış ve o şekilde bırakılmış.
Böylece yolumuzda oluşan kot farkı var..
Şimdi buradan dönüş yapmak isteyen araçlar da sanki derin ve önemli bir çukura girmiş gibi oluyor, anormal bir ses çıkıyor bu durum da araçlarımıza zarar veriyor.
Eğer burada gerekli iyileştirme ve onarım çalışmaları yapılmazsa döşenmiş parke taşlarında da dağılmaların olacağı aşikardır.
Dikkate alınırsa seviniriz. Saygılarımızla.."

Nejat ÇORUH ve
semt sakileri

HÜRREM SULTAN'LI BÜYÜK BİR KONSER

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu geceki konserinde, Barok dönemin sembol bestecisi Johan Sebastian Bach'ın eserlerini çalacak.
Büyük bestecinin yazdığı konçertoyu sıradışı bir barok dönem nefesli çalgısı olan obua d'amore (aşk obuası) solistliğinde dinlenecek. Konserin solisti Ankara DOB obua sanatçısı Ulaş Yurtoğlu. Bach'ın Brandenburg konçertolarının en ünlü bölümlerinden biri olan "Air" da çalınacak.
Orkestranın daimi şefi Dağhan Doğu'nun yöneteceği konserde ayrıca Joseph Haydn'ın 63 nolu senfonisi seslendirilecek. Haydn'ın, Charles-Simon Favart'ın "Soliman II- ou les trois Sultanes" (Süleyman ve üç sultan) adlı operasının ünlü Roxelane (Hürrem) karakterinden esinlenerek yazdığı senfoni aynı başlığı (La Roxelane) taşıyor.
Konser saat 20'de Merinos parkı içindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.