Hava Durumu

Enerji kabloları neden yeraltına alınmıyor?..

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2017 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 08:42

"Fatih Mahallesi'nde şu an bütün elektrik direkleri yenilenmeye başladı.. Zaten 'kentsel dönüşüm' olan mahallemizde niye bu kadar masraf yapıldığını da anlamış değiliz.
Esas konuya gelecek olursak mahallemizdeki sokaklarda bulunan tüm elektrik direkleri sökülmeden hemen önlerine açılan hendeklere yenileri dikiliyor.
Bu aşamada bizi neden Avrupa Birliği'ne almadıklarını bir kez daha anlamış oldum.


Avrupa ülkelerinde elektrik enerji kabloları yolların altına konulurken biz elektrik direklerinin yaya kaldırımların ortalarına dikiyoruz.
Yaya kaldırımlarını ve sokakları büyük ölçüde daraltan ve bazı yolların ortalarına da veya cadde kenarlarına da direk mi dikilir?.
Bununla kim ilgilenir? Hiç mi göz nizam yok ve hiç mi mühendislik çalışması yapılmaz? Bu çalışmaları yapan taşeron firma yetkililerine 'direkleri bildiğin yerlere dik mi' denir?.
Bu konuyu sayfanıza taşırsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar." Selçuk ALİM

*Alo,burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 3 Nisan 2017 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Kurban pazarı için gerçek yansıtılmadı' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Osmangazi Belediye Meclisi'nin 08/07/2015 tarih ve 649 sayılı Meclis Kararı'na istinaden 4- Ağustos - 5 Eylül 2017 tarihleri arasında Yunuseli Mahallesi, Geçit Mahallesi ve Veysel Karani Mahallesi Arıtma Tesisi karşısına belediyemizce tespit edilecek alanlarda kurban pazarı, satış ve kesim yerleri kurulmasına uygun olduğundan, bu bölgeler haricinde başka yerde kurban satışı yapılmamasına Encümen Kararı ile karar verilmiştir.
Kurban pazarları faaliyete geçtiğinde evsel atıkları günde iki defa toplamakta, süpürgeci personel tarafından pazarın içi ve çevresi süpürülmekte ve toplanmakta, kaba atıklar da bertaraf edilmektedir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

*Kent Meydanı AVM'den amatörlere destek

Amatör sanatçılara müjde. Kent Meydanı AVM amatör sanatçılara kapılarını açıyor.
Sergi mekanı arayan, çektikleri fotoğrafları, yaptıkları resimleri sergilemek isteyenler Kent Meydanı AVM -3 Katı'nda bulunan Sanat Galerisi'nde arzu ederlerse eserlerini 'ücretsiz olarak' sergileyebiliyorlar.


Sanat Galerisi hakkında bilgi almak isteyenlerin 255 44 60 numaralı telefonu araması ya da info@kentmeydani.com adresine e-posta göndermesi yeterli oluyor.

*Oya ağaçlarımıza lütfen biraz ilgi

"Nilüfer ilçemizde bulunan Cephanelik Ormanı'nın çevresi oya ağaçları ile bezeli.
Ne var ki bu nadide ağaçlarımız büyük bir olasılıkla yerlerini ya sevmediler ya da dikilen yerlerdeki toprakları bu ağaçlar için yeterli ve verimli değil. Bu yüzden bir türlü gelişip güzelleşemediler.
Her sene çok az sayıda oya ağacı çiçekleniyor.


Bu sene yine birçok ağaç ya kurudu ya da hastalanmış durumda. Bunların dikimini zamanında Nilüfer Belediyemiz yapmıştı. Teşekkürler..
Şimdi de gerekli olan incelemeler ile bunları gözden geçirip, mümkünse gübreleme ve ilaçlamalarını yapabilirlerse belki yine çiçek açar ve çevremize güzellikler kazandırırlar.
Ağaçlar yıllardır çok güzel sulanıyorlar ve zaman zaman gövdeleri de parazitlere karşı kireçleniyor.
Belirttiğim eksikler de giderilirse en azından bu yoğun çabalar boşa gitmemiş olur.
Engin saygılarımla.." İnci G.

TEŞEKKÜR PANOSU

"Gürsu Belediyemiz, Şehit Polis Salih Hüseyin Parça'nın ismini verdiği park ve çeşmeyi hizmete açtı.
Belediyemiz, farklı projelerle ilçeye değer katarken, şehitlerin isimlerini de yaşatacak hizmetlere imza atıyor ve güzel vefa örnekleri sergiliyor.

İstiklal Mahallesi'ne kazandırılan Şehit Polis Salih Hüseyin Parça Parkı ve Çeşmesi'nin açılışı biz bölge sakinlerini çok mutlu etti.
Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Işık'a açık teşekkürlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz.
Nurlar içinde olsunlar." Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.