Hava Durumu

En önemli caddemizde görülmeyen çukurlar

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2017 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 07:40

"Şehrimizin en önemli ana arterlerinden biri olan Çekirge Caddesi üzerindeki Çelikpalas Oteli önünde bulunan yolda asfalt zemin bir süre önce kazıldı, bazı çalışmalar yapıldı ama daha sonra burada bir çukur oluştu.. Gerekli asfalt onarımı maalesef yapılmadı.


Bu yüzden cadde üzerinde bu nokta fotoğrafta görüldüğü gibi öylece duruyor.
Günün yirmidört saati trafik akışı olan ve şehrin en önemli ana caddesindeki bu durum sayın yetkililer tarafından hiç görülmüyor mu?
Aynı şekilde bir diğer görülmesi ve onarılması gereken yer de Çelikpalas Oteli kavşağından dönüp Hamzabey yönüne giden cadde üzerinde. Burada da yoldaki geniş bir alan kazıldı, orada da bir çalışma yapıldı ama orası da kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. Geniş bir alandaki zemin şimdilerde toprak ve çakıl içinde, onarımı gerekiyor.


Orasının da fotoğrafını çekip köşenize gönderiyor ve yetkililerin artık bunları görüp kısa zaman içinde gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.." K.Tamer ÖZTÜRK

"Muhatabımız müteahhitler"

Okurumuz İsmail Karakaş'tan UEDAŞ'ı ilgilendiren bir 'iddia':
"Osmangazi, Hamitler Mah. İlvan Sk. No:5 adresindeki Meşe Evleri'nde 24 daire var.
17-5-2016'da yapı kullanma izin belgesi alındı. Dairelerimizde şu anda şantiye elektriği kullanılıyor. Şantiye elektriği hem pahalı hem de 24 dairenin süzme saatlerini okuyup her birine düşen ücreti tahsil etmek çok güç.
UEDAŞ'a defalarca başvurduk. Ama yer yokluğundan trafo yapamadıklarını söylüyorlar. Bu durumu ilgili belediyeye aktardık.

Trafo yerinin 1/1000 ölçekli imar planında ayrıldığını UEDAŞ'ın bu yatırımı yapmak istemediği belirtildi. Ayrıca bu bölgede inşaat yapan müteahhitler de kendi yerlerinden trafo yeri vermeye hazırlar.
Şu anda voltaj düşüklüğünden ev aletlerimiz hasar görüyor. Bunu dile getirdiğimizde 'siz bizim muhatabımız değilsiniz, bizim abonemiz müteahhitler' deniyor.
Ben 25 yıl Belediye Elektrik İşletmesi ve 1982'den sonra T.E.K.'de çalıştım. Yani bu işlerin içindeyim. Böyle duyarsızlıkla karşılaşmadım. Tamamen özel sektör anlayışıyla işine gelenler yapılmakta.
Getirisi olmayan veya az olan yatırımlar yapılmayacak mı?.
Enerji Bakanlığı bunları izleyip yıllar önce İstanbul Anadolu yakasında yaptığı gibi özel sektörün elinden dağıtım yetkilerini almalı.
Aynı zamanda Çekirge Mh. Uludağ Cad.'nde evim var. 2016 yılı 5 Kasım'da Uludağ Cad.'nin 500 m.'lik ve civarındaki dokuz sokakta aydınlatmalar sönerek Kasım 15'e Aralık'ta da yine 10 gün, 2017 Ocak'ta saat 6'da sönen aydınlatmalar aynı ayın 27'sinde yani 21 gün karanlıkta kaldık. Bundan sonra arızalar giderildi. İşte özel sektörün hizmet anlayışı.
2 ay önce yazılan şikayetim buydu cevap gelmedi ve işlem yapılmadı. Adresim: Çekirge Mah. Uludağ Cad. No:22. bu adrese yazılı cevabı acele bekliyorum." İsmail KARAKAŞ

Bariyerler neden yeşile boyanıyor?

"Bursa Büyükşehir Belediye web sitesi iletişim bölümünde sorun olduğundan konuyu sizinle paylaşıyorum.
Konu ile ilgili sayın yetkililere ulaşmasında yardımcı olursanız sevinirim.

Ana yollardaki güvenlik bariyerlerinin yeşil renge boyanması konusunda yetkili kişilere sorabilir misiniz?

Acaba bunları boyama amaçları nedir ve sürücülere ne gibi bir faydası oluyor?..
Ekte yeşil renge boyanmış bariyerler ve orijinal bariyerlerle ilgili (Galvaniz kaplı) fotoğraflar var.
Yapılması gereken acil onca hizmet dururken bu yapılan gereksiz yere masraftan başka bir şey değil. Yazıktır. Hem emeğe hem harcanan paraya.
Zaten yağmur yağdığında bariyerler geçen araçların sıçrattığı çamurlardan kaplanarak boyası görünmez bir hale geliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle saçma bir uygulama görülmemiştir.
Bir vatandaş olarak bu yapılanın tamamen keyfe keder bir harcama olduğunu düşünüyorum ve bir an önce de bu ve benzer uygulamaların durdurulmasını istiyorum. Saygılarımla." Sever YILMAZ / BOSCH Fren Sistemleri Sanayi ve Tic. A.Ş.

TEŞEKKÜR PANOSU

Karatepe ve ekibine

"Evimizin çatısında oluşan bir sorunun çözümü için İzoastek Yapı firması sahibi Ali Karatape'ye başvurduk.
Yapılan inceleme sonrası firmanın ekibi, başta Yılmaz Korkmaz olmak üzere, kendisi gibi kibar, beyefendi ve çalışkan arkadaşları Kasım Çalışır ve Erkan Sönmez bizleri hiç üzmeden gerekli onarımı büyük bir dikkat ve özveriyle yaparak sorunumuzu hallettiler.
Sayın Karatepe ve dikkatle seçip görev verdiği ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve kendilerine çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum." D.E


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.