Hava Durumu

En merkezi yerde harap yurt binası

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 08:12

"Köşenize gönderdiğim bu fotoğraflar, Gökdere Caddesi'nde bulunan Verem Savaş Dispanseri arkasında kalan Vakıflar Atatürk Öğrenci Yurdu binası..
Bu binada seneler boyu yoksul ailelerin okullarına giden çocukları barındırılmıştı.
Ama ne var ki, söz konusu bu yurt binası üç sene kadar önce acelacele tamamen boşaltıldı. O günden bu yana da kendi kaderine terk edilmiş bir vaziyette ve şehrimizin en merkezi yeri sayılan Heykelönü yakınlarında öylece dururken her geçen günler içinde de biraz daha yıpranıyor.
Çok değerli bir konumdaki bu bina özel kimselerin malı olsaydı herhalde çok kısa bir zaman içinde şimdiye kadar çoktan değerlendirilirdi.
Vakflar bünyesinde bulunan bu gibi yerlerin değerlendirilmesi gerekir inancındayım.
Bu binada artık ne yapılacaksa bir an evvel yapılmalı.
Konunun köşenizde yayınlanarak sayın ilgililerin dikkatine sunulmasını rica ederken saygılarımı sunuyorum.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

İKİ GECE ÜST ÜSTE YILBAŞI KONSERİ

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yeni yılı coşkulu konserlerle karşılıyor.
Her yıl büyük ilgi gören geleneksel yılbaşı konserinde yarın gece Napolitenler, müzikaller, ünlü operalardan aryaların yanında ünlü Türk tangoları, gösterişli orkestra eserleri ve tüm dünyada yılbaşı konserlerinin vazgeçilmezi olan Viyana valsleri var.
Özellikle yakın zamanda prömiyeri yapılan ve büyük ses getiren proje 'Troya Operası'nın bestecisi olan, ünlü besteci ve orkestra şefi Bujor Hoinic'in yöneteceği konserde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları soprano Nurdan Küçükekmekçi ve tenor Ayhan Uştuk solist olarak yer alacak.
Merinos Parkı'ndaki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yarın gece ve cuma geceki konserler saat 20'de başlayacak.

KEÇİ PEYNİRİ İSTEĞİ VAR

BESAŞ satış noktalarında vatandaşlara sunulan süt ve süt ürünleri arasında pekçok peynir var ama nedense çok aramamıza rağmen 'keçi peyniri' bulamıyoruz..
Sayın BESAŞ yöneticiyerinden satış noktalarındaki ürün çeşitleri arasında keçi peyniri satışlarının da başlatılmasını rica ederim."
Ercüment ERGİN

AMBULANS VE BİR 'İDDİA'

"Hasanağa bölgesi sakiniyiz. Bir hafta önce 93 yaşındaki kayınvalidem rahatsızlandı. Yürüyecek hali yoktu. Sedyeyle alınıp götürülmesi için 112 Acil Ambulansı çağırdık. Ambulanstan bir kadın ve erkek indi ve daha o gün halı yıkama fabrikasından alıp merdivenlere serilen tertemiz halılarımıza çamurlu ayakkabılarla basıp daire kapıma geldiler. Çok yadırgadım ama konuk diye bir şey demedim.
Sonra 'hastayı getirin' dediler. Oysa biz getirebilecek olsak onları niye çağıralım? Hastamızı 15 m. koridorda zorla yürüttüler. Sonra sedye yerine 'sandalye getirin oturtup taşıyacağız' dendi. Bir şey demedim, ardından 'sandalyenin ucundan tut taşıyalım' dendi. Oysa kapıda iki erkek daha duruyor ve Allah rızası için yardım eden yok.
Ben 'biraz rahatsızım, bunu taşıyamam' dedim. Görevli 'benim de belim ağrıyor, komşulardan birini çağırın" dedi. O anda sabah ezanı okunuyordu. 'Bu saatte kimi uyandırayım. Siz ne için geldiniz buraya' diye tepki gösterdim. Seslere on kadar komşu geldi. Beni sakinleştirdiler.
İlgililerin dikkatine sunarım. Görevinin hakkını veren tüm sağlıkçılara da çok teşekkürler."
Hasan ALTIN

Önce, hastaya geçmiş olsun. 112 Abulans ekibinin her zaman canla başla çalıştığını biliyoruz. Ancak bu 'iddiada' belirtilen durum bir yanlış anlamadan kaynaklıdır sanırım.
Gönderilecek yazılı bir açıklamaya köşemiz açık elbet. - E.Ö

KAVAKDERE CADDESİ

Nilüfer ilçemizdeki Çamlıca Mahallesi, Kavakdere Caddesi'nde bulunan kaldırımların ve park alanlarının çalışmaları yapıldı.
Bu nedenle Belediyemiz'e çok teşekkür ederiz. Güzel çalışmaları belediyemiz Çamlıca Mahallesi'nin ana caddesi olan Kavakdere Caddesi ve Ata Caddesi'nde bugüne kadar ağır tonajlı araçların geçişleri ve bazı çalışmalar nedeniyle yıpranmış ve yer yer dengesiz zeminlerin olması nedeniyle tamamen asfaltlamalar yapılarak düzenlenip iyileştirilmesini de rica ediyoruz.
Saygılarımızla."
Erdoğan DİNÇER ve
semt sakinleri

NİLÜFER'DE SU KESİNTİSİ

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer İlçesi, Akçalar Mahallesi, Fadıllı Mahallesi ve civarında yarın 8 - 18 saatleri arasında su kesintisi yapılacağı duyuruluyor.
Bölge sakini okurlarımın dikkatine sunarım.

AKAR SOKAK'A ONARIM ŞART

"Nilüfer bölgesindeki Kültür Mahallesi'nin mukim sakinleriz..
Buradaki Akar Sokak'ın durumu fotoğrafta görüldüğü gibi tamamen bozuk ve yer yer oluşmuş çukurlar ve tümseklerle dolu..
Akar Sokağımız'ın uzun zamandan beri onarıma ihtiyacı bulunuyor.
Nilüfer Belediyemiz'in sayın yetkili makam sahiplerine arz ediyor ve gerekli alakanın acilen gösterilmesini talep ediyoruz.."
Abdülkadir ÇORUH

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.