Hava Durumu

Dünya Zeytin Günü kutlanırken...

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2017 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 07:29

"Geçenlerde bir gazetede okudum.
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde bu yıl ikincisi yapılan 'Dünya Zeytin Günü' kutlamaları ile ilgili enteresan bir haberdi bu..


Ama rastlantıya bakın aynı gün Mudanya'daki yakınlarımızı ziyarete gittiğimizde ilçedeki zeytin ağaçlarıyla dolu arazilerde yoğun inşaatların devam ettiğini görünce doğrusu içim sızladı.
Bilindiği gibi Mudanya, Gemlik ve Tirilye gibi zeytinciliğiyle ünlü bir ilçemizdir.
Zeytin ve zeytinyağı üretimiyle büyük bir şöhrete sahip bulunan Mudanya'daki zeytinlik alanlarının beton yığını olan inşaatlara terk edilmesi gerçekten çok üzücü.
Gazete haberinde aynı gün zeytine verilen önemi kutlama programı çerçevesi içinde fotoğraflarıyla birlikte 'Zeytine Minnet Yürüyüşü' yapıldığı da belirtiliyordu..
İhtiyarlamayan bir ağaç olarak yorumlanan ve asırlarca yaşayan zeytin ağaçlarının korunması gerekmez mi?.
Zeytinlik bir alanda yapılan inşaata ait çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğim bu fotoğrafı sayın ilgililerin dikkatine sunuyor, Akhisarlı zeytin üreticilerini de gösterdikleri bu hassasiyet için tebrik ediyorum.
Darısı Mudanya'nın başına.. Saygılarımla.."

UEDAŞ'a iki önemli uyarı

"Köşemizde en sık uyarı yapılan konuların başında yanmayan sokak ve cadde aydınlatmaları geliyor. Sağ olsun UEDAŞ yetkilileri bildirim sonrası arızaları süratle gideriyorlar. Teşekkürler.

Ancak iki farklı karanlık nokta var. Aslında birbirine çok yakın ve şunlar:
1).- İzmir yönünde Carrefour önündeki bat-çık'ı geçince cadde çok karanlık.. Ana yolda Migros'tan itibaren FSM kavşağına dek cadde aydınlatmaları yanmıyor. Geçenlerde Kanada'dan bir arkadaşımız geldi. Bursa'nın Kanada'ya göre çok karanlık olduğunu ve buna çok şaşırdığını söyledi. Zaten cadde ve sokak aydınlatmaları yetersizken bir de mevcutlar da yanmıyorsa iyice karanlık oluyor. Konuyu ilgililere aktarmanızı rica ederiz. Umarız bir an önce İzmir yolundaki kapalı aydınlatmalar devreye alınır. (Fotoğraftaki gibi)
2).- Fatih Sultan Mehmet BursaRay İstasyonu durağında iniyorum ve Beşevler yönüne yürüyorum. İzmir yolunun Bursa yönünde, istasyonun hemen çıkışında hiçbir aydınlatma ne lazık ki çalışmıyor, bu yüzden birden bire karanlık bir caddeye çıkılıyor. Bu olumsuz durum en az birkaç aydır bu şekilde.
Yetkililere konuyu iletmenizi rica ederim.
Umarım kalite ödülleri sahibi olan UEDAŞ bu konuda yenilikleri devreye alır ve hiçbir karanlık cadde ve sokağımız kalmaz.
Peşin teşekkürlerimle.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Kentsel dönüşüm yolları bozuyor

"Nilüfer, Ataevler bölgesindeki Özdilek Mağazası karşı köşesinde başlatılan kentsel dönüşüm inşaatında çalışmalar yapan ağır tonajlı hafriyat kamyonları yollarımızı berbat etti.
Kamyonlar buradan gelip geçerken asfalt zeminde büyük ve geniş çukurlar yarattığı için bazı küçük araçların tamponları bu çukurlarda vuruyor.
İnşaat çevresinde bulunan yollarımızın acilen ele alınıp gerekli onarım çalışmalarının yapılmasını istiyoruz.
Saygılarımızla.." Abit BELEN ve çevre sakinleri

Orta Çeşme Sokak göletle doluyor!.

"Osmangazi ilçemize bağlı Demirtaş bucağımızda bulunan Sakarya Mahallesi'ndeki Orta Çeşme Sokak yağışlı havalarda sel suları tarafından maalesef bir göl haline geliyor.


Burada bulunan yağmur suyu ızgaraları aşırı tıkalı olduğundan yağışlı havalarda sokağımız göletlerle doluyor..
Bölge sakini olan yaya vatandaşlarımız buradan gelip geçerken uzun zamandan bu yana gerçekten çok zahmet çekiyorlar.


BUSKİ'nin vakumlu araçlarının bu ızgaralarda detaylı temizlik yapması ve gerekli bakımlarının gerçekleştirilmesini rica ediyoruz..
BUSKİ'nin ilgili birimlerinin dikkatlerine sunarız.
Saygılarımızla.." Bölge sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Terzi söküğünü dikemiyor mu?..

"BUTTİM, Tüyap ve Bilim Teknoloji Merkezi'ne giden yolun başında, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait asfalt şantiyesinin önünde altı ay önce BUSKİ tarafından bir kanalizasyon çalışması yapıldı. Bu çalışma neticesinde asfalt yol tamamen bozuldu.. Yaz aylarında bozuk yoldan dolayı toz toprak içinde kaldık. Yağışlı günler içinde de çamur deryası ve çukurlar içinde kalan bir yol oldu burası.
Üç ay kadar önce yine bu konuyu dile getirmeme rağmen henüz hiçbir çalışma maalesef yapılmadı.
Buradan gelip geçen araçların hareketlı aksamları bu yüzden arızalanıyor.. Ve elimizden bir şey gelmiyor.
Lütfen artık oldukça kısa olan bu güzergahtaki olumsuz duruma sayın ilgililer bir el atıp gerekli onarım çalışmasını yapsınlar.
Rica ediyoruz. Saygılarımla."Oğuz GÜREN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.