Hava Durumu

'Dünya Temizlik Günü' için önemli bir davet

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 07:46

"Önümüzdeki 15 Eylül 2018, Dünya Temizlik Günü.
150 ülkeden insanlar küresel atık problemine karşı toplanıp atıkları temizleyecek ve dünyanın gördüğü en büyük sivil toplum hareketini gerçekleştirmiş olacak..
Yüz milyonlarca insanın hep birlikte ve tek bir amaç için birleşerek Japonya'da başlayıp Hawaii'de sonlanan bir "yeşil dalga" oluşturduğunu hayal edin!
Küresel toplumu birleştirmeyi, farkındalığı artırmayı ve asıl hedefimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz:
Günün öncüsü Let's Do It Vakfı temiz bir gezegen için küresel çapta insanları ve kuruluşları birbirine bağlayıp destekleyen bir sivil toplum hareketi. Halen bu sorunu önemseyen 17 milyon insan 100'den fazla ülkede 500.000 tondan fazla atığın temizlenmesi, hayatların kurtarılması, sağlığın iyileştirilmesi gibi bu harekete katıldı.
Herkes bu harekete katılmalı ve dünyayı daha temiz ve iyi bir yer haline getimek için çaba göstermeli. Nasıl katılınacak?:
Atık haritalama: Dünya Temizlik Günü uygulamasını internetten indir ve çevreyi mahveden atıkları haritalamaya başla. Dünya genelindeki kullanıcılarca toplanan data 15 Eylül'de dünya çapındaki temizlik etkinliklerinin başlaması için küresel atık haritasında görsel hale getirecek. Bizimle iletişime geç ve başlamanda sana yardımcı olalım.
Bizimle işbirliği yap:
Bu hareketi her şekilde destekleyebilirsiniz.
Kendiniz de bir etkinlik düzenleyin ve '15 Eylül Dünya Temizlik Günü' uygulamasını kullanarak insanları davet edin.
Ya da ilçenizde, şehrinizde veya ülkenizde bir temizlik ekibine katılıp 15 Eylül'de lütfen orada olun. Tüm duyarlı okurlarınıza duyuruyorum. - Saygılarımla.." - Sedat KURTULMUŞ

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

IZGARALAR TEMİZLENDİ:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde 17 Ağustos 2018 tarihinde yayınlanan köşenizdeki 'Izgaraların içi dolu durumda' başlıklı okurunuza ait bir uyarı yazı, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Yazıda 'Konak Caddesi ve Beşevler Mahallesi'nde yürüdüğümde çok sayıda eski mazgalların içleri izmarit, kum ve çakıllarla dolu' denilmektedir.
Bahsedilen Konak Caddesi ve Beşevler Caddesi'nde bulunan yağmursuyu ızgaralarının temizliği BUSKİ Genel Müdürlüğümüz Kanalizasyon Bakım Onarım ekiplerince yapılmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

ANA CADDE ZİFİRİ KARANLIK İÇİNDE

"Mudanya karayolu üzerinde Geçit Mahallesi'nde, ana yol üzerindeki sokak aydınlmatma lambalarımız arızalı ve on günden bu yana da yanmıyor.
Yoğun araç ve yaya trafiği olan bu caddede her taraf zifiri karanlıklar içinde.
Dikkatlere sunarız." - (OKUR HATTI)

HANIMLAR LOKALİ VE KAMYON, TIR PARKI

"Burası Yıldırım ilçemizdeki Mimar Sinan Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan 'Hanımlar Lokali'nin hemen yanı. Caddemiz günün hemen her saati kamyon ve TIR araçlarının parkı haline gelmiş durumda.
Mahalle sakinleri olarak çeşitli olumsuzluklar nedeniyle bu durumdan çok tedirgin haldeyiz.
Yıldırım Belediyemiz'in bu cadde üzerine araç, kamyon ve TIR'ların park etmesini önlemesi için gerekli tedbirleri almasını rica ediyoruz." - (OKUR HATTI)

BOİ DURAĞINDA BÜYÜK TEHLİKE!

"Osmangazi ilçesindeki, Emine Hasan Özatav Ortaokulu'nun önündeki belediye otobüs durağı önüne araç park etmenin önlenebilmesi için konulan demir direkler paramparça bir şekilde ve aylardan bu yana da aynen gönderdiğim fotoğraftaki gibi öylece duruyor..
Buradaki kırık demir parçaları her tür olası tehlikelere neden olabilir.
Durağa yanaşan ve gelen otobüsüne yetişmek için koşan dalgın yolcuların ayakları bu demir direklerden geriye kalan parçalarına takırsa düşebilirler ve Allah korusun gelen otobüsün tekerleri altına bile girebilirler.
Otobüsten inen yolcular için de aynı tehlike var elbet.
Unutulmasın ki durak hemen okulun önünde bulunuyor. Dikkatsiz öğrenciler için bu tehlike daha da fazla olabilir.
Sorun hakkındaki uyarmayı bir öğrenci velisi olarak görev bilirim.. Saygılarımla.." - Zühal ULUKÖY

ÇÖP KONTEYNERLERİ BURAYA NASIL GELDİ?

"Yıldırım Bld. Temizlik İşleri ve Zabıta Müd.'nün dikkatine sunarım:
Ertuğrulgazi Mahallesi, 7. Er Sokak'taki basket sahası kenarına bazı duyarsız kişiler çöp konteynerlerini koydu. Konteynerler üç yıldır kapılarının karşısında idi şimdi buraya aldılar.
Temizlik İşleri Müd.'nü konteynerlerin buradan kaldırılması için aradık, gerekli ilgi gösterilmedi ve 'Zabıtayı arayın' dendi.
Zabıtayı aradık. Orası da 'bizim işimiz değil' dedi.
Zabıta ve Temizlik İşleri Müd.'ne mail attık. Zabıtadan anlayamadığımız bir cevap mail'i geldi. Temizlik İşleri Müd. sorun hakkında cevap dahi yazmadı.
Ben de bir vatandaş olarak soruyorum; bu iş, kimin işi?. Gidip konteyneri ben mi oradan çekeyim ve kavga mı edeyim?.
Yeni bir inşaata ait bu konteynerler üç yıldır nerede duruyorsa aynı yerine çekilmeli. Çöp kime ait ise kapısının önünde uygun yere konulmalı.
Gelip bizim balkonlarımıza karşı, çocuklarımızın oyun alanı (basket sahası) yanına ya da otopark olarak kullanılan yere çöp konteynerlerini koymasınlar.
Bizler bu binanın pisliğini çekmek zorunda değiliz. Çöp kovaları kime aitse kendi binalarının önüne çeksinler. Zaten üç yıldır binalarının önünde idi. Ama ne oldu da buraya geldi?. Kimse bu durumu müdahale etmeyecek mi?..
Saygılarımızla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.