Hava Durumu

Dobruca ve Cumhuriyet Caddesi için uyarı..

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2017 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 07:07

"Dobruca Caddesi üzerinde ve Uludağ yoluna dönülen kavşağın hemen yanında olası tehlikeler yaratan bir duruma dikkat çekmek isterim.

Tahminime göre buraya bir sokak aydınlatma direği dikilecek. Ön çalışmalar yapılmış ve sokak lambasına enerji taşıyacak olan kablolar da döşenmiş.
Fakat bu kablolar açıkta duruyor.. Henüz ortada direk te yok.
Özellikle çocukların merakla bu kablolarla oynamalarının, takılmalarının, düşmelerinin yanı sıra eğer kablolara enerji yüklenmişse de ciddi tehlikelerle karşılabilecekleri ortada..
Bir diğer dikkatimi çeken ve fotoığrafını gönderdiğim nokta da bir süreden beri yaya trafiği oldukça yoğun olan Cumhuriyet Caddemizden.

Caddede yapılan bir çalışmada yerler kazılmış, sonra basit bir şekilde kapatılıp bırakılmış..
Her gün buradan gelip geçip işyime giderken gördüğüm bu olumsuz manzara bakalım ne zaman bitecek?. Merak ediyor ve Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerine durumu bildiriyorum. Saygılarımla.." Erdem KOPUZ

Alo, burası Nilüfer

KÜÇÜK DAMLA:- "17.10.2017 tarihinde köşenizde yayınlanan 'Küçük Damla'nın başına gelenler' adlı okur yazısı üzerine gereken inceleme yapılmıştır.

Bahse konu Ataevler Mahallesi, Dört Mevsim Parkı'nda meydana gelen tahribat, Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Bakım Onarım Bürosu tarafından (fotoğrafta görüldüğü gibi) giderilmiştir.
Küçük Damla ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunar, hassasiyet gösteren duyarlı vatandaşımıza teşekkür ederiz."
DURAKLAR OTOPARK GİBİ:- "16.10.2017 köşenizde yayınlanan 'BOİ durakları otopark gibi' başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Bilindiği üzere kentimizde toplu taşıma ve otobüs durakları Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Bu tür yollarda otobüs durağının bulunduğu cep, sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından otobüsün giriş-çıkış yapacağı şekilde düzenlenerek, önüne parklanma yapılmaması için gereken işaretlemelerin oluşturulması gerekir.
Ancak her yerde uygun mesafede cep yapılmadığı gibi herhangi bir yol kenarına dahi durak noktası oluşturulmaktadır. Önüne araç park edilmemesi de ilgili kurumun kolluk kuvvetlerince (zabıta) veya polis tarafından denetlenip, cezai işlem uygulanarak engellenebilir.
Sorunu Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili kurumuna iletmiş olup konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.
Her iki konuyu da köşenize taşıyan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

Alo,burası Osmangazi

"11 Ekim 2017 tarihli gaüzetenizdeki köşenizde bir okurunuzun 'Çekirge Meydan Yarışması' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Belediyemizin Çekirge'nin hak ettiği değere kavuşması ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile başlattığı Çekirge Meydanı Mimari, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Tasarımı Proje Yarışması tamamlanarak bir proje birinciliğe layık görülmüştür.
Yarışma sonrası 12 Temmuz'da Hüdavendigar Camii avlusunda 'Halkla Buluşma Toplantısı' yapılmıştır. Ekim ayı içerisinde de Akademik Odalarla birlikte 'Nasıl Bir Çekirge Meydanı Olmalı' sorusuna karşılık bulmak için bir çalıştay planlanmaktadır.
Osmangazi Belediyesi, hem Çekirge hem de Osmangazi için tüm ihtiyaçları karşılanmış, tarihi dokuyu bozmayan kent silyetine saygılı, modern şehirleşmenin önünü açan ve kentle bütüncül projeler oluşturulması için titizlikle çalışılmaktadır.
Bursa'nın en eski yerleşim yeri olan Çekirge'nin ana arter olması, tarihi kimliği ulaşım ve sosyal alan ihtiyaçları ayrı ayrı değerlendirilerek en doğru uygulama için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Rodrigo'lu bir gece..

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu gece ünlü gitar konçertosu "Aranjuez"in bestecisi J. Rodrigo'nun iki gitar ve orkestra için yazdığı "Madrigal konçerto" ile A. Borodin'in "destansı" eseri 2. senfonisini Bursalı sanatseverler için sahneliyor.

Bursa'da ilk kez seslendirilecek konserde İspanyol ve Rus ezgileri sanatseverlerle buluşurken İspanyol dansları ve havalarıyla bezeli ezgiler içeren Rodrigo'nun "Madrigal konçertosu", iki gitar ve orkestranın uyumlu, renkli tınıları ile dinleyenlere kendilerini İspanya'da hissettirecek. Rus müziğinin önemli örneklerinden Borodin'in 2. Senfonisi de bestecinin "Prens Igor" operasındaki "Poloveç Dansları" gibi destansı bir anlatımla dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak..
Letonya Ulusal Senfoni Orkestrası baş şefi Gints Glinka'nın yöneteceği konserin solistleri uluslararası başarıya sahip gitar sanatçımız Ayşegül Koca ve Meksikalı gitar virtüözü Jesus Serrano olacak.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos'ta düzenlenecek konserin biletleri BBDSO resmi sitesi http://www.bursasenfoni.gov.tr'den satın alınabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.