Hava Durumu

Demokrasi Meydanı'na yakışacak

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2017 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 07:16

31 Mayıs tarihli köşemizde okurum Sn. Özcan Tarzan'ın bir mail'ine yer vermiştim.
Bu konuda Osmangazi Bld.'nden fotoğraflı ve detaylı bir açıklama aldım. Teşekkür ediyor ve müjdeyi veriyorum.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda (Şehreküstü Meydanı) gerekli çalışmalar bu ay içinde tamamlanıyor ve kentimiz görkemli bir meydana daha kavuşuyor:

Osmangazi Bld.'nin açıklaması da şöyle:

Bursa Hakimiyet Gazetesi 31 Mayıs 2017 tarihli köşenizde 'Osman Gazi Heykeli yoksa unutuldu mu?' başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Osmangazi Bld. Fevzi Çakmak Cad. Zemin Kaplama ve Çevre Düzenleme İnşaatı Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 29/07/2015 tarih ve 4635 sayılı onayı ile projeye uygun olarak devam etmektedir.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı yenileme çalışmaları da bu proje kapsamında yapılmaktadır.

İlgili müdürlüklerimiz şehrimize ve manevi anlamına uygun bir meydan projesi ortaya çıkarmak için titizlikle çalışıyor. Bahse konu olan Osman Gazi heykeli tamamlanmıştır.

Meydan çalışmaları, altyapı çalışmaları ilgili kuruluşlarla diyalog halinde, ihalede belirtilen süreden çok daha hızlı yürütülüyor.

(Osman Gazi heykelinin ve hazırlanan projenin fotoğrafları)

15 Temmuz Demokrasi Meydanı adına ve şehrimize yakışır bir şekilde haziran sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Çöp toplama alanı değil

"Cumhuriyet Meydanı'mızdaki Atatürk Heykeli arkasında kalan tarihi Hacılar Camii ve önündeki tarihi çeşme Bursa'nın simgelerinden birisidir.
Ancak, camimizin önü çevrede bulunan binaların çöplerinin adeta toplama alanı olarak kullanılmakta.

Fotoğrafta gördüğünüz çöpler caminin çöpleri değildir. Çevredeki binaların çöpleridir.
Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca yapılan şikayetimize rağmen duyarsız kalınıyor.
Çöp konteynerlerinin yeri cami önü değil, kullanıcılarının binalarının önüdür.
Bu ayıbın ve saygısızlığın bir an önce giderilmesini, kaldırılmasını istiyoruz. Hakan KAVURMACI

Durağımız kapatılsın

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BOİ Md.'nden ricamiz var..
Yeni Yalova Yolu 61 numarada kalan Sevtar Traktör Bayii ve Mercanlar Otomotiv önündeki otobüs durağının kapalı bir durak haline dönüştürülmesini çevredeki semt sakinleri olarak rica ediyoruz..
Gerekli incelemelerden sonra bu ricamızın yerine geleceğine inanıyor ve saygılarımızı sunuyoruz." Semt sakinleri

Beşyol'a dikkat!..

"Yeni Yalova Yolu (İstanbul Yolu) kaldırımlarının çoğu yerinde yürümek isterseniz çok dikkat etmelisiniz. Çünkü kaldırımların çoğu dengesiz ve düzensiz. Yer yer taş/moloz kümeleri ayağınızı burkabilir.
Buranın bir özelliği de (bazı kesimlerde az da olan) kaldırımların geneli adeta bir otoyolu.. Nadir yerler de kaldırım. Hele bir süredir devam etmekte olan tramvay hattı inşaatı nedeniyle de çok yerde kaldırımlar da iptal..

Ayrıca bazı oto tamirhaneleri şehrin merkezindeki ana yol kenarlarına sanki kamp kurmuş. Egzoz gazı, lastik yanığı kokusu çevreye zarar veren her çeşit koku, gürültü mevcut.
Evet burası Beşyol.
Tarih ve turizm kenti Bursa'ya ana giriş böyle mi olmalı?. Bir an önce durum ele alınmalı artık..
Saygılarımla..." Adının açıklanmasını istemeyen okur

Alo, burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 3 Nisan 2017 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'O kapak nasıl açılır usta?..' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Bahse konu olan Güneştepe Mahallesi'nde galvaniz saha dağıtım enerji panolarının asfalt kotundan aşağıda olmaları ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüz 30/07/2013 tarih ve 3014-39425 sayılı yazısı ile UEDAŞ'ı uyarmasına rağmen Bld.mize herhangi bir dönüş olmadığı gibi box kotları da revize edilmemiştir.
Söz konusu fotoğrafta da galvaniz panonun bahçe duvarının temel seviyesinin altında olduğu görülmektedir. Yaklaşık 4 yıl önce uyarılmasına rağmen box'ların etrafının boş bırakılması, revize edilmemesi yayalar için can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturacağından parke kaplama yapılamamıştır. Ayrıca bunun gibi sorunlu olan box'lar yine ilgili müdürlüğümüz tarafından tespit edilerek Bursa Büyükşehir Bld. AYKOME Şb. Md.'ne bildirilmiştir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.