Hava Durumu

Demir dubaları kimler söküyor?

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 07:54

"Osmangazi İlçesi, Cumhuriyet Alanı, Atatürk Heykeli arkasında bulunan, tarihi Hacılar Camii'nin önündeki demir dubalar bazı meçhul kişiler tarafından devamlı şekilde yerlerinden sökülmektedir.
Burada kurallara aykırı şekilde park eden ve trafiği önemli şekilde aksatan araçlara mani olmak amacıyla konulan dubalar şimdilerde yine yerlerde sürünüyor..
Bu durumun en sonuncusu da, geçtiğimiz günlerde tekrar gerçekleşti.. Fotoğraflarımız bunu belgeliyor.
Biz vatandaşların vergileriyle yapılan ve devlet malına zarar veren bu sorumsuz kişilerin tespit edilip yakalanmasını ve gerekli kanuni müeyyidenin uygulanıp cezanın verilmesini istiyorum.
İlgili belediyemizin yaşanılan sorun ile ilgili sayın yetkililerinin de demir dubaları acilen tekrar yerlerine takmalarını önemle rica ederim.
Saygılarımı sunuyorum.."
Hakan KAVURMACI

OTOBÜS DURAKLARI İÇİN BİR ÖNERİ

"BursaRay'ın Emek İstasyonu'nda inince Oyak Renault Fabrikası tarafından Mudanya ve Güzelyalı'ya kalkan araçlar duruyor.
1-M ve 1- G/Y güzergahlarının bir kısmı ortak olduğu için her iki araca binilebilir.
Ama araçların hareket saatlerini gösteren elektronik bir levha konulursa yolcular ona göre sıraya girebilirler ve hiçbir şekilde karmaşa yaşanılmaz..
Diğer bir konu da yolcular sıra beklerken bazı kişiler bir tanıdığı ile sohbet eder gibi yapıp araya girebiliyor, bazı kişiler de otobüs kapısının ön tarafına gelip hiç sıraya girmeden araca binmeye çalışıyor.
Oysa, yolcuların sıraya girmesini sağlayıcı basit aparatlarla bu iş çözülebilir.
1980'li yıllarda Bursa'da bazı BOİ duraklarında bu demir aparatlar vardı. Hatırlayanlar bileceklerdir; Ulucami ile Orhan Cami arasında eskiden BOİ otobüsleri dururdu ve burada yolcuların sıra ile otobüslere binmelerini sağlayıcı aparatlar vardı..
Bu tür uygulamaların tekrar yapılması için ilgililerin harekete geçmelerini rica ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

YILDIRIM PARKINDA YILDIRIM GİBİ YENİLEME

Çevre dostu belediyecilik anlayışı içinde faaliyetlerini sürdüren Yıldırım Belediyesi, bu yıl içinde parklara 91 bin 606 adet çiçek, 20 bin 34 fidan ve çeşitli bitkilerin dikimini gerçekleştirirken ilçedeki 73 parka da 562 meyve fidanları kazandırdı.
İlçedeki parklarda detaylı olarak temizlik, sulama, bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını da gerçekleştiren ilçe belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, eskiyen veya yıpranan park edipmanlarının tümünü de yeniledi.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "şehirlerin zenginliği park ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılıdır.
Yıldırım ilçemizdeki sakinlerimizin yaşadıkları mahallelerimizde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşam stresinden uzaklaşabildikleri, çocukların da rahatça ve güven içinde oyun oynadığı park ve bahçelerin bakımlarını aksatmadan devam ettireceğiz" diyor.

BİR SEKİZ AY DAHA BEKLENMESİN LÜTFEN

"18 Ocak 2018 tarihli köşenizde yayınlanan bir şikayetimizi tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Çünkü sorun sekiz aydan beri aynen sürüyor.
Oysa, 2017 yılı kasım ayı içinde Büyükşehir Bld. ve Mezarlıklar Şube Müd.'ne çeşitli defalar başvurular yaparak Demirtaş'taki mezarlığın çevre duvarlarının bazı kesimlerinin yıkık dökük bir hale geldiğini belirtmiş ve gerekli çalışmaların yapılması için uyarıda bulunarak üzücü duruma artık son verilmesi ricasında bulunmuştuk.
Aradan bunca zaman geçti ama sorunun giderilmesi için hiçbir çalışma yapılmadı.
Çevre duvarları her geçen gün biraz daha yıkılmaya devam edip gidiyor.
Bu durumla ilgili olarak yeni bir çalışma yapılacağı belirtiliyor. Dileriz aradan bir sekiz ay daha geçmeden gerçekleşir.. Mezarlıklarımıza da saygı duyulması gerekir.
Durum eğer sayın yetkililerce dikkate alınır ve bir an önce iyileştirme yapılırsa çok mutlu olacağız.
Saygılarımızla." Bölge sakinleri

HASTANEDE SERGİ

M.E.B. Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Şahin üç yıl önce başladığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında atölye öğrencileri ile birçok başarılı sergiye imza atmıştı.
Bugünlerde titizlikle hazırlanan eserlerle oluşan bir sergi daha hastalara tedavi süreçlerine destek ve moral verme amacıyla Özel Medicana Hastanesi kat 1'de açıldı.
Dört Mevsim adlı sergi, Pınar Şahin ve başarılı üç kursiyeri Belma Boz, Hilal Şahin ve Yasemin Sakarkaya'nın yaklaşık elli rölyef tablosunu içeriyor.
Harika rölyef eserlerle oluşan sergi tüm sanatseverlerce izlenebilecek.
Fotoğrafta dört duyarlı sanatçı açılışta bir arada.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.