Hava Durumu

Cumhuriyet coşkusu ile yaşanılan güzellikler!..

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 08:10

Tarihimize yön veren bir kent olan Bursamız'da Cumhuriyet Bayramı törenleri de çok görkemli kutlandı..
İşte o gün ve geceden geriye kalan ilginç görüntülerden bazıları.
Her günkü kent sorunları, dilekler ve önerileri bugün bir kenara bırakıyor ve kutladığımız Cumhuriyetimiz'in 95. kuruluş yıldönümü için düzenlenen etkinliklerde yaşanılan ve köşemize yansıyan unutulmaz boyutlardaki çeşitli güzelliklere yer veriyorum.
Daha nice Cumhuriyet bayramlarımıza değerli okurlarım.. Her yıl artan coşkuyla, güçle ve onurla..

KÜÇÜK ÇOCUKLARLA BÜYÜK COŞKU - Nilüfer Belediyesi'nin Fetih Sultan Mehmet Bulvarı'nda hazırladığı büyük yürüyüş ve konser yediden yetmişe herkesin katıldığı, unutulmaz bir etkinlik oldu.
Fotoğraflarda minik bebekleriyle yürüyüşe katılan genç bir çift ve küçük çocuğunu omuzlarına alıp marşlarla süslenen geceye katılan bir baba görülüyor..

MUDANYA'DA UNUTULMAZ KUTLAMA:- Mudanya Mütarekesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temelini atan anlaşmaya ev sahipliği yapan Mudanya'da büyük bayram, adına yakışır bir kutlamaya daha sahne oldu. Kaymakam Faik Oktay Sözer, Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz ve ilçe protokolü, geniş katılımlı bir kortej yürüyüşünde halkla birlikte oldular. Mütareke Meydanı'nda Cumhuriyet'in 95. yılı için düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere de ödülleri verildi. Resmi tören, şiirlerin okunması ve Mudanya Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından sona erdi. Gecede konser verilerek bu heyecan pekiştirildi.

CUMHURİYET GİBİ IŞIL IŞIL PARK

"26 Ekim tarihli gazetenizdeki köşenizde Nilüfer Çamlıca Parkamız'ın uzun zamandan beri zifiri karanlıklar içinde olduğunu, ayrdınlatma lambalarının yanmadığını belirtmiş ve sayın yetkililerin konuya el atarak arızaları gidermesini rica etmiştik.
29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünü büyük bir heyacanla kutlarken biz semt sakinlerini çok sevindiren bir gelişme de oldu ve Çamlıca Parkımız'daki aydınlatma lambaları arızalarının tamamen gieirilmiş olduğunu görüp fotoğrafını çektik ve köşenize gönderiyorum..
Cumhuriyetimiz'in yarattığı aydınlığa adeta eşlik eden Çamlıca Parkımız'da bazı komşularımızla birlikte hiç tedirgin olmadan güzel bir yürüyüş yapmaktan da kendimizi alamadık.
Arızayı gideren ve parkımızı ışıl ışıl bir duruma getiren bütün sayın yetkililere, bu iş için emek veren kardeşlerimize çok teşekkürler ediyor, saygılarımızı sunuyor ve kendilerine tüm çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.."
Füsun K. ve komşuları

CUMHURİYET KAZANIMLARI

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Nilüfer Ana Sanat Grubu'nun "Cumhuriyet Kazanımları" Yağlıboya Resim Sergisi, BAOB Fuaye Alanı'nda gerçekleştirilen güzel ve anlamlı bir törenle izlenime açıldı.
Nilüfer Ana Sanat Grubu'nun tamamı kadınlardan oluşması ve düzenli olarak 8 Mart'ta "Emekçi Kadın", 1 Mayıs'ta "Emek", 1 Eylül'de "Barış" ve bu yıl da gerçekleştirdiği "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" temalı yağlıboya resim sergileri ile çok önemli bir geleneği de sürdürüyor.
Bu özel gün nedeniyle açılan sergide başarılı sanatçılarımız Sevtap Sivri, Neşe Demiröz, Gülhan Arslan, Belma Yalçın, Fulya Bilgiç, Elif Can, Canan Koç, Zerrin Taysever, Esma Gümüş'ün eserleri sergileniyor ve büyük bir beğeni topluyor.
Sergi 4 Kasım'a kadar BAOB Fuaye Alanı'nda izlenime açık olacak.
Gidip izlemenizi öneririm.

GÜRSU'DA BAYRAĞIMIZ DORUKLARA ULAŞTI

Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Gürsu'da da yaşandı ve dalgalandırılan Türk bayrağıyla doruğa ulaştı.
Sabah yapılan geçit törenine çok kalabalık bir halk katıldı. Daha sonra da Ericek Adrenalin Park'taki Hisartepe'de göndere çekilen Türk bayrağı, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Gürsu İlçe Jandarma Komutanı Fatih Erdoğan, Gürsu protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen programda, Türk bayrağımız Ay Yıldız Mehteran Takımı'nın gösterisi eşliğinde göndere çekilirken, Cumhuriyet coşkusu da yaşandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.