Hava Durumu

Cumbalı evin sorunu ve dikkatsiz sürücüler!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 08:00

"Sit alanı bölgesinde (Osmangazi ilçesi, Tahtakale Mahallesi, Maksem Caddesi, 10. Ara Sokağı'nda) oturuyorum.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de yazmış bulunduğum bir dilekçeme rağmen maalesef olumlu bir gelişme sağlanamadı.
Evim, cumbalı bir yapıdır.. Evimin her yanını usulüne uygun şekilde ve Anıtlar Kurulu'nun denetimi altında yaptırdım..
Ancak bu sokaktan geçen bazı dikkatsiz sürücüler evimin yanındaki trotuvarın alçak kot farkından yararlanarak araçlarını yük indirip bindirmek için kaldırıma park ediyorlar.
Ve bazı yüksek yük araçları sahipleri de, dikkatsizce kaldırıma çıkıp park etmek isterken evimin cumbalarına zarar veriyorlar..
29.01.2018 tarihli 21143 numaralı dilekçemdeki talebim, olay yerine olası tehlikelerin önlenebilmesi amacıyla duba konulması ile ilgiliydi.
Belediyemizin Beyaz Masası'na elden teslim ettiğim dilekçem Ulaşım Daire Başkanlığı'na oradan Trafik Şubesi'ne ve sonra da Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
Fakat üzülerek söylüyorum ki o tarihten bu yana yaşadığımız problem için hiçbir olumlu sonuca ulaşılamadı..
Bir vatandaş olarak hakkımı aramak istiyor ve konuyu yazılarınızla gündemi ayakta tutan, vatandaşın sorunlarının çözülmesinde belediye ile köprü olan gazete köşenize taşınmasını büyük bir istekle talep ediyorum.
Konu ile ilgili yardımcı olabilecek herkese peşinen teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla.." - Saadet BUDAKLI

'Erken seçim olmayacak..'

'Sönmez Medya Buluşmaları' programı için dün Baia Hotel'de gazetemiz yazarlarıyla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Sayın Ayhan Salman çeşitli soruları içtenlikle yanıtladı.
Arkadaşlarımızın bugünkü köşe yazılarında bu soru ve yanıtlar detaylı bir şekilde var.
Başkan Salman yönelttiğim "adım adım 2019 yılına yaklaşıyoruz. Bu süreç içinde sizce bir erken seçim olasılığı var mı?. Görüşünüz nedir?" soruma şu yanıtı verdi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da seçimlerin zamanında yapılacağını ve bir erken seçim olmayacağı konusunu da çeşitli vesilelerle söylüyorlar.
Aynı şekilde bir süre önce yapılan il başkanları toplantısında da aynı konu gündeme geldiğinde bir erken seçim ihtimali olmadığı belirtilmişti. Bu nedenle benim görüşüm de erken seçim olmayacağı doğrultusunda" dedi.

Fotoğraflı teşekkür

"23 Şubat 2018 tarihli gazetenizdeki köşenize fotoğrafıyla birlikte gönderdiğimiz Nilüfer ilçemizde Nilüfer Hatun Caddesi'ndeki asfalt zemin üzerindeki olumsuzluk gerekli onarım yapılarak hemen giderildi.
Bu defa da onarılan yolumuzda çektiğimiz yeni fotoğrafı köşenize gönderiyor ve konuya duyarlılık gösteren sayın ilgili makam sahiplerine ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarken kendilerine başarılarının devamı ile kolaylıklar diliyoruz." - Çevre sakinleri

Alo,burası Osmangazi

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 16 Şubat 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Aynen 'Çiçek Bozuğu' Gibi...' başlığı altında bir okurunuza ait uyarı yazısına yer verilmiştir..
Söz konusu uyarı yazısında bulunan Yeniceabat Hizmet Binası için gerekli olan tadilata başlanmış olup çalışmalarımız program dahilinde devam etmektedir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." -Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

TEŞEKKÜR PANOSU

Büyükşehir ve Yıldırım'a

"Anadolu ve Vatan Mah.'ndeki, Atıcılar Cad. ve devamındaki Vatan Cad. artık bölgemizin yükünü karşılayamaz oldu. Vişne Cad.'nin açılmasıyla bölgedeki ticaret arttı.
Yine Vatan ve Millet Mah.'ndeki konut projeleriyle bölge nüfusu önemli ölçüde arttı. Atıcılar Cad.'nin üst kısımları geniş olmasına rağmen alt kesimlerde cadde iki şeride düşüyor. Vatan Cad. de aynı şekilde.
Bolgemizde daha önce Vişne Caddesi açılmıştı. Şu anda da Köklü Cad. genişletme çalısmaları var. Bu çalışmalar için teşekkürler.
Bölgemizdeki yatay caddelerden sonra dikey caddelerde de benzer çalışma yapılmasını Büyükşehir ve Yıldırım Bld.'mizden rica ediyorum." - Bir bölge sakini

"Çaykovski'nin Kaderi" bu gece

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece Çaykovski'nin, "koruyucusu" Bayan von Meck için yazdığı en ünlü eserlerinden 4. Senfonisi'ni seslendirecek.
Saat 20'de başlayacak konseri Letonya'nın ünlü şeflerinden Gints Glinka yönetecek. Çek Cumhuriyeti'nin en ünlü sanatçılarından viyolonsel solisti Jiri Barta da konserin solisti olacak.
Eduard Lalo'nun viyolonsel konçertosunu orkestra eşliğinde çalacak olan sanatçı, kuşağının en önemli çellistlerinden biri olarak gösteriliyor. Özellikle gerçekleştirdiği kayıtlar sıkça dünya müzik otoriteleri tarafından büyük övgüye layık görülüyor.
Konserin biletleri AVP Tiyatrosu bilet gişesi Kat: 3 (Mesai saatlerinde), AKKM gişesi ve Merinos Parkı içinden temin edilebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.