Hava Durumu

Çuhaçiçeklerinin boynu bükük kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 08:18

"Geçtiğimiz 4 Aralık'ta Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınladığınız bir yazımda 22 Kasım'da Beşevler Bölge Parkı'na dikilen çuhaçiçeklerinin yersiz bir dikim olduğunu, boşuna masraf edildiğini, kış sezonunda bunların büyük oranda zarar görebileceğini vurgulamıştım..
Geçen pazar günü yolum Beşevler Bölge Parkı civarına düştü. Merak edip dikilen çuhaların son durumlarına baktım.
Maalesef; her yüz çuhaçiçeğinden sadece beş tanesi ancak çiçek açabilmişti.. Diğerlerinin boynu adeta bükük kalmıştı.
Yoğun yağan kar sonrası zaten çiçekler gelişim gösterememiş. Muhtemelen birçoğu çiçek açamadan bu çuhalar bir ay içinde sökülüp yerlerine lale soğanları dikilmeye başlanacak.
Özetle; maliyet indirimi ve enflasyonla mücadele kapsamında kış aylarında dikilen çuhaçiçeklerinin önümüzdeki yıllarda dikilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu çiçekler yerine Beşevler Bölge Parkı'nda boş alanlara ve kuruyan ağaçların yerlerine ıhlamur, akçaağaç ve çınar fidanları dikilebilir.
Bu konuda köşenizde de zaten çok fazla uyarı ve istek yayınlandı.
Mevsim ağaç dikme mevsimi. Maalesef talep edilen ağaçların henüz dikilmediğini gözlemledim, üzüldüm.
Keşke geçici çuhaçiçekleri yerlerine kalıcı olabilecek ağaç fidanları dikilseydi. En azından hala fidanlar geç kalınmadan yine dikilebilir.
Yetkililerin dikkatine konuyu iletmenizi rica ederim. İyi çalışmalar diliyorum." - Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini

TEŞEKKÜR PANOSU

DURAĞIMIZDA SORUN BİTTİ

"Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi'nde mobilya ve ev eşyaları satan mağaza yakınında, sokak başındaki durağımızın yan camı kırılmış ve tuz buz olmuş, bu da durakta otobüslerinin gelmesini bekleyenler için tehlike yaratıyordu. Çünkü yerler cam kırıkları içindeydi.
Sorunu, köşenizde sayın yetkililere aktarmıştık. Sağ olsunlar, durağın camı tekrar takılmış, yerler de temizlenmiş.. Duyarlı yöneticilerimize teşekkürler ederiz." - Çevre sakinleri

DEMİRTAŞ'TA YOLLAR GÖL...

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Cumhuriyet Mahallesi 1230. Sokak ve bölgemizdeki sıkıntılarımızdan sadece bir tanesi de benim mahallemde.
Buralarda yağmursuyu ızgaralarımız yok. Hemen her yağışta yollarımız göle dönüyor. Buna benzer belki yirmi aynı nokta daha var.
Bu sorunun giderilmesi amacıyla hepsinin de dilekçeleri yazılıp verilmiş ve görüşmeleri de yapılmış olmasına rağmen yetkililerimizden bugüne kadar olumlu bir sonuç alamamış durumdayız.
BUSKİ'nin dikkatine sunuyor ve gerekli çalışmaların yapılmasını rica ediyoruz." - Semt Muhtarı Mustafa MAYİL

ALO, BURASI OSMANGAZİ

ASFALT ONARIMI TAMAM:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 24 Eylül 2018 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Emek Yolları Delik Deşik' başlıklı şikayetine yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Osmangazi ilçesi, Emek bölgesi, Zekai Gümüşdiş Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve ara sokakların delik deşik olduğu ve gerekli olan onarımın yapılması istenmiştir.
Bahse konu olan bölgede, Limak/UEDAŞ tarafınca elektrik iletim hatlarını yeraltına alma çalışmaları tamamlandı.
Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince de kazılan yerler asfaltlanmıştır. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın Yayın
ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

MÜZİKLE MACARİSTAN'DAN FİNLANDİYA'YA BİR GECE

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orrestrsı yarın gece ülkelerinde sembol olmuş iki önemli besteci Macar Franz Liszt ve Finlandiyalı Jean Sibelius'un en tanınmış eserleri ile müzikseverlerin karşısında olacak. Liszt'in piyano eserlerinin belki en tanınmışı "Macar Rapsodileri" nin görkemli orkestra uyarlamasını ve ülkesi Finlandiya'da "halk kahramanı" olarak büyük saygı gören besteci Sibelius'un ünlü 2. Senfoni'si seslendirilecek. Ukrayna asıllı Amerikalı Şef Theodore Kuchar'ın yöneteceği konserde ayrıca, besteciliğinin yanı sıra, gelmiş geçmiş en büyük piyanist olarak gösterilen Liszt'in 1. Piyano Konçertosu çalınacak. Konçerto ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyano virtüözlerinden Muhiddin Dürrüoğlu'dan dinlenecek. Konser saat 20'de AKKM'de (Merinos)

ÇOK BEKLEDİK ONARILMADI!..

"Nilüfer ilçemizdeki İhsaniye Mahallesi'nde, Barbaros Caddesi ile Ahmet Vefik Paşa Caddesi'nin kesişmiş olduğu noktada yol ortasındaki zeminde oradan gelip-geçen araçlara zarar verebilecek şekilde bir çukur var.
Uzun zamandan beri belki onarımı yapılır diye bekledik ama sanırız dikkatlerden kaçtığı için bu çalışma yapılamadı.
İlgili makam sahiplerinin dikkatlerine arzeder ve burada asfalt onarım çalışmasının gerçekleştirilmesini rica ederiz.
Saygılarımızla.."

Çevre sakinleri
adına Bilal AKKAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.