Hava Durumu

Çöplükte patlama korkusu!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2017 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 08:42

"Ben Hamitler TOKİ'de oturuyorum. Yanımızda bulunan Hamitler katı atık toplama alanından fazlasıyla şikayetçi olan binlerce insandan biriyim.
Özellikle Büyükşehir Belediye sınırları büyütüldükten sonra Bursa'da toplanılan çöplerin üzerine ilçelerden toplanılan çöpler de bu alana getirilmeye başlandı ve problem de buna bağlı olarak katlanarak büyüdü.
Bunun üzerine İl Meclisi'nin çöplük ile yerleşim yerleri arasındaki mesafeyi 250 metreye düşürdüklerini duyduk.
Bu konular için defalarca belediyelere, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer ilgili birimlere başvurduk. Hiçbir iyileşme olmadı.
Bölge sakinleri olarak problemin çözümü ve şartların iyileştirilmesinden artık o kadar umutsuzuz ki yıllar önce İstanbul Ümraniye'de olan çöplük patlaması gibi bir olayın olacağından endişeliyiz.. Ama kim bilir belki bu felaket bir çözüm de getirebilir..

1 - Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için, şehir merkezinde kalan ve normal plana göre (Sadece Bursa merkez çöpleri için) 2024 yılına kadar ömür biçilen tesisin hâlâ işletiliyor olması doğru mu?.

2- İl Meclisi çöplük ile yerleşim yerleri arasındaki mesafeyi 250 metreye düşürme kararı ne kadar yerindedir?. (Belediye şehir merkezine gösterdiği özeni katı atık toplama merkezine ve etrafındaki insanlara da göstermelidir.)

3- Bursa çöpünün üzerine ilçe çöpleri de bu alana getirilmeye başlandıktan sonra, önceki durum ile şartların değiştiği durum arasındaki işletme farklılıkları nelerdir?. (Makine parkı, atık suyu arıtma tesisi, personel artışı.)

Çünkü ilçe çöpleri de buraya getirilmeye başlandıktan sonra, pis koku dehşet boyutlarda arttı. Ayrıca çöp miktarının eskisine göre arttığı için tesisin kullanım ömrünün kısalması gerekiyor. Bu konuda bir çalışma yapılıyor mu?.
Sorular çok. Ama probleme ciddiyetten uzak yaklaşımlar olduğu için uzatmanın bir anlamı da yok." Yücel ANTEP

Demirtaş'ta önemli sorun

"Demirtaş'ın merkez kesimindeki kaldırımların araçlar tarafından adeta resmen birer otopark haline dönüştürülmesi ve işgal etmeleri bir türlü önlenemiyor.
Kaldırımlardaki işgaller yüzünden bölgemiz sakinleri güvenle yürüyemiyor. Çok yerde bu imkansız oluyor..


Şimdi yeni bir öğretim yılı da başladı. Küçük öğrenciler için durum daha da vahim bir hale geldi.
Yetkili kişileri gerekli denetimleri yapmaya ve tedbir almaları için çalışmalar yapmaya davet ediyorum.
Saygılarımı sunarım." Mümin DÜNDAR

BUSKİ dikkat!..

"Geçtiğimiz 18 Ağustos 2017 tarihinde BUSKİ'nin işini herhalde düzgün yapmaması ile ilgili bir e-mail göndermiştim ve siz de köşenizde yayınlamıştınız.
Fakat ne yazık ki o yazımın üzerinden henüz bir ay bile geçmeden Görükle bölgesi, Sakarya ASM binasının dibinde bulunan su borusu yine patlamış ve sular boşa akıp duruyor, heba oluyor!.. Yazık.
Sayın BUSKİ yetkililerini görev başına çağırmak için ne yapmak gerekiyor.. BUSKİ ne yapıyor ve çalışmalarını denetleyen kimse yok mu; merak içindeyim?."
Saygılarımla.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Sular çok kokuyor

"Fazla detaya girmenin bir anlamı yok, çünkü ben normal bir vatandaş olarak belirtmiş olduğum problemin içeriğini bilemem.
Sorun şu ki Bursa'da artık çeşmeden su içilemiyor, resmen musluklarımızdan gelen sular nedendir bilinmez çok kokuyor ve herkes marketlerden bidon bidon su almak zorunda kalıyor..
BUSKİ'nin dikkatine sunuyorum.
Teşekkür eder, şikayetimi yayınlamanızı dilerim." Erdinç VATANSEVER

Hani frenler yapılacaktı?

"Şehir içindeki yayalar için yaptırılan altgeçit merdivenlerinin tehlike yaratması hakkında şikayetim var.
Atatürk Caddesi,Taşkapı Sokak ile Büyükşehir Belediyesi eski binası arasında kalan altgeçidin bir bölümündeki merdiven basamaklarının kenarlarında ayakların kaymasını önleyen fren bantları yok.
Yağışlı havalarda bu durum son derece tehlike yaratıyor. Önümüzdeki yağışlı havalarda tehlikenin büyüyeceği açıkça ortada.
Gazeteniz ve köşenizi devamlı okuyan bir kişiyim. Geçtiğimiz kış aylarında köşenizde bu konuda yayınladığınız bir okurunuza ait şikayet üzerine Büyükşehir'den gönderilen bir yanıtı da okumuştum.
Yanıtta, 'fren bantlarının yağışlı havalarda basamaklara yapıştırılmasının sağlıksız olduğu, bu nedenle istenilen çalışmaların önümüzdeki yaz aylarında hava sıcaklıklarının arttığı dönemde yapılacağı' belirtilmişti.
Koskoca bir yaz mevsimi neredeyse geride kalmak üzere. Yine yağışlı havalar önümüzde. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayı neden yapmıyor?.
Yoksa kırmızı kar yağsın diye mi bekleniyor?." Adının açıklanmasını istemeyen bir mimar

Ultrason cihazı için bir talep

"Çekirge Devlet Hastanesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Doğumevi ek binasında sadece iki adet ultrason cihazı var. Zübeyde Hanım Doğumevi'de ise çok yoğunluk yaşanıyor.. Bursa bilindiği üzere bir sanayi kenti. Sayın hayırsever işadamlarımıza saygılar sunup bu sağlık kuruluşuna ultrason cihazı bağışı yapmaya davet ediyorum." (Haber Hattı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.